wandel rennsteig

11-daagse wandelvakantie Rheinsteig

Rijn, Duitsland

  • Wandelen op "hoog"niveau
  • Ervaar de echte Rijn romantiek
  • Idyllische wijngaarden
  • Charmante vakwerkhuizen
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
11-daagse wandelvakantie Rheinsteig
11-daagse wandelvakantie Rheinsteig
8 daagse rennsteig wandelschoen
Bekijk alle fotos (4)

Wandelen door de mooiste natuurgebieden en langs de vele bezienswaardighedenen van de Middenrijn. Naast indrukwekkende vergezichten ontdekt u de kleine dorpen met de charmante vakwerkhuizen. Vanaf de heuveltoppen kunt u bij helder weer kijken tot aan het Pfälzer Wald, de Taunus, het Odenwald en Binger Loch. De Rheingau met zijn idyllische wijngaarden en de vele wijnlokalen nodigen u uit om de prachtige Riesling proeven. Zo’n glas koele, strogele Riesling na een dag lekker wandelen. Beetje scheepjes kijken, beetje mijmeren… Zo eenvoudig kan geluk zijn. In de regio Rheingau, staat op de werelderfgoedlijst, wandelt u langs de statig opgestelde kastelen en ervaart u de echte Rijn romantiek. Heinrich Heine werd hierdoor geïnspireerd en maakte het beroemde Lorely lied. Geen enkele rivier komt in zo veel mythes, legendes en gedichten voor als de Rijn. De Rheinsteig is verkozen tot de meest mooie wandelweg van Duitsland. Wandelen op “hoog” niveau.

Dag 1: Aankomst in Mainz

Om uw reis te beginnen maakt u een boottocht over de Rijn. Van slot Biebrich in Wiesbaden leidt de weg naar Schierstein Harbour. Na het beklimmen van de uitkijktoren Spitzer Stein gaat u richting het eerste kasteel, de ruïnes van Frauenstein. Langs bloeiende weiden van het natuurschutzgebiet Sommerberg en door de wijngaarden van Rheingau wandelt u in het kuuroord Schlangenbad Taunus. Geschatte wandeltijd 4.5 uur.

Dag 2: Mainz – Schlangenbad

In Mainz nodigen liefdevol gerestaureerde vakwerkhuizen en prachtige barokke kerken in de charmante oude stad uit voor een wandeling. Het bezoek aan de kathedraal van St. Martin, het Gutenberg Museum of het Electoral Palace en het Romeinse amfitheater, kunt u niet missen.

Dag 3: Schlangenbad – Oestrich-Winkel

Door bos en weiden voert de weg u naar de ruïne van Scharfenstein en vervolgens door de wijngaarden naar het indrukwekkende klooster Eberbach. Neemt u vooral de tijd om de beroemde filmset te bezoeken uit de de 12e eeuw voordat u naar het schilderachtige wijndorp Oestrich-Winkel gaat. Met een glas wijn kunt u de dag comfortabel beeïndigen. Geschatte wandeltijd 6 uur.

Dag 4: Rüdesheim – Lorch

Langs het Rieslingpad wandelt u naar het bekende wijnslot Vollrad. Loofbossen langs de weg voeren naar het bedevaart klooster Marienthal. Door het Blaubach dal voorbij de nonnen molen gaat de tocht naar de beroemde abdij van St. Hildegard. De oude vintage stad Rüdesheim, waar de romeinen al wijn exploiteerden, biedt schilderachtige wijnranken en historische vakwerkhuizen. Geschatte wandeltijd 5 uur.

Dag 5: Rüdesheim – Lorch

Vandaag kunt u de bergketens naar het Midden-Rijndal beklimmen en genieten van het adembenemende uitzicht. Voorbij het Jagdschloss Niederwald wandelt u naar Assmanshausen, bekend om zijn uitstekende rode wijnen en de mooie vakwerkhuizen. In uw overnachtings plaats Lorch kunt u eveneens veel vakwerk zien en genieten van een heerlijke rode wijn. Wandeltijd ongeveer 5 uur.

Dag 6: Lorch – Dörscheid/Kaub

Via afwisselende paden met fantastische uitzichten over het Rijndal leidt de weg naar de wijnsteden Kaub of Dörscheid. Er liggen drie kastelen en ruïnes op de route vandaag. Wandeltijd is ongeveer 4 uur.

Dag 7: Dörscheid/Kaub – St. Goarshausen/Omgeving

Vandaag wandelt u over natuurlijke paden door een fantastisch landschap met machtige kastelen. De Filsener Lay is één van de mooiste natuurgebieden van de regio. De burchten Liebenstein en Sterrenberg,vijandelijke broeders,begeleiden u op uw weg naar de wijnboeren. Wandeltijd is ongeveer 5 uur.

Dag 8: St. Goarshausen/Omgeving -Kamp-Bornhofen

Vandaag wandelt u over natuurlijke paden door een fantastisch landschap met machtige kastelen. De Filsener Lay is één van de mooiste natuurgebieden van de regio. De burchten Liebenstein en Sterrenberg, vijandelijke broeders, begeleiden u op uw weg naar de wijnboeren. Wandeltijd is ongeveer 5 uur.

Dag 9: Kamp-Bornhofen – Braubach

Op weg naar Braubach komt u langs Burg Liebeneck, de Dinkelholder Molen en de imposante Marksburg. Voor een bezoek aan het perfect bewaard gebleven kasteel moet u zeker de tijd nemen. De wijnstad Braubach verwelkomt u met zijn stadsmuren en talrijke vakwerk huizen. Wandeltijd 6 uur.

Dag 10: Braubach – Koblenz

De hoogtepunten vandaag zijn de Kerkertser Platte, Ruppertsklamm en Lichterkopf. De wandeling vereist enige conditie, waarvoor u beloond zult worden door de prachtige natuur. De Ruppertsklamm is een van de hoogtepunten voordat u in Koblenz arriveert. Wandeltijd is ongeveer 5,5 uur.

Dag : Einde te Koblenz

Einde van deze 11-daagse wandelvakantie.