11-daagse wandelvakantie Kellerwald

8-daagse wandelvakantie Erzgebirge

Saksen, Duitsland

  • Bijzondere wandelvakantie in Saksen
  • Standplaats in het Fichtelberghuis
  • O.b.v. halfpension (4-gangen)
  • Hotel met wellness en zwembad
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
11-daagse wandelvakantie Kellerwald
wandelen actief
10-daagse wandelvakantie Rothaarsteig
erzgebirge-kleinbahn-oberwiesenthal
Bekijk alle fotos (4)

Standplaats in het Fichtelberghaus, een voortreffelijke panoramische ligging op 1215 m op de Fichtelberg, daarboven is slechts de hemel…. 

De unieke ligging van dit moderne 3 hotel, in 1999 op de oorspronkelijke plaats herbouwd, biedt in liefdevol ingerichte kamers, werkelijk hemelse rust, open haard kamers in de gastenlounge, gourmetrestaurant. In de keuken wordt met veel inheemse producten traditioneel, lokaal en Boheems gekookt, met in gemoedelijk ingerichte vertrekken, bier uit Saksen en Bohemen. Een huiseigen Wellness-Oase met sauna, whirlpool en solarium, massage en andere Wellness toepassingen lokt de gasten . Bergtochten rond de Fichtelberg met de mooiste vergezichten in een prachtige natuur, de beste voorwaarden voor heerlijke wandeldagen!

Karakter van de wandelvakantie : Niveau 2. Lichte stijgingen of soms zelfs geen, m.u.v. de laatste etappe.

Wandelvakantie met standplaats. Reisperiode: mei t/m oktober, vertrek op zondag. Andere dagen op aanvraag. Parkeren is gratis. Treinreizigers worden naar station Oberwiesenthal gebracht.

Dag 1: Individuele aankomst in Oberwiesenthal

Aankomst in Oberwiesenthal en naar het hotel op de Fichtelberg.

Dag 2: Natuurpad Hochmoor

Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 150 m

Wandeling over een natuurpad door het Hochmoor, vervolgens naar Klinovec (Keilberg) met de met zijn 1244 meter de hoogste berg van het Erzgebergte. Van daar naar beneden naar Oberwiesenthal en met de kabelbaan de Fichtelberg op (ca. 16 km, ca. 280m Hm en 370 daling). Alternatief: ophalen op de Keilberg, dan slechts 11 km. zonder afdaling.

Dag 3: Kammweg

Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 150 m

Wandeling over de Kammweg naar het Talsperre Cranzdal, dan op de Bärenstein na aankomst transfer naar het hotel (ca. 18 km, 150 Hm en 470 m. afdaling).

Dag 4: Annaberg-Bucholz

Met openbaar vervoer naar Annaberg-Bucholz, stadsbezichtiging met Annenkirche, Erzgebirgsmuseum en Silberbergwerk, stadsrondleiding ca. 7 km en met openbaar vervoer weer terug naar het hotel.

Dag 5: Bozi Dar

Afstand ca. 19 km

Wandeling naar Bozi Dar (Godsgeschenk) en van daaruit verder over de Christkindlweg, vermakelijk en niet alleen voor kinderen (ca. 19 km / 15 km / 11 km en geen stijgingen).

Dag 6: Tellerhäuser

Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 330 m

Wandeling naar Tellerhäuser en na aankomst op de Anton-Günther-Weg weer terug (ca. 14 km, 330 Hm), naar keuze ophalen in Tellerhäuser, dan slechts 8 km en zonder stijging.

Dag 7: Oberwiesenthal

Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 440 m

Met de kabelbaan naar Oberwiesenthal en met de historische stoomtrein naar Neudorf, op de rondweg met prachtige uitzichten weer terug naar het startpunt, met de smalspoor- en kabelbaan terug naar het hotel. Naar keuze ophalen in Neudorf (ca. 14 km, ca. 440 Hm),wandeling kan ingekort worden.