Actieve vakantie in de Franse Alpen

Op deze fietsvakantie gaat u 3 van de mooiste meren van Europa bezoeken: Genéve, Bourget en Annecy. Volg de sporen van uw tour de France helden terwijl u spannende bergpassen fietst en adembenemende foto's maakt. U kunt het echter zelf gaan beleven tijdens een fietsvakantie door de Franse Alpen!

De Drie Meren Route
Franse Alpen
wielrennen in de Alpen
Bekijk alle fotos (4 )

Het meer van Annecy

Het Annecy meer is ontstaan door het smeltende gletsjer water uit de Franse Alpen en is sindsdien uitgegroeid tot het op 2 na grootste meer van Frankrijk. Het meer staat bekend om zijn zeer zuivere water waar je uitstekend kan zwemmen. U kunt ook uw watersporten hier beoefenen, zoals zeilen, kanoën, stand up paddle, wakeboard, duiken en waterskiën. Ook kunt u heerlijk fietsen in deze prachtige omgeving. Het meer wordt begrenst door verschillende stranden.

Het meer van Genéve

Het meer van Genéve is het grootste binnenmeer in Europa, gelegen op de grens van Frankrijk. Het meer staat ook wel bekend onder de naam Lac Leman (Groot water). Het meer heeft een lengte van wel 70km.

Het meer van Bourget

Aan het meer liggen verschillende stranden en verschillende jachthavens. U kunt hier heerlijk genieten. Om de dag af te sluiten is een verfrissende duik de beste manier om af te koelen na een dag fietsen.

Een echte fietsplek

Oude zeevaarders stimuleerden voor het eerst de ontwikkeling van de Rhône-vallei en brachten nieuwe ideeën naar een rustig gebied met een woeste natuurlijke schoonheid. Door de eeuwen heen groeiden sommige gemeenschappen langs de oevers snel uit - tot verfijnde steden zoals Lyon en Genève, die nog steeds massaal bezoekers trekken - terwijl anderen nooit verder kwamen dan slaperige kleine buitenposten. Tegenwoordig wordt het verkeer omgeleid naar snelwegen en spoorwegen, waardoor de oevers voor fietsers in alle rust achterblijven!

ADE

Bij alle fietsvakanties van ADE Actief door Europ kunt u een fiets huren of u neemt uw eigen fiets mee. Tegenwoordig wordt ook veel gebruik gemaakt van elektrische fietsen, zodat de fietswegen door iedereen bedwongen kunnen worden. Deze zijn ook te huur. U verblijft in comfortabele 3- en/of 4-sterrenhotels of pensions, inclusief ontbijt en bagagetransport. Tevens zijn er bij iedere fietsvakantie extra's, als routebeschrijvingen, toeristische informatie, kaarten en streekbeschrijvingen en natuurlijk diverse bezienswaardigheden onderweg, inbegrepen.