6-daagse fietsvakantie Genève - Montreux

Genève, Zwitserland

  • Genève, thuisbasis van vele internationale organisaties
  • Adembenemende uitzichten op de Alpen en Lac Lemand
  • Gstaad, skioord van de internationale jetset
  • Montreux, een veelzijdige muzikale stad
  • Verwen de smaakpapillen met Zwitserse chocola en raclette
Fietsvakantie Meer van Genéve
Lavaux - Geneve Montreux
Meer van Geneve
Gruyeres Geneve - Montreux
Fietsvakantie Meer van Genéve
Bij het meer van Geneve
Bekijk alle fotos (9 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Genève

Welkom in de wereldstad Genève! Als diplomatiek wereldcentrum, is Genève de thuisbasis van talrijke internationale organisaties, zoals de Verenigde Naties, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en zowel het Rode Kruis als de Rode Halve Maan. Een smeltkroes van verschillende culturen, omarmt het land ca. 184 verschillende nationaliteiten. Als u Genève bezoekt zijn er tal van activiteiten te doen en plaatsen om te bezoeken. Een van de meest populaire attracties is de Jet d’ Eau, de fontein spuit water tot wel 140 meter hoogte. De fontein bevindt zich waar het Meer van Genève uitmondt in de Rhône. Vanaf hier kunt u het Palais des Nations (de Europese hoofdzetel van de Verenigde Naties) bezoeken, winkelen voor een echt Zwitsers horloge, en natuurlijk genieten van de heerlijke chocolade waar Genève en Zwitserland om bekend staat! Andere bezienswaardigheden zijn o.a. de kathedraal van Saint-Pierre, het Museum van Schone Kunsten en Geschiedenis, en het Museum van Moderne en Hedendaagse Kunst. Er zijn tal van restaurants en cafés waar u kunt genieten van de lokale cuisine en de sfeer van de stad kunt opsnuiven.

Dag 2: Genève - Lausanne (ca. 71 km)
Afstand ca. 71 km
Hoogteverschil ca. 500 m

Na het ontbijt pakt u de fiets, de routebeschrijving voor de uitdagende fietsvakantie en wat chocolade voor onderweg en stapt u op de pedalen! U volgt een schilderachtige route, met het meer nooit ver uit het zicht. De eindbestemming vandaag is Lausanne, ook wel bekend als de Olympische hoofdstad sinds 1994, toen de IOC er zijn 100-jarig bestaan vierde. Lausanne is de thuisbasis van het IOC en vele andere internationale sportorganisaties. Lausanne is een pittoreske stad, gelegen aan de oevers van het Meer van Genève, met de Jura-bergen in het noordwesten. Genesteld tussen de wijngaarden, maakt de stad deel uit van het Great Wine Capitals Global Network, een samenwerkingsverband van de bekendste wijnsteden ter wereld. Lausanne is omgeven door twee belangrijke wijnregio’s: Laveaux en La Côte. Lavaux is een UNESCO-werelderfgoed, met terrasvormige wijngaarden die een spectaculair uitzicht bieden over het meer en de Alpen! Proef vooral één of twee glazen van de heerlijke wijnen!
Lausanne is bovendien een levendige en groene stad met veel parken, theaters, nachtleven en studenten, maar ook een sportieve stad. Van hardlopers tot fietsers, er zijn altijd wel medesporters in de buurt.

Dag 3: Lausanne - Gruyères (ca. 62 km)
Afstand ca. 62 km
Hoogteverschil ca. 600 m

