6-daagse fietsvakantie Drau-Radweg sportief

Tirol, Oostenrijk

  • Fietsen langs de Drau van Tirol naar Karinthië
  • Een van de mooiste fietsroutes van Oostenrijk
  • Kastelen, burchten en de stad Lienz
  • Vele Italiaanse invloeden
  • Gemiddelde dagafstand ca. 62 km
Drauradweg sportief
Drauradweg
Drauradweg onderweg
fietsen
kaart lezen
toren
Bekijk alle fotos (24 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Lienz

U arriveert op eigen gelegenheid in Lienz. Lienz ligt precies daar waar de Isel en de Drau samenkomen. Met tweeduizend zonuren per jaar bevindt u zich nu in de zonnigste vakantieregio van Oostenrijk. Het adembenemende panorama van de Alpen en de Lienzer Dolomieten zal u inspireren.

Dag 2: Lienz - Innichen- Lienz (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

De trein brengt u comfortabel van Lienz naar Innichen. De Drau is in dit gedeelte nog een jonge rivier, die zich een weg baant door het smalle Pustertal. Indrukwekkende forten, kastelen en paleizen rijzen majestueus boven de vallei en spreken over de verlangens van de ooit rijken en machtigen. Eenvoudige romaanse kapellen, gotische en barokke kerken, kruisbeelden en heiligdommen langs de weg nodigen u uit voor korte stops. De ruige, bizarre rotsen van de Lienzer Dolomieten torenen ver boven het landschap uit en maken de etappe van vandaag tot een onvergetelijke ervaring.

Dag 3: Lienz - Spittal (ca. 80 km)
Afstand ca. 80 km

Vanaf Lienz, waar de Isel en de Drau samenkomen, volgt u de inmiddels grijze Drau weer. De kleur, die het resultaat is van de fijnste steendeeltjes van de gigantische rotsen, wordt ook wel gletsjermelk genoemd. Fiets door het pittoreske bovenste Drau-dal over oude Romeinse handelsroutes, langs ruïnes, kastelen, kleine kerken en de zo typisch Oostenrijkse kleine wegkapelltjes. U passeert plaatsen als Pirkach, Oberdrauburg en de eerste stad in Karinthië, Dellach. Hier nodigen gezellige tavernes u uit om even uit te rusten en te genieten van een stevige boerenhap. Het goed ontwikkelde Drau-fietspad voert langs bloemrijke boerderijen naar Spittal an der Drau. In het centrum van Spittal bevindt zich een hoofdplein en een uitzonderlijk mooi kasteel, een van de meest indrukwekkende, stijlvolle renaissancegebouwen in Midden-Europa. Het kasteel is vernoemd naar de laatste eigenaren "Porcia".

Dag 4: Spittal an der Drau - St. Jakob im Rosental (ca. 70 km)
Afstand ca. 70 km

Vandaag fietst u over de "cultuurpromenade van Opper-Karinthië". Langs de Drau verlaat u het Spittal-gebied en duikt u in eeuwenoude cultuurlandschappen, in weiden en bossen en in idyllische uiterwaarden. Langs de burcht Kellerberg, nog steeds langs de Drau, komt u in Villach. Het hart van Villach is de charmante oude binnenstad met zijn Italiaanse flair en de gezellige pubs en restaurants. Het Karawankengebergte en de Drau bieden een meer dan indrukwekkend decor voor een onvergetelijke fietsdag. Indrukwekkende rotsen flankeren de rivier en bieden altijd fascinerende uitzichten op weg naar St. Jakob in het betoverende Rosental.

Dag 5: St. Jakob im Rosental - Klopeiner See (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Over mooi aangelegde paden, door weiden en velden en langs kleine dorpjes fietst u in de richting van de enorme Völkermarkter Stausee. Nu is het tijd om afscheid te nemen van uw trouwe metgezel de Drau, zodat u kunt genieten van de prachtig gelegen Klopeiner See.

Dag 6: Klopeiner See - individuele thuisreis

Het einde van uw fietsvakantie is aangebroken. Na het ontbijt vertrekt u op eigen gelegenheid huiswaarts of misschien naar uw volgende bestemming.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie Drau-Radweg sportief?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid