8-daagse fietsvakantie Meer van Genève

Genève, Zwitserland

  • Fietsen om het Meer van Genève
  • Bezoek Yvoire, Evian-les-Bains, Lausanne en Montreux
  • Helderblauw water, sneeuwwitte bergtoppen en groene wijnhellingen
  • Wissel van Zwitserland naar Frankrijk en weer terug
  • Dag etappes van ca. 30 tot ca. 45 km
Fietsvakantie Meer van Genéve
Fietsvakantie Meer van Genéve
Fietsvakantie Meer van Genéve
Fietsvakantie Meer van Genéve
Fietsvakantie Meer van Genéve
Fietsvakantie Meer van Genéve
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Lausanne

Aankomst op eigen gelegenheid in Lausanne. U kunt hier een dag rustig rondkijken in deze schitterende stad direct aan het meer.

Dag 2: Lausanne - Yvoire (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

Allereerst kunt u uw bagage afleveren in Lausanne om vervolgens een boottocht te maken naar Évian-les-Bains gelegen aan de Franse kant van het meer. Ontdek de veranderingen van perspectief die deze Franse kant van het Meer van Genève met zich meebrengt. De heuvels van de Jura-keten begroeten u. De oevers van het meer in de Haute-Savoie bieden talloze mogelijkheden om te zwemmen. Uw bestemming van vandaag is het middeleeuwse stadje Yvoire.

Dag 3: Yvoire – Genève (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

U ontmoet pittoreske havens en charmante dorpjes terwijl u terug fietst richting de Zwitserse grens. Kort nadat u Zwitserland binnenkomt, passeert u het dorp Hermance. Vandaaruit arriveert u in Cologny. Hier kunt u een eerste glimp opvangen van de "Jet d'Eau", de fontein in het meer en misschien wel de beroemdste bezienswaardigheid van Genève.

Dag 4: Wijngaardtour door Genevois (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

De hektiek van de grote stad laat u al snel achter u als u richting de Franse grens fietst terwijl u de loop van de Rhône volgt. Ontdek de vele wijngaarden en enkele charmante kleine dorpjes die buiten de gebaande paden liggen. Het kanton Genève is de derde grootste wijnproducent van Zwitserland, dus waarom zou u deze kans niet aangrijpen om ook een goed glas wijn te proeven?

Dag 5: Genève – Nyon / Prangins (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Terwijl u langs het Juragebergte fietst, hoog boven de oevers van het Meer van Genève, laat u al snel de drukte van de grote stad achter zich. Er is weinig verkeer op de zijwegen waarop u rijdt en er ontvouwen zich prachtige uitzichten over het meer en over toppen van het Mont Blanc massief. U overnacht in Nyon of in het naburige dorp Prangins. In beide etappesteden vindt u prachtige Zwitserse kastelen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Dag 6: Nyon / Prangins – Lausanne (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Vandaag verblijft u aan de oevers van het Meer van Genève, met statige huizen en goed onderhouden stranden. Na de lunch klimt de route lichtjes en leidt u naar de wijngaarden. Kort nadat u het marktstadje Morges bent gepasseerd, bereikt u de promenade van Lausanne. Deze stad herbergt de zetel van het Olympisch Comité en beschikt over een groot aantal goed ontwikkelde sportfaciliteiten. Een bezoek aan het museum over de Olympische geschiedenis is zeker de moeite waard.

Dag 7: Lausanne – Montreux (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Deze laatste etappe van uw fietsvakantie is zeker een van de mooiste. Traditionele stenen muren, talloze wijnkelders en fantastische uitzichten maken de rit door de wijngaarden van Lavaux tot een van de mooiste fietstochten die u in Zwitserland kunt beleven. De tocht gaat vervolgens langs de oevers van het Meer van Genève, via Vevey naar Montreux. Indien gewenst kunt u ook nog even naar het kasteel van Chillon fietsen. U overnacht in Montreux.

Dag 8: Vertrek vanaf Montreux of verlenging

Vandaag is uw laatste dag van deze reis. Extra nachten zijn bij te boeken op aanvraag.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Meer van Genève?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid