8-daagse fietsvakantie Costa Blanca

Costa Blanca, Spanje

  • Ontdek de witte kust: Costa Blanca
  • Bezoek Alicante, Benidorm en Valencia
  • Geniet van zon, strand en zee
  • Fraaie natuurgebieden en wijngaarden
  • Cultuur, historie en gastvrije bevolking
Benidorm - Spanje - Costa Blanca
Cala Conill - Costa Blanca - Spanje
Valencia - Spanje - Costa Blanca
Cullera - Spanje - Costa Blanca
Xabia - Spanje - Costa Blanca
Albufera - Valencia - Spanje -Costa Blanca
Bekijk alle fotos (12 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Alicante

U reist op eigen gelegenheid naar uw starthotel in Alicant. Geniet van deze stad gericht op de zee, met een boulevard die in de wintermaanden rustig is, maar in de lente en zomer bruist van levendigheid. De oude stad “El Barrio” is niet te missen, met smalle straatjes, vele barretjes en cafés. Van hieruit is ook het beroemde Santa Barbara kasteel te bereiken, dat spectaculair hoog boven de kustlijn uittorent. Het plaatselijke gebruik van Alicante is “el Tardeo”. De lokale bevolking ontmoet elkaar aan het eind van de middag dichtbij het centrale marktplein met als enige doel socializen. Doe zoals de inwoners en ga aan het einde van de middag naar het marktplein.

Dag 2: Alicante - Altea/Calpe (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km
Hoogteverschil ca. 170 m

Vlak langs het strand van Alicante en de kust fietst u naar de boulevards van plaatsjes als Playa de San Juan en El Campello. Bezoek hier een van de belangrijkste archeologische locaties van het Middellandse zeegebied “Lílleta dels Banys”. U fietst door Benidorm, van oudsher een klein vissersdorpje, nu een stad van wolkenkrabbers en overwinteraars. U zult versteld staan van de adembenemende uitzichten op de imposante berg “Puig Campana”, voordat u uiteindelijk Altea bereikt. Deze stad, beroemd om zijn kunstenaars, heeft nog een oude historische strandpromenade, maar ook een bijzonder aantrekkelijk oud stadscentrum.

Dag 3: Altea/Calpe - Xàbia (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km
Hoogteverschil ca. 420 m

Een contrastrijke dag als u al fietsend zowel de kust en het binnenland met velden en bergen ontdekt. Geniet van de uitzichten over de kust van Alicante en de imposante bergen erachter, sommige zelfs meer van 1400 meter hoog! Tussen de wijngaarden en de “Riu Raus” ontdekt u de bekende wijngebieden. Riu Raus zijn typische open schuren met ronde bogen waar de lokale bevolking vroeger de druiven liet drogen om tot rozijnen te verwerken. Eindpunt is het historische stadje Xàbia. Hier vindt u enkele van de mooiste stranden van deze kuststrook.

Dag 4: Xàbia - Denia (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 170 m

U fietst langs het Montgó massief, dat bruut oprijst vanuit het dal en de skyline domineert, tot u arriveert in Denia. Langs de route ziet u de traditionele Riu Raus en de eenvoudige 18e-eeuwse gebouwen. Tegenwoordig hebben ze -al dan niet gerestaureerd- vaak een andere, toeristische functie, bijvoorbeeld als overdekte markt. Eindelijk wacht bij Denia de zee!! Deze stad heeft vele fantastische, rustige strandjes waar u zelfs ‘s winters, als de zon schijnt, van kunt genieten. Denia is in 2015 uitgeroepen tot Unesco Creative City, vanwege de verscheidenheid en kwaliteit van de lokale gerechten. Geniet ervan!!

Dag 5: Denia - Gandia (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km
Hoogteverschil ca. 160 m

U verlaat Denia en komt al snel langs restanten van moerasgebieden ook wel bekend als “marjals”. Het zijn favoriete broedgebieden voor vogels waardoor het een waar paradijs is voor vogelspotters. U fietst voor een deel langs een oude spoorlijn, die in de 19e eeuw door de Britten werd aangelegd. Na een paar kilometer bereikt u de fraaie kustplaats Gandia, met een mooi historisch stadsdeel en het Ducal paleis. Dit was vanaf de 14e eeuw de residentie van de koninklijke hertogen van Gandia.

Dag 6: Gandia - Cullera (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km
Hoogteverschil ca. 100 m

Na het ontbijt fietst u door sinaasappelplantages en komt weer langs de “marjals”. U komt in een kleine vallei om een deel van de oude pelgrimsroute te volgen die de verschillende kloosters met elkaar verbond. U heeft de mogelijkheid het imposante klooster van Simat de Valldigna te bezoeken. Door de rijstvelden komt u uiteindelijk in Cullera. Deze kustplaats staat vooral bekend om de prachtige uitzichten op zee en de bijzondere rijstgerechten. Deze moet u zeker proeven vanavond. Ook hier vindt u vele kleine strandjes waar u ook in de winter, als de zon zich van haar beste kant laat zien, van kunt genieten.

Dag 7: Cullera - València (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km
Hoogteverschil ca. 85 m

U kunt vandaag voor een korte of lange route kiezen. Als u voor de langere versie kiest, start u langs de oevers van de Xúquer rivier, die mede dient voor de irrigatie van de vele vruchtbare gebieden in dit district. U komt in het Parque Natural de la Albufera, een van de meest waardevolle ecosystemen van het Middellandse zeegebied. Hier vindt u meren, moerassen, zandduinen en dennenbossen. In al deze ecosystemen vindt u de bijbehorende flora en fauna. Neem even een rustpauze en geniet van de specifieke gerechten uit dit bijzondere gebied. U kunt langs de haven gaan wandelen en de vissers aan het werk zien voor ze terugkeren naar huis in het schilderachtige El Palmar. Als u Valencia heeft bereikt, kunt u het imposante oude stadsdeel, de kathedraal en de centrale markt gaan bekijken. Niet te missen zijn de smalle straatjes en pleinen met een grote verscheidenheid aan cafés, bars en restaurants. Liefhebbers van goed en lekker eten kunnen hier hun hart ophalen.

Dag 8: Valencia - individuele thuisreis of verlenging

Het is tijd om afscheid te nemen van de Costa Blanca. Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie langs de witte kust van Spanje!

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Costa Blanca?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid