8-daagse wandelvakantie Périgord Noir in de Dordogne

Dordogne, Frankrijk

  • Ontdek de hoogtepunten van de Périgord Noir
  • Geniet van de mooiste kastelen, dorpen en rivieren in de Dordogne
  • Prehistorie beleven in o.a. Les Eyzies, Lascaux en Roque St. Christophe
  • UNESCO Werelderfgoed Vallei van de Vézère
  • Keuze uit kortere en langere wandel etappes
Beynac Dordogne
Kasteel Dordogne
Markt Sarlat Dordogne
Dordogne
Wandelen in de Dordogne
Bewegwijzering Dordogne
Bekijk alle fotos (10 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Sarlat

Uw wandelvakantie begint in Sarlat-la-Canéda, de stad van de kunst en geschiedenis. Ook de hoofdstad van de Périgord Noir met zijn geplaveide straatjes, zijn pittoreske pleintjes en bijzondere architectuur.

Dag 2: Sarlat - Marquay - Château Commarque - Sarlat (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 330 m

Een korte transfer van ca. 15 minuten brengt u naar Marquay. Uw wandeling begint in Marquay: een charmant dorpje in de Périgord met zijn typische huizen met leistenen daken en zijn gerestaureerde kerk uit de 12e en 13e eeuw. U wandelt door eikenbossen, onder kastanjebomen, over kleine heuvels, langs kleine plaatsjes en door de rivier de Beune gevormde schuilplaatsen in de rotsen. Dan arriveert u bij het, op een rots gelegen, Château de Commarque. Hier vindt u grotwoningen en een prehistorische grot. Daarna een transfer terug naar Sarlat.
Wandeltijd ca. 3,15 uur.

Dag 3: Sarlat - Domme: de mooiste dorpen van de Dordogne vallei (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 650 m

Wandeloptie 1 (lang): Beynac - La Roque Gageac - Vitrac - Domme. Wandeltijd: ca. 5h15, afstand: ca. 18km, hoogteverschil +650m/-500m.
Wandeloptie 2 (kort): La Roque Gageac - Vitrac - Domme. Wandeltijd: ca. 2u45, afstand: ca. 11km, hoogteverschil +390m/-280m.
U heeft vandaag twee route-opties: u kunt uw wandeling starten in Beynac (langere wandeling) of in La Roque Gageac (kortere optie). Informeer uw taxichauffeur op het moment dat u in stapt waar u wilt uitstappen.
Beynac is een mooi dorp gelegen tegen een steile rotswand met op de top een indrukwekkend kasteel dat slechts één keer veroverd werd door Richard Leeuwenhart, Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de Dordogne. U wandelt over de beboste heuvels boven de rivier voordat u La Roque Gageac bereikt. La Roque staat bekend als één van de mooiste dorpen van Frankrijk, met historische herenhuizen, grotwoningen en okerkleurige stenen huizen met leistenen daken en een exotische tuin. U heeft ook de mogelijkheid om een boottocht over de rivier te maken met een platbodem, de gabarre. De gabarre is een reconstructie van de oude handelsschepen uit de 18e eeuw. U kunt regionale lekkernijen kopen bij een nabijgelegen eenden boerderij voordat u Domme bereikt. Dit is een prachtig vesting plaatsje uit 1283 gelegen op een duizelingwekkend hoge rots met goudkleurig gesteente, vanwaar u een panoramisch uitzicht heeft over de Dordogne vallei.

Dag 4: Domme - Château des Milandes - Château Castelnaud - Domme (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 640 m

Een korte rit vanuit Domme brengt u door het prachtige landschap naar het Château en de tuinen van Milandes, het voormalige huis van Josephine Baker, de legendarische artieste in de 20ste eeuw. U volgt de linkeroever van de Dordogne naar Castelnaud, nog een dorp dat bekend staat als een van de mooiste van Frankrijk. Castelnaud met zijn middeleeuwse kasteel speelde een belangrijke rol tijdens de Honderdjarige Oorlog. Vervolg uw wandeltocht al stijgend en eindig in Domme. Geniet in Domme van een wandeling door de geplaveide straten van het dorp, langs de gerestaureerde poorten met de torens en bezoek de overdekte markthal.
Wandeltijd: ca. 3,2 uur.

