8-daagse wandelvakantie hoogtepunten van de Malerweg

Saksen, Duitsland

  • Nationaal Park Sächsische Schweiz
  • De Basteibrug, het Polenzdal en de Schrammstenen
  • Vesting Königstein
  • Heerlijke uitzichten over de rivier de Elbe
  • Dagetappes van ca. 13 tot 17 km
Malerweg Sakische Schweiz
Malerweg Sakische Schweiz
Malerweg Sakische Schweiz
Malerweg Sakische Schweiz  © Augustus Tours
Malerweg Sakische Schweiz - © Augustus Tours
Malerweg Sakische Schweiz  © Augustus Tours
Bekijk alle fotos (11 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Pirna/Dresden

U reist op eigen gelegenheid naar Pirna dichtbij Dresden. Verken na aankomst de middeleeuwse steegjes van Pirna of wandel door het Florence aan de Elbe zoals Dresden ook wel genoemd wordt.

Dag 2: Pirna/Dresden - Wehlen – Hohnstein (ca. 11 km)
Afstand ca. 11 km

In de ochtend rijdt u met de trein en de bus naar het startpunt van uw eerste wandeltocht over de Malerweg het plaatsje Wehlen (u bent ca. 7 - 40 minuten onderweg). U loopt naar het beroemdste uitkijkpunt in Saksisch Zwitserland - de Bastei-brug. U daalt vervolgens af in de Amselgrund en wandelt naar het tweede hoogtepunt van deze dag - de Hockstein. Daarna gaat de wandelroute door de Wolfsschlucht en bereikt u het Polenztal. Dit dal ligt onder het dorp Hohnstein met zijn kasteel.
Wandelduur: / Etappeduur: ca. 4 uur

Dag 3: Hohnstein – Altendorf/Kirnitzschtal/Bad Schandau (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

Wandelend door de Schindergraben passeert u de Gautschgrotte. Het hoogtepunt van vandaag is zondermeer het Brandaussicht. Van daaruit gaat de route verder en daalt u af over meer dan 800 treden de diepte in. Via Waitzdorf komt u in Altendorf of het Kirnitzschtal. Het is ook mogelijk dat u naar Bad Schandau gaat afhankelijk van de beschikbaarheid van de overnachtingshotels.
Wandelduur: ca. 6 uur.

Dag 4: Altendorf/Kirnitzschtal/Bad Schandau – Schrammsteine – Neumannmühle (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km

U loopt vandaag direct bergopwaarts naar het Schrammsteinaussicht om dan over de Gratweg door het Schrammsteinmassief te lopen. Langs de zogenaamde "Grote en Kleine Dom" bereikt u de Affensteinweg. Deze leidt u naar de Lichtenhainer Waterval. Via de Kuhstall arriveert u bij het einddoel van vandaag, de Neumannmühle. Dan neemt u de bus terug naar uw overnachtingsadres.
Wandelduur: ca. 6,5 uur.

Dag 5: Neumannmühle - Schmilka/Krippen (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km

In de ochtend neemt u weer de bus om te arriveren bij het startpunt van de dagetappe. U wandelt door de "Hintere Sächsische Schweiz" naar het Zeughaus. Niet veel verder kunt u genieten van het adembenemende uitzicht vanaf de Goldstein. Dan naar Schmilka waar u de veerboot over de Elbe neemt en dan per trein naar uw overnachtingsadres in Krippen.
Wandelduur: ca. 5,5 uur.

Dag 6: Schmilka/Krippen – Kuuroord Gohrisch (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km

Met de trein gaat u weer terug naar Schmilka om uw wandelroute te vervolgen. Vandaag kunt u vooral genieten van het uitzicht op de rechteroever van de Elbe met het Schrammsteinmassief. Aan het einde van de route volgt nog de beklimming van de Papststein en de Gohrisch voordat u het kuuroord Gohrisch bereikt.
Wandelduur: ca. 6,5 uur.

Dag 7: Kuroord Gohrisch – Königstein (ca. 9 km)
Afstand ca. 9 km

Deze laatste, in verhouding, korte wandeletappe van uw wandelvakantie over de Malerweg leidt u over de Pfaffenstein, langs de Diebskeller en naar de voet van de Vesting Königstein. Zo heeft u nog voldoende tijd voor een bezoek aan de vesting. voordat u de trein terug neemt naar het starthotel in Pirna/Dresden.
Wandelduur: ca. 4 uur.

Dag 8: Individuele thuisreis of verlenging

Het einde van uw wandelvakantie is gekomen. U reist terug naar huis maar kunt natuurlijk ook nog enkele nachten verlengen in Pirna of Dresden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie hoogtepunten van de Malerweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid