8-daagse wandelvakantie rondom de Elbe

Saksen, Duitsland

  • De bekende Basteibrug en Lilienstein
  • Bad Schandau en het kuuroord Rathen
  • Burcht Königstein
  • Uitstapje naar Tsjechië
Basteibrug Sächsiche Schweiz-© TMG Sachsen
Malerweg Sakische Schweiz - © Augustus Tours
Malerweg Saksische Schweiz © Augustus Tours
Malerweg Sakische Schweiz © Augustus Tours
Saksische Schweiz © Augustus Tours
Saksische Schweiz © Augustus Tours
Bekijk alle fotos (7 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis - Bad Schandau

U reist op eigen gelegenheid naar uw hotel in Bad Schandau. Na het inchecken kunt u de rest van de dag gebruiken voor een kleine wandeling door dit rustige kuuroord.

Dag 2: Bad Schandau – Rathen (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km

Na de eerste klim van de etappe van vandaag en uw wandelvakantie kunt u genieten van het adembenemende panoramische uitzicht. Dan loopt u verder naar het ‘Balkon van Saksisch Zwitserland’, de Brandstein. U loopt langs de burcht Hohnstein en de Amselsee en bereikt zo het kuuroord Rathen.>br> Wandelafstand: ca. 6 uren.

Dag 3: Rathen – Königstein (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km

Een hoogtepunt vandaag is de beklimming naar de bekende Bastei-brug. Vanaf een hoogte van ca. 194 meter valt de Basteiklif steil in de Elbe. Geniet van het uitzicht om vervolgens verder te wandelen over de Höllengrund naar Stadt Wehlen. Dan voert de route u via de Tafelberg Rauenstein naar de burcht Königstein, ook wel beschouwd als een van de grootste vestingwerken van Europa.
Wandelafstand: ca. 5 tot 6 uren.

Dag 4: Königstein – Gohrisch (ca. 11 km)
Afstand ca. 11 km

Over makkelijke bospaden wandelt u richting de beroemde rotspunt Barbarine. U kunt genieten van een prachtig uitzicht op de Lilienstein. Dan gaat het via de Muselweg naar het kuuroord Gohrisch, gelegen in een rustige, bosrijke omgeving.
Wandelafstand: ca. 4 tot 5 uur.

Dag 5: Gohrisch – Krippen/Bad Schandau (ca. 10 km)
Afstand ca. 10 km

De streek rond Gohrisch wordt ook wel ‘het rijk der stenen’ genoemd. Maak de spieren los tijdens een rustige wandeling over de hoogvlakte waar Gohrisch ligt. Dan volgt de klim naar de tafelberg van Gohrisch en de Pfaffenstein. U passeert de grotten van Kleinhennersdorf en bereikt kort voor Krippen het Liethener dal met haar oude molen. U overnacht in Krippen of in Bad Schandau.
Wandelafstand: ca. 4 tot 5 uren.

Dag 6: Krippen/Bad Schandau - Hrensko - Krippen/Bad Schandau (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km

U maakt vanuit Krippen/Bad Schandau een uitstapje naar Tsjechië. Met de S-Bahn rijdt u naar het startpunt van de wandeling: Hrensko in Boheems Zwitserland. U wandelt naar de Prebischtor, de grootste rotspoort van Europa. Van daaruit door het diepe dal van Kamenice loopt u tot aan het haventje van de Edmundsklamm. Geluidloos en relaxed vaart u met de boot (exclusief) naar het beginpunt van de wandeling. Terug naar Krippen/Bad Schandau maakt u weer gebruik van de trein.
Wandelafstand: ca. 5 uren.

Dag 7: Krippen/Bad Schandau – Schrammsteine – Lichtenhainer waterval -Krippen/Bad Schandau (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km

Vanuit uw hotel in Krippen of Bad Schandau maakt u een wandeling naar de Schrammsteine. In dit traject zitten enkele steile beklimmingen en u dient gebruik te maken van metalen trappen. U loopt over bospaden langs de Affensteig en volgt de bekende Malerweg naar de Lichtenhainer waterval. Vanaf hier kunt u met de bus terug naar Bad Schandau of met de traditionele Kirnitzschtalbahn (beide niet inbegrepen in de reissom).
Wandelafstand: ca. 6 uren.

Dag 8: Individuele terugreis vanaf Bad Schandau of verlenging

Na het ontbijt eindigt de wandelvakanties en reist u op eigen gelegenheid terug naar huis. Maar blijf gerust nog een paar dagen in de Sächsische Schweiz. Wij reserveren graag verlengingsnachten voor u.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie rondom de Elbe?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse wandelvakantie rondom de Elbe.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 7.0
8.0
Spectaculaire uitzichten!
Jong (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Mooie wandelroutes, wel vaak langer dan vooraf ingeschat qua km. Soms verkeerd gelopen maar met wandelapp gemakkelijk weer op de juiste route. Misschien goed om standaard de gps data mee te geven aan de wandelaars. 2 rustdagen ingepland tussen de wandeldagen door, dit vonden wij wel prettig (ongetrainde wandelaars). Wij hadden voor specifiek voor comfort-hotels gekozen, echter niet alle hotels waren 4 sterren. Dit is uiteindelijk tijdens onze trip wel goed opgelost door overboeking naar een ander hotel.
Lees meer