Dag 5: UNESCO Werelderfgoed de Vézère-vallei (ca. 23 km)
Afstand ca. 23 km
Hoogteverschil ca. 440 m

Wandeloptie 1 (lang): Limueil - Le Bugue - Les Eyzies. Wandeltijd: ca. 6h15, afstand: ca. 23 km, hoogteverschil +440m / 430m.
Wandeloptie 2 (kort): Le Bugue - Les Eyzies. Wandeltijd: ca. 3u45, afstand: ca. 13,5km, hoogteverschil +190m / -180m.
De wandeling van vandaag voert u door de betoverende vallei van de Vézère naar Les Eyzies, de belangrijkste plaats in de prehistorie. U kunt ervoor kiezen om naar Limueil te worden gebracht voor een langere wandeling of rechtstreeks naar Le Bugue voor een kortere versie. Als u voor de langere wandeling kiest dan begint u in Limeuil (transfer ca. 40 min), één van de mooiste plaatsen in Frankrijk. U doorkruist pittoreske landschappen voordat u arriveert in Le Bugue, gelegen aan de rivier de Vézère. De wandeling gaat verder door schaduwrijke bossen, langs boerderijen en door kleine plaatsjes naar St. Cirq. U kunt van de gelegenheid gebruik maken om de prehistorische Grotte du Sorcier langs de route te bezoeken. U eindigt in de zogenaamde hoofdstad van de prehistorie: Les Eyzies.

Dag 6: Les Eyzies - Saint Cirq - Les Eyzies (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 200 m

De wandeling van vandaag is een prachtige ontdekking van de prehistorische getuigenissen rondom Les Eyzies, het centrum van de historie van de mensheid. U verlaat het dorp en wandelt in de voetsporen van de Cro Magnon door de vallei van de Gorge d’Enfer. Geniet bijvoorbeeld van een picknicklunch langs de rivier de Vézère tijdens de terugweg naar Les Eyzies. Voor of na de wandeling kunt u het Musée National de Préhistoire bezoeken dat ligt in het centrum van Les Eyzies (entree exclusief). U overnacht weer in Les Eyzies.
Wandeltijd: ca. 3,15 uur.

Dag 7: La Roque St. Christophe & Saint-Léon-sur-Vézère - Montignac (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 510 m

Wandeloptie 1 (lang): Peyzac Le Moustier - St.-Léon-sur-Vézère - Montignac. Wandeltijd: ca. 5u00, afstand: ca. 20 km, hoogteverschil +/- 510m.
Wandeloptie 2 (kort): Saint-Léon-sur-Vézère - Montignac. Wandeltijd: ca. 3u15, afstand: ca. 14km, hoogteverschil +300m/-290m.
Ook voor deze wandeldag kunt u kiezen uit twee opties. Na het ontbijt is er een transfer naar Le Moustier (lange wandeling) of naar St.-Léon-sur-Vézère (korte wandeling). Vanaf Le Moustier wandelt u over een prehistorisch pad dat langs La Roque Saint-Christophe loopt, een grote rots met rotswoningen die uniek is in de wereld. Voordat u arriveert in Saint-Léon-sur-Vézère, dat deel uitmaakt van “Les Plus Beaux Villages De France”, kunt u genieten van een drankje of lunch op een caféterras met een prachtig uitzicht over de rivier. Hierna wandelt u verder naar het charmante dorpje Montignac dat ligt aan de voet van de bekende heuvel en grot van Lascaux.

Dag 8: Montignac - Lascaux - Montignac - Sarlat - individuele thuisreis of verlenging (ca. 7 km)
Afstand ca. 7 km
Hoogteverschil ca. 150 m

De laatste dag van uw wandelvakantie. Indien u nog tijd heeft dan adviseren wij u de grot van LASCAUX II-IV te bezoeken (bezoek vooraf reserveren). Hier vindt u een complete en originele replica die de oudste grotschilderingen van de mensheid herbergt en de ontdekking van deze beroemde beschilderde grot. Uw tour eindigt na de wandeling bij terugkomst in Montignac. De taxitransfer is om 16.30 uur van Montignac naar Sarlat of op een ander tijdstip afhankelijk hetgeen u bij boeking heeft afgesproken.
Au revoir La Dordogne!

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Périgord Noir in de Dordogne?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid