Fietsvakanties over de Drauradweg

Fiets over de ca. 510 km lange fietsroute door 4 landen

De Drauradweg biedt voor ieders wat wils en is daarmee ook zeer geschikt voor het hele gezin.

Deze grensoverschrijdende route loopt door Zuid- en Oost-Tirol, Karinthië, Slovenië en Kroatië. Tijdens de fietsvakanties over de Drauradweg vormt de rivier de Drau de rode draad van de route.

Eurobike fietsers Drauradweg
10-daagse hochpusertal en Maribor
10-daagse hochpusertal en Maribor

De Drauradweg

De fietstocht over de Drauradweg begint in Toblach in de Italiaanse Zuid-Tirol, bij de bron van de Drau. Van daaruit volgt u de Drau richting het Oostenrijkse Lienz, Spittal en Villach. Bij Lavamünd steekt u de grens over naar Slovenië en vervolgt u de Drauradweg richting de mooie steden Dravograd en Maribor. Hier laat u de Alpen achter u en fietst u vervolgens door de Pannonische laagvlakte en passeert u de Kroatische grens. In Kroatie fiets u langs meren om uit te komen bij het eindpunt van de Drauradweg.

Ondanks dat u door bergen fietst is de Drauradweg een redelijk vlakke route over de oevers van de rivier. Het landschap om u heen bestaat uit de bergen van de Dolomieten, de mooie landschappen van het Rosental, indrukwekkende kloven in Karinthië en meren in Kroatië. Fietsend langs de Drau passeert u vele dorpjes, levendige steden en mooie landschappen die u niet snel zult vergeten!

Tauernradweg

Bekijk alle fietsvakanties in Oostenrijk!

baai in Kroatie

Ga op ontdekking in Kroatië