8-daagse Drauradweg voor families

Karinthië, Oostenrijk

  • Fietsen over de Drau-Radweg
  • Vele activiteiten voor kinderen onderweg
  • Mooie steden: Lienz, Villach en Klagenfurt
  • Bekende meren zoals Ossiacher See en Wörthersee
Drauradweg
meer zwemmen
Drauradweg
meer stijger
familie fietsen
Badesee
Bekijk alle fotos (29 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: aankomst Hochpustertal (Niederdorf/Toblach)

U arriveert op eigen gelegenheid in het Hochpustertal in Niederdorf/Toblach. Als u op tijd arriveert dan kunt u nog een bezoekje brengen aan de idyllische Dürrensee of de door de bergtoppen omzoomde Pragser Wildsee. Voor de kinderen is het wildpark in Toblach een aanrader evenals het avonturenpark met de tokkelbaan. Genoeg redenen om op tijd te komen!

Dag 2: Hochpustertal – Lienz (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Vanaf Niederdorf/Toblach fietst u langs over de Italiaanse/Oostenrijkse grens naar Sillian. Van daaruit gaat het langzaam bergafwaarts langs de Drau naar de zonnigste stad van Oostenrijk, Lienz, tevens hoofdstad van Oost-Tirol. Onderweg zijn dit leuke tips voor de kinderen: grote speeltuin in Sillian, de wafelfabriek van Loacker in Heinfels, bezoek de Galitzenklamm met waterval en avonturenpark, de zomerrodelbaan in Lienz en de daarnaast gelegen kinderboerderij.

Dag 3: Lienz – Berg im Drautal (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Vandaag verlaat u Oost Tirol via een rustig fietspad. Via de Oberdrauburg fietst u naar Berg in het Draudal waarbij u in de voetsporen treedt van de oude Romeinen wiens handelsroutes hier ooit lagen. Aan de rand van Lienz ligt een archeologisch park met opgravingen uit de Romeinse tijd. In Berg im Drautal is een zwembad.

Dag 4: Berg im Drautal – Spittal an der Drau of omgeving (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

De fietstocht gaat verder door een lieflijk landschap naar Spittal an der Drau. Onderweg kunt u in Greifenburg de tokkelbaan uitproberen of u maakt een omweg naar de Millstätter See om te zwemmen. Spittal staat bekend om de komedies die hier worden opgevoerd in Slot Porcia.

Dag 5: Spittal a.d. Drau of omgevin - Villach (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

U fietst naar de op een na grootste stad van Karinthë, Villach. Hier vindt u vele bezienswaardigheden. In de direkte omgeving zijn meren waar u lekker kunt zwemmen. Of breng een bezoek aan de burcht Landskron met de Adelaarswacht en de Affenberg (apenheuvel).

Dag 6: Villach - Ossiacher See - Villach (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Een van de bekendste meren in de regio is de Ossiacher See. Langs het meer zijn leuke plaatsjes en het meer nodigt uit om een duik te nemen. U overnacht weer in Villach.

Dag 7: Villach - Wörhtersee - Klagenfurt (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

De eerste kilometers van vandaag gaan weer langs de Drau. Bij de Wörthersee zijn er tal van mogelijkheden, een boottochtje, kanoverhuur, zwemmen of de leuke plaatsjes bezoeken die direct aan de oever van het meer liggen. Daarna wacht Klagenfurt op u. Hier is ook veel te beleven: Minimundus met meer dan 150 miniaturen van beroemde gebouwen, de Reptilienzoo Happ en de sterrenwacht van Klagenfurt.

Dag 8: Individueel vertrek

Vandaag verlaat u dit prachtige gebied in Oostenrijk en vertrekt u weer richting huis. Natuurlijk kunt u ook nog een nachtje verlengen. Vraag de ADE fietsspecialisten naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse Drauradweg voor families?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.