8-daagse wandelvakantie Rheinsteig

Rijn, Duitsland

  • De Rheinsteig van Rüdesheim naar Koblenz
  • Bezoek de "Loreley" of de Drosselgasse
  • Schilderachtige dorpen zoals Lorch, Kaub en St. Goarshausen
  • Wijnproeverij
  • Dagelijkse aankomst mogelijk
  • Zeer geschikt om met uw hond te wandelen
Rheinsteig - Burg Maus wandelaar
8-daagse wandelvakantie Rheinsteig
Rheinsteig - Burg Maus
Rheinsteig - vakwerkhuis
8-daagse wandelvakantie Rheinsteig
8-daagse wandelvakantie Rheinsteig
Bekijk alle fotos (48 )

Wandel de Rheinsteig van Rüdesheim naar Koblenz!

De Rheinsteig betekent wandelen door de mooiste natuurgebieden en langs de vele bezienswaardighedenen van de Middenrijn. Naast indrukwekkende vergezichten ontdekt u de kleine dorpen met de charmante vakwerkhuizen. Vanaf de heuveltoppen kunt u bij helder weer kijken tot aan het Pfälzer Wald, de Taunus, het Odenwald en Binger Loch. De Rheingau met zijn idyllische wijngaarden en de vele wijnlokalen nodigen u uit om de prachtige Riesling proeven. Zo’n glas koele, strogele Riesling na een dag lekker wandelen. Beetje scheepjes kijken, beetje mijmeren… Zo eenvoudig kan geluk zijn.
In de regio Rheingau, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, wandelt u langs de statig opgestelde kastelen en ervaart u de echte Rijn romantiek. Heinrich Heine werd hierdoor geïnspireerd en maakte het beroemde Lorely lied. Geen enkele rivier komt in zoveel mythes, legendes en gedichten voor als de Rijn. De Rheinsteig is verkozen tot de mooiste wandelweg van Duitsland. Een wandelvakantie over de Rheinsteig wordt daarom niet voor niets "wandelen op hoog niveau" genoemd.

Moeilijkheidsgraad
U wandelt grotendeels tussen de wijnranken en over wandelwegen. De hoogteverschillen zijn met een goede basisconditie zonder problemen te overbruggen. De meeste etappes kunnen worden verkort door een bus, trein of boot te nemen.

Wandelen met de hond
Op deze wandelreis kunt u ook goed uw hond meenemen. U dient dit dan wel bij boeking aan ons door te geven (incl. ras en grootte van de hond). Eventuele meerkosten voldoet u dan ter plaatse.

Dag 1: Individuele aankomst in Rüdesheim

Het beginpunt van uw wandelvakantie over de Rheinsteig is het bekende Rüdesheim. Rüdesheim heeft een mooi middeleeuws centrum en het staat bekend om haar vele wijnlokalen die vaak in historische vakwerkhuizen gevestigd zijn. U kunt Rüdesheim niet verlaten zonder in de wereldberoemde Drosselgasse geweest te zijn.

Dag 2: Rüdesheim – Lorch

Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 680 m

Deze eerste volle wandeldag begint met de beklimming van de hellingen langs de oevers van de Rijn naar het Midden-Rijndal. U kunt eventueel de kabelbaan nemen. Als u boven bent gearriveerd, wordt u beloond met een prachtig vergezicht en het uitzicht op de monding van de Nahe. Voorbij het Jagdschloss Niederwald wandelt u naar Assmanshausen, bekend om haar uitstekende rode wijnen en de mooie vakwerkhuizen. In uw overnachtingsplaats Lorch kunt u eveneens veel vakwerk zien en genieten van een heerlijke rode wijn. Wandeltijd ongeveer 5,5 uur.

Dag 3: Lorch – Dörscheid/Kaub

Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 460 m

Via afwisselende paden met fantastische uitzichten over het Rijndal leidt de weg naar de wijnsteden Kaub of Dörscheid. Er liggen drie kastelen en ruïnes op de route vandaag waarvan de meest imposante midden op een eiland in de Rijn ligt, de tolburcht Pfalzgrafenstein. Wandeltijd is ongeveer 4,5 uur.

