8-daagse wandelvakantie Wachauer

Neder-Oostenrijk, Oostenrijk

  • Werelderfgoed wandelroute Wachauer, de Donauvallei
  • Prachtige wijngaarden en abrikozenteelt
  • Uitzicht over de "blauwe" Donau
  • Heerlijke steden als Krems, Spitz en Melk
  • Een van de oudste cultuurlandschappen van Oostenrijk
Wachauer - werelderfgoed pad wandelaar
Wachauer - schip
Wachauer - werelderfgoed pad wandelaar
8-daagse wandelvakantie Wachauer Durmstein
8 daagse wandelvakantie Wachauer
Wachauer - Spitz - Donau uitzicht
Bekijk alle fotos (50 )

Wandelen Werelderfgoed Wachauer, de Donauvallei!

U bevindt zich tijdens deze wandelreis in het prachtige landschap van Welterbesteig Wachauer, een van de mooiste wandelgebieden van Oostenrijk langs de bekende rivier de Donau en niet voor niets opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In Wachau is de Donau nog wonderbaarlijk schoon, met het zachte klimaat en de steile berghellingen is het gebied ideaal voor de wijnbouw en abrikozenteelt. Deze wandelweek leidt u langs de Donauvallei door en langs prachtige stadjes als Krems, Melk en Spitz. Geniet van de heerlijke natuur vanaf een van die prachtige uitzichtspunten op een van de oudste cultuurlandschappen in Oostenrijk. Langs ruige rotsen en stijle hellingen wandelt u dwars door de wijngaarden om uw wandelroute te eindigen in een van de Heurigen (wijnlokalen) om een dronk uit te brengen op de dag. Ontdek zelf waarom Welterbesteig Wachauer al jarenlang behoort tot de "Best Trails of Austria"!

Karakter van de tour:
Deze wandeling voert u over goed aangelegde wandelpaden en geasfalteerde bergwegen. De bergen in Wachau zijn niet hoog, maar soms wat steil. Deze wandelvakantie biedt u een combinatie van natuur en bezienswaardigheden.

Wandelen met de hond
Op deze wandelreis kunt u ook goed uw hond meenemen. U dient dit dan wel bij boeking aan ons door te geven (incl. ras en grootte van de hond). Eventuele meerkosten voldoet u dan ter plaatse.

Dag 1: Individuele aankomst Krems

Dit is de eerste dag van uw wandelvakantie en deze dag begint in Krems. U kunt een mooie wandeling maken rond om Krems en in de avond lekker uit eten.

Dag 2: Krems - Dürnstein

Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 550 m

Vandaag gaat u hoog door de wijngaarden wandelen waar u een prachtig uitzicht heeft op de mooie blauwe rivier Donau, Krems en op het klooster Göttweig. U kunt door de heuvels wandelen naar Dürnstein of via het veel belovende Talweg naar Dürnstein. Wandelafstand ca. 5 uren.

Dag 3: Dürnstein - Weißenkirchen

Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 480 m

Vanaf Dürnstein reist u met de boot over de Donau naar Rosatz. Aankomen wandelt u langs een gebied waar de abrikoos wordt geteelt en u kunt genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op de Alpen. Er is ook de mogelijkheid om door de bossen en boomgaarden te lopen langs de Donau. In Weißenkirchen volgt u de Weinwanderweg door de wijngaarden. Wandelafstand ca. 5 uren.

Dag 4: Rustdag Weißenkirchen

Hoogteverschil ca. 100 m

Omgeven door de zonnige heuvels en het groene bos ligt het plaatsje Weißenkirchen. De kleine dorpjes wösendorf en St. Michael vormen samen met Weißenkirchen de grootte wijnbouw van de gemeente Wachau. Weißenkirchen biedt vele mogelijkheid zoals musea's, mooie paden en natuurlijk de mooie rivier de Donau. probeer eens een glas wijn uit Wachau te proeven, deze wijn krijgt u maar eens per jaar dus geniet er van! Wandelafstand ca. 2 uren.

Dag 5: Weißenkirchen - Spitz

Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 600 m

De wijnweg leidt u Weißenkirchen uit. Als u door het bos loopt is het eerste instantie behoorlijk stijl, uiteindlijk bovenaan bereikt u een ontzettend mooi uitzichtspunt met een grandioos uitzicht. U heeft ook de keuze door de wijngaarden te lopen, langs de Donau, door het beroemde wijndorp Spitz. Wandelafstand ca. 4 tot 5 uren.

Dag 6: Spitz - Melk

Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 640 m

U vaart vandaag over de Donau door Maria Langegg. Aangekomen bij het gewelde uitzichtpunt moet u de kans niet laten liggen om even te genieten. Bergafwaarts volt u de weg naar Aggsbach, vanaf daar gaat u met de bus naar Melk. Wandelafstand ca. 4,5 tot 5,5 uren.

Dag 7: Melk - Krems

In melk moet u zeker weten even een kijkje nemen bij Stit met zijn fantastiche tuin voordat u aan boord van het schip gaat.

Dag 8: Individueel vertrek

De laatste dag is aangebroken en u vertrekt vandaag naar huis, het is ook mogelijk uw reis te verlengen.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse wandelvakantie Wachauer?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse wandelvakantie Wachauer.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 5.0
Reisbescheiden: 8.0
7.0
Goed met wat akkefietjes
Op vakantie in Jul 2019
Prachtige routes Goede hotels Info soms wat summier Moeilijkere bagagetransfers Vouchers niet steeds geldig
Lees meer