6-daagse wandelvakantie Vézère Vallei in de Dordogne

Dordogne, Frankrijk

  • Een fascinerende wandelvakantie in de Périgord Noir
  • Les Eyzies, de prehistorische "hoofdstad"
  • Beleef de prehistorie in grotten en grotwoningen
  • Bezoek de lokale markten en proef de plaatselijke delicatessen
  • Keuze uit korte en lange wandelingen
Uitrusten wandelvakantie Dordogne
rotsaanzicht bij Les Eyzies
Dordogne de rivier
Kasteel Dordogne
Wandelen in de Dordogne
gans in de Dordogne bij Sarlat
Bekijk alle fotos (13 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Les Eyzies

Uw wandelvakantie begint in Les Eyzies de Tayac, de prehistorische hoofdstad van de Périgord Noir. Het is de thuisbasis van het Musée National de Préhistoire, dat zeker een bezoek waard is en de grotten en spelonken die getuige zijn van millennia van menselijke bewoning. U overnacht in Les Eyzies.

Dag 2: Les Eyzies - Saint-Cirq - Les Eyzies (ca. 10 km)
Afstand ca. 10 km
Hoogteverschil ca. 200 m

Vandaag geniet u van een mooie rondwandeling en een prachtige ontdekking van de prehistorische getuigenissen rondom Les Eyzies de Tayac. U treedt in de voetsporen van de Cro-Magnon-mens en geniet van de koelte tussen het kreupelhout in de vallei van de Gorge d'Enfer. Op de terugweg kunt u bijvoorbeeld genieten van een picknicklunch aan de oevers van de rivier de Vézère voordat u terugkeert naar Les Eyzies. Bij terugkomst in Les Eyzies heeft u wat vrije tijd om het Musée National de Préhistoire (Nationaal Prehistorisch Museum) te bezoeken.
Wandeltijd: ca. 3,15 uur.

Dag 3: UNESCO Werelderfgoed de Vézère-vallei (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 410 m

Wandeloptie 1 (lang): Limueil - Le Bugue - Les Eyzies. Wandeltijd: ca. 6u15, afstand: ca. 23 km, hoogteverschil +440m / 430m.
Wandeloptie 2 (kort): Le Bugue - Les Eyzies. Wandeltijd: ca. 3u45, afstand: ca. 13,5km, hoogteverschil +190m / -180m.
De wandeling van vandaag voert u door de betoverende vallei van de Vézère naar Les Eyzies. U kunt ervoor kiezen om naar Limueil te worden gebracht voor een langere wandeling of rechtstreeks naar Le Bugue voor een kortere versie. Als u voor de langere wandeling kiest dan begint u in Limeuil (transfer ca. 40 min), één van de mooiste plaatsen in Frankrijk. U doorkruist pittoreske landschappen voordat u arriveert in Le Bugue, gelegen aan de rivier de Vézère. De wandeling gaat verder door schaduwrijke bossen, langs boerderijen en door kleine plaatsjes naar St. Cirq. U kunt van de gelegenheid gebruik maken om de prehistorische Grotte du Sorcier langs de route te bezoeken. U eindigt in Les Eyzies.

Dag 4: Les Eyzies - wandeling in de voetsporen van de prehistorie - Montignac (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 510 m

Wandeloptie 1 (lang): Peyzac Le Moustier - St.-Léon-sur-Vézère - Montignac. Wandeltijd: ca. 5u00, afstand: ca. 20 km, hoogteverschil +/- 510m.
Wandeloptie 2 (kort): Saint-Léon-sur-Vézère - Montignac. Wandeltijd: ca. 3u15, afstand: ca. 14km, hoogteverschil +300m/-290m.
U begint met een transfer naar Peyzac-Le-Moustier of naar Saint-Léon- sur-Vézère. Vanuit Le Moustier wandelt u over het pad van de prehistorie dat langs La Roque Saint Christophe loopt, een grotwoning uniek in de wereld (bezoek niet inbegrepen), voordat u arriveert in Saint-Léon-sur-Vézère, een heel charmant dorpje waar u kunt lunchen. Van Saint-Léon-sur-Vézère wandelt u door eikenbossen en wandelt u langs typische boerderijen en gehuchten naar het charmante dorpje Montignac, aan de voet van de beroemde heuvel van Lascaux. U overnacht in Montignac.

Dag 5: Montignac - Lascaux - Montignac (ca. 7 km)
Afstand ca. 7 km
Hoogteverschil ca. 150 m

Een korte rondwandeling stelt u in staat om in de voetsporen van onze vroege voorouders te treden en de Grotte de Lascaux IV te bezoeken (bezoek vooraf te reserveren). U vindt hier een complete en originele replica die de oudste muurschilderingen van de mensheid herbergt en de ontdekking van de beroemde beschilderde grot. U overnacht in Montignac.
Wandeltijd: ca. 2.00 uur.

Dag 6: Montignac - Sarlat - individuele thuisreis

Na het ontbijt heeft u een transfer naar Sarlat-la-Canéda. Hiermee eindigt uw wandelvakantie in de Dordogne. Au revoir La Dordogne!

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse wandelvakantie Vézère Vallei in de Dordogne?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid