8-daagse wandelvakantie rondom de Elbe

Saksen, Duitsland

  • De bekende Basteibrug en Lilienstein
  • Bad Schandau en het kuuroord Rathen
  • Burcht Königstein
  • Uitstapje naar Tsjechië
Basteibrug Sächsiche Schweiz-© TMG Sachsen
Malerweg Sakische Schweiz - © Augustus Tours
Malerweg Saksische Schweiz © Augustus Tours
Malerweg Sakische Schweiz © Augustus Tours
Saksische Schweiz © Augustus Tours
Saksische Schweiz © Augustus Tours
Bekijk alle fotos (7 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis - Bad Schandau

U reist op eigen gelegenheid naar uw hotel in Bad Schandau. Na het inchecken kunt u de rest van de dag gebruiken voor een kleine wandeling door dit rustige kuuroord.

Dag 2: Bad Schandau – Rathen (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 680 m

Na de eerste klim van de etappe van vandaag en uw wandelvakantie kunt u genieten van het adembenemende panoramische uitzicht. Dan loopt u verder naar het ‘Balkon van Saksisch Zwitserland’, de Brandstein. U loopt langs de burcht Hohnstein en de Amselsee en bereikt zo het kuuroord Rathen.
Wandelafstand: ca. 5,5 uren.

Dag 3: Rondwandeling Kurort Rathen (ca. 11 km)
Afstand ca. 11 km
Hoogteverschil ca. 480 m

Een hoogtepunt vandaag is de beklimming naar de bekende Bastei-brug. Vanaf een hoogte van ca. 194 meter valt de Basteiklif steil in de Elbe. Geniet van het uitzicht om vervolgens verder te wandelen over de Höllengrund naar Stadt Wehlen. Dan voert de route u via de Tafelberg Rauenstein terug naar Rathen of naar Königstein (afhankelijk van de locatie van het hotel).
Wandelafstand: ca. 4 uren.

Dag 4: Rathen - Pfaffenstein - Gorisch (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 600 m

Na de nacht in Rathen klimt u via Weißig naar Fort Königstein, het grootste fort van Europa. Nadat u de stad Königsteins bent doorkruist, neemt u comfortabele bospaden naar Pfaffenstein met de beroemde Barbarine-rots. Deze ruim 42 meter hoge rots is de bekendste vrijstaande rots in het Duitse deel van het Elbesandsteingebergte en is een van de herkenningspunten van Saksisch Zwitserland. De wandeltocht voert u vervolgens verder over het Pfaffensteinpad naar de top van de Pfaffenstein met zijn indrukwekkende uitzicht op de Lilienstein. We vervolgen onze weg over de Muselweg naar het kuuroord Gohrisch, oorspronkelijk “dorffe Gorusch” genoemd.
Wandelafstand: ca. 5,5 uur.

Dag 5: Rondwandeling Lilienstein (ca. 11 km)
Afstand ca. 11 km
Hoogteverschil ca. 480 m

De adembenemende wandeling van vandaag brengt u van Gohrisch naar Lilienstein, het symbool van Saksisch Zwitserland. De opvallende zandsteenberg steekt majestueus boven de omgeving uit en biedt een indrukwekkend uitzicht op de Elbe en het Elbesandsteingebergte. Neem de tijd om volop van het uitzicht te genieten. Vervolgens vervolgt u de rondrit van vandaag en wandelt u terug naar het kuuroord Gohrisch.
Wandelafstand: ca. 4 uren.

Dag 6: Gorisch - Papstein - Krippen/Bad Schandau (ca. 10 km)
Afstand ca. 10 km
Hoogteverschil ca. 350 m

Nadat u de streek rond Gohrisch heeft verkend, ook wel liefkozend “het Reich der Steine” genoemd. Als u er genoeg van heeft genoten, brengt uw wandeltocht door het Elbsandsteingebergte u verder naar Gohrisch (448 m) en naar Papststein (451 m). Vanaf beide rotsen heb je een prachtig uitzicht op het rotsachtige landschap van het Elbezandsteengebergte. De rest van de route voert u door de avontuurlijke grotten van Kleinhennersdorf over het Liethendal naar Krippen, een wijk van Bad Schandau op de linkeroever van de Elbe, oftewel Bad Schandau.
Wandelafstand: ca. 4 uren.

Dag 7: Krippen/Bad Schandau – Schrammsteine – Lichtenhainer waterval -Krippen/Bad Schandau (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 500 m

Vanuit uw hotel in Krippen of Bad Schandau maakt u een wandeling naar de Schrammsteine. In dit traject zitten enkele steile beklimmingen en u dient gebruik te maken van metalen trappen. U loopt over bospaden langs de Affensteig en volgt de bekende Malerweg naar de Lichtenhainer waterval. Vanaf hier kunt u met de bus terug naar Bad Schandau of met de traditionele Kirnitzschtalbahn (beide niet inbegrepen in de reissom).
Wandelafstand: ca. 4,5 uren.

Dag 8: Individuele terugreis vanaf Bad Schandau of verlenging

Na het ontbijt eindigt de wandelvakanties en reist u op eigen gelegenheid terug naar huis. Maar blijf gerust nog een paar dagen in de Sächsische Schweiz. Wij reserveren graag verlengingsnachten voor u.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie rondom de Elbe?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse wandelvakantie rondom de Elbe.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 7.0
8.0
Spectaculaire uitzichten!
Jong (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Mooie wandelroutes, wel vaak langer dan vooraf ingeschat qua km. Soms verkeerd gelopen maar met wandelapp gemakkelijk weer op de juiste route. Misschien goed om standaard de gps data mee te geven aan de wandelaars. 2 rustdagen ingepland tussen de wandeldagen door, dit vonden wij wel prettig (ongetrainde wandelaars). Wij hadden voor specifiek voor comfort-hotels gekozen, echter niet alle hotels waren 4 sterren. Dit is uiteindelijk tijdens onze trip wel goed opgelost door overboeking naar een ander hotel.
Lees meer