8-daagse wandelvakantie Rheinsteig

8-daagse wandelvakantie Rheinsteig

Rijn, Duitsland

  • Authentieke wijnlokalen
  • Adembenemende uitzichten
  • De wereldberoemde Drosselgasse
  • Burchten, kastelen en historische wijnplaatsjes
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
8-daagse wandelvakantie Rheinsteig
8-daagse wandelvakantie Rheinsteig
8-daagse wandelvakantie Rheinsteig
Bekijk alle fotos (4)

Wandelen door de mooiste natuurgebieden en langs de vele bezienswaardighedenen van de Middenrijn. Naast indrukwekkende vergezichten ontdekt u de kleine dorpen met de charmante vakwerkhuizen. Vanaf de heuveltoppen kunt u bij helder weer kijken tot aan het Pfälzer Wald, de Taunus, het Odenwald en Binger Loch. De Rheingau met zijn idyllische wijngaarden en de vele wijnlokalen nodigen u uit om de prachtige Riesling proeven. Zo’n glas koele, strogele Riesling na een dag lekker wandelen. Beetje scheepjes kijken, beetje mijmeren… Zo eenvoudig kan geluk zijn.
In de regio Rheingau, staat op de werelderfgoedlijst, wandelt u langs de statig opgestelde kastelen en ervaart u de echte Rijn romantiek. Heinrich Heine werd hierdoor geïnspireerd en maakte het beroemde Lorely lied. Geen enkele rivier komt in zo veel mythes, legendes en gedichten voor als de Rijn. De Rheinsteig is verkozen tot de mees mooie wandelweg van Duitsland. Wandelen op “hoog” niveau.

Dag 1: Individuele aankomst in Rüdesheim

Rüdesheim heeft een mooi middeleeuws centrum en het staat bekend om haar vele wijnlokalen die vaak in historische vakwerkhuizen gevestigd zijn. U kunt Rüdesheim niet verlatenzonder in de wereldberoemde Drosselgasse geweest te zijn.

Dag 2: Rüdesheim – Lorch

Afstand: 23 km

Vandaag kunt u de bergketens naar het Midden-Rijndal beklimmen en genieten van het adembenemende uitzicht. Voorbij het Jagdschloss Niederwald wandelt u naar Assmanshausen, bekend om zijn uitstekende rode wijnen en de mooie vakwerkhuizen. In uw overnachtings plaats Lorch kunt u eveneens veel vakwerk zien en genieten van een heerlijke rode wijn. Wandeltijd ongeveer 5 uur.

Dag 3: Lorch – Dörscheid/Kaub

Afstand: 20 km

Via afwisselende paden met fantastische uitzichten over het Rijndal leidt de weg naar de wijnsteden Kaub of Dörscheid. Er liggen drie kastelen en ruïnes op de route vandaag. Wandeltijd is ongeveer 4 uur.

Dag 4: Dörscheid/Kaub – St. Goarshausen/Omgeving

Afstand: 23 km

Het hart van het Midden-Rijndal biedt kronkelende paden, een adembenemend uitzicht en prachtige kastelen. De meest beroemde rots aan de Rijn, de Loreley rots staat ook op het programma en het drie burgen uitzicht op Burg Katz, Maus en Rheinfels. De grote finale van de etappe van de dag, vóór het bereiken van St. Goarshausen. Wandelen tijd is ongeveer 5,5 uur.

Dag 5: St. Goarshausen/Omgeving – Kamp-Bornhofen

Afstand: 20 km

Op weg naar Braubach komt u langs Burg Liebeneck, de Dinkelholder Molen en de imposante Marksburg. Voor een bezoek aan het perfect bewaard gebleven kasteel moet u zeker de tijd nemen. De wijnstad Braubach verwelkomt u met zijn stadsmuren en talrijke vakwerk huizen. Wandeltijd 6 uur.

Dag 6: Kamp-Bornhofen – Braubach

Afstand: 23 km

De hoogtepunten vandaag zijn de Kerkertser Platte, Ruppertsklamm en Lichterkopf. De wandeling vereist enige conditie, waarvoor u beloond zult worden door de prachtige natuur. De Ruppertsklamm is een van de hoogtepunten voordat u in Koblenz arriveert. Wandeltijd is ongeveer 5,5 uur.

Dag 7: Braubach – Koblenz

Afstand: 25 km

Einde van uw wandelweek.