Dag 4: Dörscheid/Kaub – St. Goarshausen/Omgeving

Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 620 m

Het hart van het Midden-Rijndal biedt kronkelende paden, een adembenemend uitzicht en sprookjesachtige burchten. De meest beroemde rots aan de Rijn, de Loreley staat ook op het programma evenals het "Dreiburgenblick" vanaf Burg Katz, Maus of Rheinfels. De bekroning van de etappe van deze dag, vóór u St. Goarshausen bereikt. Wandeltijd is ongeveer 6 uur.

Dag 5: St. Goarshausen/Omgeving – Kamp-Bornhofen

Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 700 m

U loopt van St. Goarshausen door een van de mooiste beschermde natuurgebieden van deze regio, de Filsener Lay. De burcht Liebenstein en burcht Sterrenberg, in de volksmond ook wel de vijandige broers genoemd, begeleiden u naar uw overnachtingsadres van vandaag. Wandeltijd ca. 6 uur.

Dag 6: Kamp-Bornhofen – Braubach

Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 620 m

Hoogtepunten op de huidige etappe zijn Burcht Liebeneck, de molens van Dinkelholder en de volledig bewaard gebleven Marksburg. Deze laatste moet u zeker vereren met een bezoekje. De stadsmuren van het wijnstadje Braubach begroeten u. U overnacht in dit heerlijke stadje met de talrijke vakwerkhuizen. Wandeltijd is ongeveer 5,5 uur.

Dag 7: Braubach – Koblenz

Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 690 m

Op deze laatste volle wandeldag ontmoet u vele hoogtepunten: burchten, beschermde natuurgebieden, bosgebieden en het bloemenrijke Bienhorntal. De wandeling vereist enige conditie, waarvoor u zeker beloond zult worden door de prachtige natuur. Een avontuurlijk tintje brengt de passage door de Ruppertsklamm. Dan gaat het over de indrukwekkende Pfaffendorfer Brücke naar de "Deutschen Eck" waar u onder het genot van uw drankje kunt terugkijken op een geweldige wandelvakantie. Wandeltijd is ongeveer 5,5 uur.

Dag 8: Koblenz - vertrek of verlenging

Het einde van uw wandelvakantie in Koblenz. Tip: verleng uw reis in Koblenz om de stad te verkennen en even heerlijk te relaxen.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse wandelvakantie Rheinsteig?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse wandelvakantie Rheinsteig.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.5
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 6.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 3.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.0
7.0
Prima wandelreis; maar organisatie kan beter
Alleen reizend
Op vakantie in Sep 2021
De Rheinsteig is gewoon een leuke wandeling. Ik heb me echter geërgerd aan: - Het duurde 3 weken na aanvraag voordat de reis werd bevestigd. Bij navraag kreeg ik telkens van ADE het antwoord: "we hebben het bij onze partner ondergebracht en ze zijn er nog mee bezig". Niet echt pro-actief. - Het 8 daagse arrangement is relatief duur (duurder dan concurrenten), maar bij de concurrentie was deze volgeboekt. - Doordat het zo druk was was heeft men soms gekozen voor mindere hotels, hetgeen de prijs-prestatieverhouding er niet beter op maakte - Eveneens door de drukte werden de afstanden ongelijkmatig verdeeld. Hierdoor zat er een uitschieter in van 28km in één dag. Op zich geen probleem voor mij, maar het is wat uit balans met de andere dagen. Ik denk dat niet iedereen dat op prijs stelt..
8.0
we hebben genoten
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Sep 2021
alles was prima voor elkaar. Hotelletjes die ik zelf niet zou uitzoeken, maar toch leuk. Onhandig dat er niet bij alle hotels een mogelijkheid voor het meenemen van de lunch was voor onderweg. Blij dat we bij het eerste hotel de papieren versie van de route kregen. en verdere info. Dit was ons niet bekend. We moesten lang wacht of de boeking wel/niet doorging en werden niet op de hoogte gehouden. Tot ik 5 dagen voor mogelijk vertrek zelf ging bellen.
Lees meer