8-daagse fietsvakantie drauradweg

8-daagse Drauradweg voor families

Karinthië, Oostenrijk

  • De rivier de Drau
  • Zonnestad Lienz
  • Avontuurberg Nassfeld
Vind je vakantie
Aankomst
Verblijfsduur
Toon meer filters
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
8-daagse fietsvakantie drauradweg
8-daagse fietsvakantie drauradweg
8-daagse fietsvakantie drauradweg
Bekijk alle fotos (4)

De fietsroute langs de Drau is zonder twijfel een van de mooiste fietsroutes van Europa. Deze fietsvakantie is super geschikt voor gezinnen met kinderen en voor beginners. De fietstocht begint in Toblach waar de oorsprong van rivier de Drau is. De rivier de Drau gaat vanaf Toblach naar de Oost-Tirolse hoofdstad Lienz en vanaf daar gaat hij verder naar Villach. Dit is het eindpunt van de fietstocht. Tijdens deze 8-daagse fietstocht krijgt u de mogelijkheid om verschillende uitstapjes te maken die geschikt zijn voor jong en oud.

Dag 1: aankomst Hochpustertal (Niederdorf/Toblach)

Vandaag komt u aan in Toblach. Als u op tijd aankomt dan kunt u nog een bezoekje brengen aan het idyllische Toblacher meer of het Dürren meer. Ook kunt u genieten van het uitzicht bij de drie pieken. In de buurt is ook een dierentuin en een attractiepark. Genoeg reden om op tijd te komen!

Dag 2: Hochpustertal – Lienz

Afstand ca. 50 km
Vanaf Niederdorf/Toblach fietst u verder over de Italiaanse/Oostenrijkse grens naar Sillian. Aansluitend fietst u weer lang de Drau naar de zonnigste stad van Oostenrijk, Lienz. Tijdens de fietstocht vind u een aantal leuke bezigheden voor de kinderen langs de route. In Sillian is er een mooie grote speeltuin. Ook is het leuk om de Galitzenklamm te bezoeken. Dit is een waterval met een belevenispark voor jong en oud. In Lienz is er een zomer rodelbaan.

Dag 3: Lienz – Berg

Afstand ca. 35 km
Vandaag verlaat u Oost Tirol via een gemoedelijk fietspad. Via de Oberdrauburg fietst u naar Berg. Hier ziet u nog enkele sporten van de oude Romeinse handelsroutes. Direct na Lienz vind u een archeologisch park met opgravingen uit de Romeinse tijd. In Berg im Drautal vind u een zwembad.

Dag 4: Berg – Tröpolach

Afstand ca. 25 km
Na een transfer van Berg naar Kötchach-Mauthen fietst u verder naar Tröpolach. Tröpolach ligt aan de voet van het skigebergte Nassfeld. U overnacht hier 2 nachten.

Dag 5: Tröpolach

Deze hele dag kunt u de bergen van Nassfeld verkennen. Met de Nassfeld dagkaart (bij de prijs inbegrepen) kunt u de hele dag gebruik maken van de stoeltjeslift Gantnerkofel. Deze stoeltjes lift brengt u op meer dan 2.000 meter hoogte. Hier zijn verschillende dingen te doen zoals de ‘Pendolino’ zomer rodelbaan of de Aqua-Trail. Deze zijn beide te voet of met de Piccolo-Express te berreiken.

Dag 6: Tröpolach – Villach

Afstand (ca. 65 km fietsen of ca. 15/30 km fietsen en daarna met de trein)
Na een paar kilometer fietsen is er een mogelijkheid om bij het Pressegger See Station een aantal dingen doen. Er zijn twee strandpaviljoens en een belevenispark om te bezoeken. U kunt de rest van de route met de fiets verder gaan of de trein nemen.

Dag 7: Villach

Vandaag kunt u kiezen tussen twee programma’s: een langer programma, voor de oudere kinderen. Bij dit programma brengt u een bezoekje aan het Ossiacher meer. Dit is een zeer geliefd meer waar u heerlijk kunt zwemmen of een boottochtje kunt maken. Het kortere programma brengt u naar Burg Landskron en daar zijn de volgende attracties: Het middeleeuws kasteel met een adelaars arena en de apenberg met ca. 145 apen.

Dag 8: Vertrek

Vandaag verlaat u dit prachtige gebied in Oostenrijk en vertrekt u weer richting huis.