11-daagse wandelvakantie Rheinsteig

Rijn, Duitsland

  • De Rheinsteig van Mainz naar Koblenz
  • Heerlijke wijndorpen zoals Assmanshausen, Lorch, Kaub en St. Goarshausen
  • Inclusief wijnproeverij
  • Inclusief boottocht Mainz-Biebrich
  • Ook geschikt om met uw hond te wandelen
Rheinsteig - Burg Maus wandelaar
Rheinsteig - Marksburg Braubach
Rheinsteig - Rijn uitzicht
Rheinsteig - Maus wandelaar
Rheinsteig - Rüdesheim - Winzergasse
Rheinsteig - Rijn uitzicht wijngaarden
Bekijk alle fotos (47 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Mainz

Uw wandelvakantie over de Rheinsteig begint in Mainz. In deze stad nodigen liefdevol gerestaureerde vakwerkhuizen en prachtige barokke kerken in de charmante oude stad uit voor een eerste wandeling. Het bezoek aan de kathedraal van St. Martin, het Gutenberg Museum of het Electoral Palace en het Romeinse amfitheater, mag u niet missen.

Dag 2: Mainz – Schlangenbad (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 390 m

Deze eerste volle wandeldag begint met een boottocht over de Rijn. Van slot Biebrich in Wiesbaden leidt vervolgens de weg naar de haven van Schierstein. Na het beklimmen van de uitkijktoren Spitzer Stein gaat u richting het eerste kasteel, de ruïnes van Frauenstein. Langs bloeiende weiden van een beschermd natuur- en vogelbroedgebied gaat het naar het historische wijndorp Walluf. Door de met wijnranken bezette heuvels en stille bosgebieden wandelt u naar het gedenkteken Grauer Stein om uiteindelijk te arriveren in het kuuroord Schlangenbad, gelegen in de Taunus.
Wandeltijd ca. 4,5 uur.

Dag 3: Schlangenbad – Oestrich-Winkel (ca. 24 km)
Afstand ca. 24 km
Hoogteverschil ca. 700 m

Door bos en weiden voert de weg u naar de ruïne van Scharfenstein en vervolgens door de wijngaarden naar het indrukwekkende klooster Eberbach. Neemt u vooral de tijd om de beroemde filmset te bezoeken uit de twaalfde eeuw, voordat u naar het schilderachtige wijndorp Oestrich-Winkel gaat. Met een glas wijn kunt u de dag comfortabel beeïndigen.
Wandeltijd ca. 6 uur.

Dag 4: Oestrich-Winkel - Rüdesheim (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 370 m

Langs het Rieslingpad wandelt u naar het bekende wijnslot Vollrad. De met loofbossen geflankeerde weg brengt u naar het bedevaartklooster Marienthal. Door het dal van Blaubach en het Rebland gaat de tocht naar de beroemde abdij van St. Hildegard. De oude en bekende wijnstad Rüdesheim, waar de romeinen al wijn verbouwden, heeft talrijke gezellige wijncafés en historische vakwerkhuizen.
Wandeltijd ca. 5 uur.

Dag 5: Rüdesheim – Lorch (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 680 m

Vandaag beklimt u de hellingen en bereikt u het Midden-Rijndal. U kunt ook met de kabelbaan gaan. Vanaf de toppen van het Midden-Rijndal kunt u genieten van heerlijke vergezichten en heeft u zicht op de monding van de Nahe. Voorbij het Jagdschloss Niederwald wandelt u naar Assmanshausen, bekend om zijn uitstekende rode wijnen en de mooie vakwerkhuizen. In uw overnachtingsplaats Lorch kunt u eveneens veel vakwerk zien en genieten van een heerlijke rode wijn.
Wandeltijd ca. 5,5 uur.

Dag 6: Lorch – Dörscheid/Kaub (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 460 m

Via afwisselende paden met fantastische uitzichten over het Rijndal leidt de weg naar de historische wijnsteden Kaub of Dörscheid. Er liggen drie kastelen en ruïnes op de route vandaag waarvan de imposante tolburcht Pfalzgrafenstein de bekendste is. Deze tolburcht ligt midden op een eiland in de Rijn.
Wandeltijd ca. 4,5 uur.

Dag 7: Dörscheid/Kaub – St. Goarshausen/Omgeving (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 620 m

De route voert u vandaag door het hart van het Midden-Rijndal. Slingerende wandelpaden, heerlijke vergezichten en sprookjesachtige burchten typeren de route. De beroemdste rots van de Rijn staat ook op het programma, de Loreley, evenals de zogenaamde "Dreiburgenblick" op burcht Katz, Maus en Rheinfels. Een prachtig hoogtepunt van de dag die u uiteindelijk naar St. Goarshausen brengt.
Wandeltijd ca. 6 uur.

Dag 8: St. Goarshausen/Omgeving -Kamp-Bornhofen (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 700 m

Trotse burchten, natuurlijke wandelpaden en een heerlijk landschap flankeren uw route door de Filsener Lay, één van de mooiste beschermde natuurgebieden van deze regio. De burchten Liebenstein en Sterrenberg, ook wel de vijandelijke broeders genoemd, begeleiden u op uw weg naar de landelijke wijndorpjes Kamp-Bornhofen.
Wandeltijd ca. 6 uur.

Dag 9: Kamp-Bornhofen – Braubach (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 620 m

Op weg naar Braubach passeert u Burg Liebeneck, de molens van Dinkelholder en de imposante Marksburg. U zou zeker even tijd moeten maken voor een bezoek aan de perfect bewaard gebleven Marksburg. Het wijndorp Braubach verwelkomt u met haar stadsmuren en de talrijke vakwerkhuizen.
Wandeltijd ca. 5,5 uur.

Dag 10: Braubach – Koblenz (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 690 m

Op deze laatste volle wandeldag ontmoet u vele hoogtepunten: burchten, beschermde natuurgebieden, bosgebieden en het bloemenrijke Bienhorntal. De wandeling vereist enige conditie, waarvoor u zeker beloond zult worden door de prachtige natuur. Een avontuurlijk tintje brengt de passage door de Ruppertsklamm. Dan gaat het over de indrukwekkende Pfaffendorfer Brücke naar de "Deutschen Eck", waar u onder het genot van uw drankje kunt terugkijken op een geweldige wandelvakantie.
Wandeltijd ca. 5,5 uur.

Dag 11: Einde te Koblenz

Helaas uw 11-daagse wandelvakantie over de Rheinsteig is ten einde. U kunt natuurlijk uw verblijf in Koblenz verlengen. Hoe dan ook, u zult vol indrukken uw thuisreis aanvaarden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 11-daagse wandelvakantie Rheinsteig?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid