Wandelvakanties over de Rheinsteig

Met zo’n 320 km is de Rheinsteig een uitdagend lange afstandswandelpad in Duitsland.

Het wandelpad loopt van de Rheingau tot het Siebengebergte via de Midden-Rijn. U wandelt over de steile paadjes en kunt genieten van prachtige landschappen en mooie uitzichten. Naast u bevindt zich de druk bevaren rivier de Rijn en onderweg passeert u vakwerkstadjes en indrukwekkende burchten.

Met ADE "Actief door Europa" kunt u de Rheinsteig in drie etappes lopen, ook kunt er voor kiezen om een bepaald gedeelte te lopen van deze mooie wandelroute.

5-daagse fietsvakantie Midden-Rijndal
8-daagse wandelvakantie Rheinsteig 1e deel
Rüdesheim langs de Rijn

Rheinsteig

Het Oberes Mittelrheindal, onderdeel van de Rheinsteig, behoort tot het UNESCO Werelderfgoed vanwege de indrukwekkende natuur en de historische en culturele plaatsjes langs de rivier. Tijdens een wandelvakanties over de Rheinsteig zult u ook verschillende burchten, kastelen en ruïnes passeren. Vanaf deze plekken kunt u genieten van het bijzondere uitzicht over de Rijn en even tot rust komen van uw vermoeienissen tijdens uw wandeling over de Rheinsteig.

Een ander bijzonder punt langs de Rheinsteig is de Lorelei-rots, die hoog boven de Rijn uitkomt. De Rheinsteig eindigt in het Siebengebirge, met dichte bossen en mooie uitzichten over het dal. Naast wandelen kunt u tijdens uw wandelvakantie over de oevers van de Rijn ook tijd maken voor een boottochtje over de indrukwekkende rivier of een bezoek brengen een van de vele wijndorpjes in de regio.

Wandel de gehele Rheinsteig:

Of kies voor een etappe van de Rheinsteig:

Usedom Oostzee

Alle wandelvakanties in Duitsland

Bekijk hier alle wandelvakanties in Duitsland, bijvoorbeeld de Rennsteig, Eifelsteig of de Noord-Duitse eilanden.