7-daagse fietsvakantie het beste van Valencia en omgeving

Costa Blanca, Spanje

  • Ontdek prachtig Spanje
  • Op de route liggen vele verschillende landschappen
  • Verblijf in de levendige stad Alcoi
  • Fiets langs de Middellandse Zee
Valencia en omgeving dag 4
Valencia en omgeving
Valencia en omgeving dag 2
Valencia en omgeving dag 4
Valencia en omgeving dag 5
Valencia en omgeving dag 1
Bekijk alle fotos (10 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Sax

Vandaag arriveert u in Sax, gedomineerd door het kasteel uit de 12e eeuw. Wandel door de oude wijk en u zult zeker de Arabische invloeden ontdekken in de lay-out van de straten en steegjes. Probeer eens een van de typische lokale gerechten in een van de vele bars, cafés of restaurants.

Dag 2: Sax - Bocairent (ca. 62 km)
Afstand ca. 62 km

Tijdens deze eerste dag van uw fietstour ontdekt u al direct een grote variëteit aan landschappen. Pijnboombossen worden afgewisseld met wijngaarden. Boomgaarden worden afgewisseld met moestuinen. In Villena vindt u een van de best bewaarde gebleven kastelen van de regio. Dan gaat de route langs de oevers van de rivier Vinalopo. In Banyeres de Mariolo heeft u de keuze uit 2 routes. De eerste gaat over vlak terrein en langs Paraje Natural de la Sierra de Mariola en in slechts enkele kilometers bereikt u Bocairent. De andere route is iets uitdagender. Deze voert u door Paraje Natural de la Sierra de Mariola en biedt u heerlijke vergezichten en u kunt genieten van een ongekende flora en fauna. Eindpunt vandaag is de middeleeuwse stad Bocairent met haar elegante oude stadswijk, pleinen en fonteinen.

Dag 3: Bocairent - Alcoi (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Door het berglandschap fietst u door de vallei naar het meer van Beniarres. De volgende etappe bevat de kleine dorpjes die gelegen zijn rond de bergketen Sierra de Aitana. U eindigt vandaag in de levendige stad Alcoi. Geniet van de lokale gerechten en de vele wijnen uit de regio.

Dag 4: Alcoi - Villalonga (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Een van de mooiste dagen van uw fietsvakantie. De ongerepte bergwereld wordt door u ontdekt als u door de valleien fietst. U komt ook op de iets hoger gelegen hellingen die een prachtig uitzicht bieden op het meer van Beniarres en de bergen zoals de Benicadell en de Montcabrer. Indien u de route langs de bovenkant van de rivierkloof van de River Serpis volgt, heeft u heerlijke uitzichtspunten. Hoe verder u fietst, des te duidelijker wordt het: de zee is is niet ver meer want de zeebries bereikt u al. U kunt vandaag weer kiezen uit 2 routes. Via de voormalige spoorlijn fietst u door de kloof. De route is vlak maar de weg bestaat wel uit gravel. Of u neemt de route langs de bovenkant van de kloof maar deze route is een stuk zwaarder met meer hoogteverschil maar u heeft hier alwel blik op de Middellandse Zee. Uw overnachtingsadres ligt in Villalonga.

Dag 5: Villalonga - Cullera (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Al snel bereikt u vandaag de restanten van een moerasgebied, de Marjals. Dit is een waar paradijs voor vogelspotters. Door een kleine vallei volgt u een oude pelgrimsroute die diverse kloosters in de omgeving met elkaar verbind. Het imposante klooster van Simat de la Valldigna is zeker een stop waard. Door de rijstvelden fietst u naar de kustplaats Cullera. Ook in de winter kunt u bij mooi weer genieten van de stranden bij Cullera. Vergeet ook niet een van de vele rijstspecialiteiten van deze stad te proeven.

Dag 6: Cullera - Valencia (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

U kunt besluiten om direct naar Valencia te fietsen maar u kunt ook een langere route nemen. Deze leidt u over de oevers van de rivier Xuquer en door het Parque Natural de la Albufera, een van de meest waardevolle ecosystemen van de Mediterraanse kust. Het kustlandschap wordt gedomineerd door meren, moerassen, zandduinen en pijnbomen en natuurlijk de zee. Wandel door een van de haventjes en geniet van de lokale specialiteiten. Uiteindelijk arriveert u in Valencia. Een geweldige stad. De kathedraal en het centrale marktplein in het historische centrum moet u gezien hebben. Smalle straatjes en steegjes nodigen uit ontdekt te worden evenals de talloze verschillende cafés, bars en restaurants.

Dag 7: Valencia - individuele terugreis of verlenging

Helaas uw fietsvakantie is al ten einde. Na het ontbijt volgt de individuele terugreis. Natuurlijk kunt u uw verblijf in Valencia ook verlengen. Vraag onze fietsspecialisten naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie het beste van Valencia en omgeving ?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie het beste van Valencia en omgeving .

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 6.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 6.0
8.0
Prachtige fietstocht door de bergen naar Valencia
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2021
Wij vonden het prachtig, de tocht was erg afwisselend, de plaatselijke reisagent had alles prima geregeld. Jammer dat we alleen 2 keer voor het verkeerde hotel stonden, de informatie die we van ADE kregen was goed, maar de informatie vanuit Spanje was blijkbaar achterhaald. Maar dat mocht de pret niet drukken, verder was alles prima voor elkaar, alles werkte, goede fietsen, goede tassen, prima weer, en als afsluiting nog wat extra dagen in Valencia bijgeboekt, prachtige stad! De communicatie vanuit ADE kan beter.
Lees meer