5-daagse wandelvakantie Wachauer

Donau, Duitsland

  • Prachtige wijn en boomgaarden
  • Mooie boottouren
  • Teeltgebied abrikozen
  • Donau, prachtig schone rivier
  • Spitz, dorpje op 520 meter hooggelegen
8-daagse wandelvakantie Wachauer
14-daagse fietsvakantie Donau op uw gemak
8 daagse wandelvakantie Wachauer
Donau
8 daagse wandelvakantie Wachauer
7-daagse wandelvakantie Donausteig
Bekijk alle fotos (7 )

In Wachau is de Donau wonderbaarlijk schoon, met het zachte klimaat en de steile opknopingen is het gebied ideaal voor de wijn en boomgaarden, al met al dus een prachtig beeld. Deze wandelweek leidt in de voetsporen van het wandelpad Welterbesteig Wachau. Bij de gevarieerde wandelpaden geniet u volop van fantastische uitkijkposten op één van de oudste cultuurlandschappen in Oostenrijk. Langs ruige rotsen en stijle heuvels dwaalt u door de wijngaarden om u reis te vervolgen. Met een bijzonder schoon landschap en gezellig authentieke dorpjes is dit naast de wijn werkelijkwaar fantastisch. Deze tour is eigenlijk gewoon puur genieten!

Karakter van de tour:
Deze wandeling voert u over goed aangelegde wandelpaden en geasfalteerde bergwegen. De bergen in Wachau zijn niet hoog, maar soms wat steil. Deze wandelvakantie biedt u een combinatie van natuur en bezienswaardigheden. Op deze route is ook uw hond van harte welkom! Neemt u uw hond mee? Laat het ons weten in verband met de hotels.

Dag 1: Individuele aakomst Krems

Dit is de eerste dag van de wandelvakantie en deze dag begint in Krems. U kunt een mooie wandeling maken rond om Krems en in de avond lekker uit eten.

Dag 2: Krems - Dürnstein

Afstand ca. 12 km

Vandaag gaat u door de wijngaarden wandelen, waar u een prachtig uitzicht heeft op de mooie blauwe rivier Donau, Krems en op het klooster Göttweig. U kunt door de heuvels wandelen naar Dürnstein of via het veelbelovende Talweg naar Dürnstein.

Dag 3: Dürnstein - Weißenkirchen

Afstand ca. 16 km

Vanaf Dürnstein reist u met de boot over de Donau naar Rosatz. Aangekomen wandelt u langs een gebied waar de abrikoos wordt geteelt en u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de Alpen. Er is ook de mogelijkheid om door de bossen en boomgaarden te lopen langs de Donau. In Weißenkirchen volgt u de Weinwanderweg door de wijngaarden.

Dag 4: Weißenkirchen - Spitz

Afstand ca. 12 km

De wijnweg leidt u Weißenkirchen uit. Als u door het bos loopt is het in het begin behoorlijk stijl, uiteindelijk bovenaan bereikt u een ontzettend mooi uitzichtspunt met een grandioos uitzicht. U heeft ook de keuze door de wijngaarden te lopen, langs de Donau, door het beroemde wijndorp Spitz.

Dag 5: Individuele terugreis vanaf Krems

Vandaag reist u per boot van Spitz naar Krems en vertrek u naar huis vanaf Krems, ook is het mogelijk uw reis te verlengen in Krems.

Meer weten over de 5-daagse wandelvakantie Wachauer?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.