Vandaag fietst u naar het dorp dat zijn naam geeft aan de beroemde kaas, Gruyères! U laat het meer achter u terwijl u landinwaarts gaat en al fietsend hoogte wint. Om er te komen, zult u de indrukwekkende “Wijngaarden van Lavaux” doorsteken die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Test de spieren terwijl u van Vevey naar de bergen klimt, 500 meter klimmen over een afstand van 13 km! Als de benen het niet meer aankunnen, geen zorgen, u kunt deze klim overslaan door een kabelbaan te nemen. Onderweg komt u langs het opmerkelijke huis van Charlie Chaplin, een 18e eeuwse villa in Corsier-sur-Vevey. Chaplin woonde daar de laatste 25 jaar van zijn leven, tot zijn dood in 1977. Het huis is nu een museum, dat het leven en werk van Chaplin laat zien. Beloon uzelf met een stevige lunch in een van de cafés van het stadje, omringd door schilderachtige uitzichten en middeleeuwse architectuur. Grijp de kans om het Kasteel van Gruyères binnen te gaan - een Zwitsers erfgoed van nationaal belang. Maak een foto, of stap het kasteel binnen terwijl u zich te goed doet aan lokale lekkernijen. Met de aangename uitzichten en het rijke eten in Gruyères, zullen uw ogen en maag niets te kort komen!

Dag 4: Gruyères - Gstaad (ca. 42 km)
Afstand ca. 42 km
Hoogteverschil ca. 520 m

Naarmate u hoger de Zwitserse Alpen in fietst, kom u in het authentieke alpendorp Gstaad. Zoals u uit de naam kunt afleiden – u bent niet meer in het Franstalige deel van Zwisterland, dus wees klaar om Duits te spreken! U heeft twee opties voor deze etappe: een korte en een langere rit welke beiden langs het Meer van Gruyères gaat. Beide keuzes zullen u zeker bevallen! Dit alpendorp staat bekend als een van de meest exclusieve wintersportplaatsen ter wereld en is een populaire bestemming onder de high society en internationale jetsetters. U zult er de prachtige Zwitserse chalets zien - sommige hebben zelfs meerdere ondergrondse verdiepingen die met tunnels verbonden zijn! Wandel door het stadje om te winkelen, of kies ervoor om te ontspannen bovenop de heuvels. Er zijn tal van wandelpaden met verschillende moeilijkheidsgraden, maar de frisse berglucht en het adembenemende uitzicht zullen nooit teleurstellen!
Korte optie: Afstand ca. 42 km. Hoogteverschil ca. 670 m.
Lange optie: Afstand ca. 66 km. Hoogteverschil ca. 960 m.

Dag 5: Gstaad - Montreux (ca. 80 km)
Afstand ca. 80 km
Hoogteverschil ca. 1400 m

U laat het leven van luxe en roem achter u en begint een uitdagende fietsdag! Wie geen zin heeft in een avontuur, neemt de trein van Gstaad naar Montreux en maakt een fietsrondje door de stad. Wie zich bijzonder sterk voelt: kies uw favoriete wieleroutfit en beklim twee bergpassen (Col du Pillon en Col de la Croix) met een adembenemend uitzicht! Montreux is een schilderachtig stadje. Een van de mooiste wandelingen is die langs het meer. Heeft u tijdens de fietstocht te weinig kastelen gezien? Les uw architectonische dorst met het Château de Chillon. Dit kasteel biedt een prachtig uitzicht over het hele Meer van Genève en is gemakkelijk te bereiken met de bus, trein, fiets, te voet of zelfs per boot! Als het gaat om muzikale trekpleisters, is Montreux beroemd om zijn jaarlijkse Montreux Jazz Festival, dat plaatsvindt in juli. Het festival trekt enkele van de grootste namen in de jazzmuziek aan en is een must voor muziekliefhebbers. Een andere populaire attractie is de Queen Studio Experience, een museum gewijd aan de legendarische rockband Queen, die in Montreux hun muziek opnam. Het museum is gevestigd in de Mountain Studios, waar Queen in totaal maar liefst 7 albums heeft opgenomen.
Uw fietsvakantie is bijna te einde! Breng de laatste nacht van de reis door met het luisteren naar ontspannende jazzmuziek terwijl u geniet van het uitzicht op het meer en een heerlijk glas Zwitserse wijn.

Dag 6: Individuele thuisreis of verlenging

Uw fietsvakantie zit er alweer op! Na het ontbijt kunt u nog Zwitserse chocolade inslaan om mee naar huis te nemen als cadeautjes (of voor uzelf!) en dan is het tijd om huiswaarts te keren (of uw vakantie te vervolgen). Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om nog een nachtje te verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie Genève - Montreux?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid