5-daagse wandelvakantie Wachauer

Neder-Oostenrijk, Oostenrijk

  • Wandelen langs de Donauvallei
  • Werelderfgoedlijst UNESCO
  • Een van de beroemdste wijngebieden van Oostenrijk
  • Burchten en kastelen
  • Boottochten over de Donau
Donau
Wachauer - uitzicht wandelaar
Wachauer - schip
Wachauer - Donau uitzicht wandelaar
Wachauer - wijnraken pad
Wachauer - werelderfgoed wandelaar
Bekijk alle fotos (50 )

Wandelen langs de Donauvallei!

In Wachau is de Donau wonderbaarlijk schoon, met het zachte klimaat en de steile opknopingen is het gebied ideaal voor de wijn en boomgaarden, al met al dus een prachtig beeld. Deze wandelweek leidt in de voetsporen van het wandelpad Welterbesteig Wachau. Bij de gevarieerde wandelpaden geniet u volop bij fantastische uitkijkpunten over één van de oudste cultuurlandschappen in Oostenrijk, niet voor niets al sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Langs ruige rotsen en stijle heuvels dwaalt u door de wijngaarden om uw reis te vervolgen. Met een bijzonder schoon landschap en gezellig authentieke dorpjes is dit naast de wijn werkelijk fantastisch. Deze wandelreis is gewoon puur genieten en niet voor niets onderdeel van "Best Trails of Austria"!

Karakter van de tour:
Deze wandeling leidt u over goed aangelegde wandelpaden en geasfalteerde bergwegen. De bergen in Wachau zijn niet hoog, maar soms wat steil. Deze wandelvakantie biedt u een combinatie van natuur en bezienswaardigheden.

Wandelen met de hond
Op deze wandelreis kunt u ook goed uw hond meenemen. U dient dit dan wel bij boeking aan ons door te geven (incl. ras en grootte van de hond). Eventuele meerkosten voldoet u dan ter plaatse.

Dag 1: Individuele aankomst Krems

Dit is de eerste dag van de wandelvakantie en deze dag begint in Krems. U kunt een mooie wandeling maken rond om Krems en in de avond lekker uit eten.

Dag 2: Krems - Dürnstein "Door de wijnbergen"

Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 530 m

Vandaag gaat u door de wijngaarden wandelen, waar u een prachtig uitzicht heeft op de mooie blauwe rivier Donau, Krems en op het klooster Göttweig. U kunt door de heuvels wandelen naar Dürnstein of via het veelbelovende Talweg naar Dürnstein. Wandelafstand ca. 4,5 uren.

Dag 3: Dürnstein - Weißenkirchen "het Wachauerland"

Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 480 m

Vanaf Dürnstein vaart u met de boot over de Donau naar Rosatz. Aangekomen wandelt u langs een gebied waar de abrikoos wordt geteelt en u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de Alpen. Er is ook de mogelijkheid om door de bossen en boomgaarden te lopen langs de Donau. In Weißenkirchen volgt u de Weinwanderweg door de wijngaarden. Wandelafstand ca. 5 uren.

Dag 4: Weißenkirchen - Spitz

Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 600 m

De wijnweg leidt u Weißenkirchen uit. Als u door het bos loopt is het in het begin behoorlijk stijl, uiteindelijk bovenaan bereikt u een ontzettend mooi uitzichtspunt met een grandioos uitzicht. U heeft ook de keuze door de wijngaarden te lopen, langs de Donau, door het beroemde wijndorp Spitz. Wandelafstand ca. 4 à 5 uren.

Dag 5: Individuele terugreis vanaf Krems

Vandaag reist u per boot van Spitz naar Krems en vertrek u naar huis vanaf Krems, ook is het mogelijk uw reis te verlengen in Krems.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 5-daagse wandelvakantie Wachauer?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.