8-daagse fietsvakantie Valencia, van Biar naar Valencia

Costa Blanca, Spanje

  • Valencia in al haar schoonheid
  • Fiets door het (nog) onbekende achterland
  • Grote verscheidenheid qua natuurschoon
  • Beleef de contrasten in deze regio
  • Geniet van het mediterrane klimaat
Biar - Valencia - Spanje
Valencia en omgeving
Biar - Valencia - Spanje
Biar - Valencia - Spanje
Biar - Valencia - Spanje
Biar - Valencia - Spanje
Bekijk alle fotos (9 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Biar

U arriveert in Biar, een stad met een rijke geschiedenis en gekroond met een kasteel uit de 12e eeuw, dat vanaf een heuvel als het ware over de stad uitkijkt. U kunt op uw gemak een wandeling maken door het oude centrum met z’n smalle straatjes en schilderachtige pleinen en kerkjes. En probeert u vooral ook de plaatselijke specialiteiten in een van de vele barretjes of restaurants.

Dag 2: Biar - Bocairent (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

U fietst langs de voormalige spoorlijn die evenwijdig loopt aan de Vinalopó rivier. Via boomgaarden en verschillende dorpjes nadert u Banyeres de Mariola. Vanaf deze stad heeft u de keuze uit 2 routes. Route 1: u vervolgt uw route op vlak terrein langs het beschermde natuurgebied Paraje Natural de la Serra de Mariola. Na een aantal kilometers bereikt u Bocairent. Route 2: op deze route waagt u zich in het beschermde natuurgebied Paraje Natural de la Serra de Mariola. Deze route kent enkele beklimmingen waardoor u hoger gelegen gebieden bereikt . U zult versteld staan van de adembenemende uitzichten, de flora en de fauna. Voor de overnachting zet u koers naar de imposante middeleeuwse stad Bocairent. Wandel hier vooral even door het oude stadscentrum.

Dag 3: Bocairent - Ontinyent (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

Na het ontbijt zet u al fietsend koers richting Ontinyent, de hoofdstad van dit district en een centrum met vele architectonische bezienswaardigheden. Geniet in een van de vele cafés en restaurant van de plaatselijke gastronomische specialiteiten. Ook nu heeft u weer 2 mogelijkheden om Ontinyent te bereiken: Route 1: via deze korte route bent u slechts enkele kilometers fietsen verwijderd van Ontinyent, waardoor u ruimschoots de tijd heeft om op uw gemak de stad te verkennen. Route 2: deze zogenaamde groene route brengt u door de boomgaarden aan de voet van de imposante bergketen Serra de Mariola. Onderweg passeert u dorpjes als Alfafara en Agres, die elk hun eigen unieke karakter hebben.

Dag 4: Ontinyent en omgeving (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

U fietst via rustige weggetjes langs graanvelden, olijf- en wijngaarden. Statige gebouwen gaan moeiteloos op in het landschap. U bereikt uiteindelijk Fontanars del Alforins, waar de vroegere woningen van de notabelen nu dienen als wijnkelders. Maar u vindt er ook winkeltjes met plaatselijke delicatessen en ambachtelijk handwerk. En voor de wijnliefhebbers: er is een mogelijkheid de plaatselijke wijnen te proeven.

Dag 5: Ontinyent - Xàtiva (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

De dag start fietsend langs groene velden en vruchtbare boomgaarden met amandelen, olijven en abrikozen. Samen met de dadelplantages en oude wijngaarden zorgt dit geheel voor een weergaloze lappendeken in het landschap. U fietst door Albaida, waar het kasteel het historische stadscentrum domineert. Door en langs kleine dorpjes fietst u richting de oevers van de Bellús dam. Het gebied rond de dam is van groot landschappelijk en ecologisch belang. Onderweg ziet u hier voorbeelden van in de vorm van oude watermolens, azuts (waterkanalen) en restanten van de irrigatie infrastructuur. U bevindt zich hier in op de meest vruchtbare gronden van de regio. Het zal u dan ook niet verbazen dat de plaatselijke markten uitpuilen van de lokale producten. U fietst via een pad langs de kloof van de Albaida rivier, waarin u in de lente en de zomer eventueel een koele duik kunt nemen. Hierna zet u koers richting Xàtiva, een stad met een rijke geschiedenis en een imposant kasteel.

Dag 6: Xàtiva - Cullera (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

We verlaten Xàtiva en duiken diep het achterland van Valencia in met de vele tuinderijen en sinaasappelplantages. Het gebied staat, door het heerlijke middellandse zeeklimaat, bekend om de voortreffelijke kwaliteit van de sinaasappels.
Het hele jaar door schijnt de zon hier uitbundig en heerst er een aangenaam klimaat. U volgt rustige wegen en paden door de sinaasappelplantages. Op het laatste deel van de route van vandaag volgt u de Xúquer rivier, die mede verantwoordelijk is voor de irrigatie van dit gebied. Via rijstvelden bereikt u Cullera, een kustplaats met prachtig uitzicht op zee. U kunt genieten van de speciale rijstgerechten waar de streek bekend om staat. De stad heeft meerdere stranden waar u zelfs ’s winters van kunt genieten als de zon een beetje meewerkt……

Dag 7: Cullera - València (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

U betreedt het Parque Natural de la Albufera, een van de meest waardevolle ecosystemen van het middellandse zeegebied. U zult verbaasd staan van de verscheidenheid aan natuur, zoals meren, moerassen, zandduinen en dennenbossen, en dit alles vlak langs de kust. In al deze ecosystemen vindt u de bijbehorende flora en fauna. Het is de moeite waard om tijdens een fietspauze te genieten van de specifieke gerechten uit dit bijzondere gebied. U kunt langs de haven wandelen en de vissers aan het werk zien voor deze terugkeren naar huis in het schilderachtige El Palmar. Als u Valencia bereikt, kunt u het imposante oude stadsdeel, de kathedraal en de centrale markt bekijken. Niet te missen zijn de smalle straatjes en pleinen met een grote verscheidenheid aan cafés, bars en restaurants. Liefhebbers van goed en lekker eten kunnen hier hun hart ophalen.

Dag 8: Individuele thuisreis of verlenging

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie door een prachtige regio van Spanje. U reist naar huis maar u kunt natuurlijk ook nog een nachtje verlengen om Valencia beter te leren kennen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Valencia, van Biar naar Valencia?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid