6-daagse fietsvakantie De Drie Meren Route - sportief

Franse Alpen, Frankrijk

  • Sportief fietsen door de Franse Alpen
  • Fiets via 3 meren: Genève, Bourget en Annecy
  • Volg de rivierpaden langs de Rhône en de Isère
  • Ontdek Gèneve, Aix-les-Bains en Annecy
  • Dag etappes van ca. 98 tot 110 km
De Drie Meren Route - sportief
De Drie Meren Route - sportief
De Drie Meren Route - sportief
Bekijk alle fotos (3 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Genève

Kom op uw gemak aan in Genève. Neem de tijd om deze internationale stad en haar aantrekkelijke meer alleen te ontdekken. In de prachtige oude stad vindt u authentieke Zwitserse restaurants; voor internationale gerechten zijn er tal van restaurants in de wijk Paquis. Afhankelijk van de optie die u kiest, verblijft u in het centrum van Genève of over de grens in een rustige Franse buitenwijk.

Dag 2: Genève - Seyssel via Le Col De Richemond en Le Col De La Biche (ca. 99 km)
Afstand ca. 99 km

's Morgens ontmoet u onze medewerkers en krijgt u alle benodigde materialen voor uw fietsavontuur van de komende dagen. De reisroute van vandaag voert u door mooie Zwitserse dorpen zoals Avully, Cartigny, Russin en Chancy voordat u Frankrijk binnenkomt via de Usses-vallei. U gaat dan de Jura-bergen in en de passen van Col de Richemond en Col de la Biche. De etappe eindigt in het charmante stadje Seyssel, dat zich uitstrekt over de rivier de Rhône.

Dag 3: Seyssel - Aix-Les-Bains via Le Grand Colombier (ca. 98 km)
Afstand ca. 98 km

Vanaf Seyssel fietst u door het wijnbouwgebied van Chautagne voordat u door Culoz rijdt aan de voet van de Col du Grand Colombier, een van de meest uitdagende bergpassen van Frankrijk. Het steilste deel van Colombier, dat in 2012 zijn debuut in de Tour de France maakte, heeft een bestraffend stijgingspercentage van 10,2%, maar al die moeite wordt beloond met een spectaculair uitzicht over de regio. Na een bezoek aan het mooie dorpje Chanaz, brengt de route ue naar de oevers van het meer van Bourget, waar in het schitterende blauwe water meer dan 30 vissoorten en verschillende zeldzame vogels leven. Als het grootste meer van Frankrijk is het ook een topbestemming voor windsurfen, kajakken, waterskiën, duiken en een scala aan andere sporten. De rit eindigt aan de voet van de Alpen in Aix-les-Bains, de belangrijkste stad van Bourget en een populair kuuroord. Onderzoek Romeinse ruïnes of wandel door weelderige tuinen voordat u naar het historische centrum van de stad gaat, waar bruisende cafés en eersteklas restaurants Belle Epoque-charme uitstralen.

Dag 4: Aix-Les-Bains - Tournon of Saint-Pierre-d’Albigny via Les Bauges (ca. 99 km)
Afstand ca. 99 km

De rit van vandaag brengt u uit Aix-les-Bains en richting Sainte-Hélène-sur-Isère door het prachtige Bauges-gebergte, een van de best bewaarde geheime gebieden van Frankrijk. De route brengt u op zeer stille wegen waar u ongetwijfeld zen-achtige momenten zult ervaren terwijl u in totale stilte rijdt met uitzicht over de nabijgelegen bergen van Aravis, Chartreuse en Belledone. De grote klim van de dag is Mont-Revard, een klim van 21 km die 5 keer in de Tour voorkomt. Uw rit eindigt in één van de pittoreske stadjes Tournon of Saint-Pierre-d'Albigny.

Dag 5: Tournon of Saint-Pierre-d'Albigny - Annecy via Col des Saisies en Col des Aravis (ca. 110 km)
Afstand ca. 110 km

De laatste rit van de tour brengt u eerst van Tournon of Saint-Pierre-d’Albigny naar Annecy via de Olympische stad Albertville, de thuisbasis van de Winterspelen van 1992. Onderweg rijdt u twee beroemde bergpassen. De eerste is de uitdagende Col des Saisies, met een klim van ongeveer 15 km en een stijgingspercentage van 6,4%. Daarna volgt de Col des Aravis, bijna 40 keer in de Tour, 12 km klimmen en een gemiddeld stijgingspercentage van 5%. De rit eindigt bij het meer van Annecy, dat een tijdrit organiseerde in de Tour van 2009 en te zien was in de Tour de France 2013. De grachten doorkruisen het middeleeuwse stadscentrum - vandaar de bijnaam "Venetië van de Savoie" - en een middeleeuws kasteel domineert. Voor een echt ontspannen einde van uw vakantie kunt u een duik nemen in de turquoise wateren van het meer van Annecy of gewoon zonnebaden aan de oevers.

Dag 6: Vertrek

U kunt vertrekken op het moment van uw keuze. We raden u aan om een paar uur door het oude deel van Annecy te slenteren, een van de mooiste steden van Frankrijk.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie De Drie Meren Route - sportief?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid