5-daagse wandelvakantie Rheinsteig

5-daagse wandelvakantie Rheinsteig

Rijn, Duitsland

  • Prachtige vergezichten
  • Schilderachtige wijndorpen
  • Boottocht
  • Lopen op "hoog" niveau
Door onze gasten
beoordeeld met een:
8

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
5-daagse wandelvakantie Rheinsteig
5-daagse wandelvakantie Rheinsteig
5-daagse wandelvakantie Rheinsteig
Bekijk alle fotos (4)

Wijngaarden zover het oog rijkt, prachtige vergezichten op de Rijn, talloze kastelen en paleizen en charmante vakwerkhuizen. Dat alles en nog veel meer valt er te ontdekken op uw wandelvakantie tussen Mainz en Koblenz. De Rheingau met zijn idyllische wijngaarden en de vele wijnlokalen nodigen u uit om de prachtige Riesling proeven. In de regio Rheingau, staat op de werelderfgoedlijst, wandelt u langs de statig opgestelde kastelen en ervaart u de echte Rijn romantiek. Heinrich Heine werd hierdoor geïnspireerd en maakte het beroemde Lorely lied. Ongelooflijke schilderachtige schoonheid en cultuur - niet voor niets werd de Rheinsteig verkozen tot de meest mooie wandelweg van Duitsland. Gewoon lopen op een hoog niveau, in de ware zin van het woord!

Dag 1: Aankomst Mainz

In Mainz nodigen liefdevol gerestaureerde vakwerkhuizen en prachtige barokke kerken in de charmante oude stad uit voor een wandeling. Het bezoek aan de kathedraal van St. Martin, het Gutenberg Museum of het Electoral Palace en het Romeinse amfitheater, kunt u niet missen.

Dag 2: Mainz – Schlangenbad

Afstand: 22 km

Om uw reis te beginnen maakt u een boottocht over de Rijn. Van slot Biebrich in Wiesbaden leidt de weg naar Schierstein Harbour. Na het beklimmen van de uitkijktoren Spitzer Stein gaat u richting het eerste kasteel, de ruïnes van Frauenstein. Langs bloeiende weiden van het natuurschutzgebiet Sommerberg en door de wijngaarden van Rheingau wandelt u in het kuuroord Schlangenbad Taunus. Geschatte wandelduur is 4,5 uur.

Dag 3: Schlangenbad – Oestrich-Winkel

Afstand: 30 km

Door bos en weiden voert de weg u naar de ruïne van Scharfenstein en vervolgens door de wijngaarden naar het indrukwekkende klooster Eberbach. Neemt u vooral de tijd om de beroemde filmset te bezoeken uit de de 12eeeuw voordat u naar het schilderachtige wijndorp Oestrich-Winkel gaat. Met een glas wijn kunt u de dag comfortabel beeïndigen. Geschatte wandeltijd is 6 uur.

Dag 4: Oestrich-Winkel – Rüdesheim

Afstand: 20 km

Langs het Rieslingpad wandelt u naar het bekende wijnslot Vollrad. Loofbossen langs de weg voeren naar het bedevaart klooster Marienthal. Door het Blaubach dal voorbij de nonnen molen gaat de tocht naar de beroemde abdij van St. Hildegard. De oude vintage stad Rüdesheim, waar de romeinen al wijn exploiteerden, biedt schilderachtige wijnranken en historische vakwerkhuizen. Geschatte wandeltijd is 5 uur.

Dag 5: Vertrek en tevens einde van de tour dag

Einde van uw wandeltour.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 5-daagse wandelvakantie Rheinsteig.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 7.0
8.0
Mooie wandeling
Met vrienden
Op vakantie in Jul 2017
De wandeling was fantastisch. Toch wel iets zwaarder dan verwacht. Met name af en toe lange stijle klimmetjes. Er is veel stijgen en dalen. Maar de prachtge uitzichten dwingen tot rustpauzes en die hadden we nodig. De routebeschrijving in het duits was voor ons geen probleem, maar anderen hebben er zeker moeite mee. Het laatste hotel, was iets minder. Kleine, sombere kamers en slecht onderhoud. Het personeel was echter zo ontzettend vriendelijk en behulpzaam dat dat veel goed maakte. We konden samen televisie, halve finale damesvoetbal, kijken in een appartement dat op dat moment niet bewoond werd. Dat was erg vriendelijk. Groet, R. HOorens