6-daagse fietsvakantie De Drie Meren Route

Franse Alpen, Frankrijk

  • Fietsen langs de Rhône en de Isère
  • Meer van Genève, het meer van Bourget en het meer van Annecy
  • Verken Genève, Aix-les-Bains en Annecy
  • Geniet van de Franse Alpen
  • Dag etappes van ca. 46 tot ca. 66 km
De Drie Meren Route
De Drie Meren Route
De Drie Meren Route
Bekijk alle fotos (3 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Genève

Kom op uw gemak aan in Genève en check in bij uw hotel. Neem de tijd om deze stijlvolle stad alleen te ontdekken. Het is een juweel van internationale organisaties, financiën en cultuur, die Oude Wereld combineert met Nieuw, en een genot om te ontdekken. Het halvemaanvormige meer van Genève (Lac Léman) biedt een geweldige traktatie voor uw ogen en een overvloed aan fotomateriaal. Het diner is ter vrije besteding. Aangezien Genève de culinaire hoofdstad van Zwitserland is, vindt u een verscheidenheid aan restaurants en eetgelegenheden die elk gehemelte zullen plezieren.

Dag 2: Genève - Seyssel (ca. 69 km)
Afstand ca. 69 km

Ontmoet onze lokale vertegenwoordiger 's ochtends voor de fietsuitrusting en reisbeschrijving. De hoogtepunten van uw route zijn onder meer fietsen langs de beroemde rivier de Rhône, het uitzicht bewonderen over de charmante wijndorpen Dardagny en Satigny en ronddwalen door forten. Verover het meest westelijke punt van Zwitserland op de fiets in het dorp Chancy en steek vervolgens de grens over naar Frankrijk. Zorg ervoor dat u het Fort de l'Ecluse niet mist, een verhoogd fort gesticht door een hertog van Savoye. Hij bouwde het uit een opvallende rotsformatie, een die een natuurlijke ingang vormt van het Rhônedal naar Frankrijk tussen de heuvels van Vuache en de Jura. U slaapt vannacht in Seyssel, een kleine “dubbele stad” aan de Rhône die zowel in de Haute-Savoie (Haute-Savoie) als in de departementen Ain ligt.

Dag 3: Seyssel - Aix-les-Bains (ca. 46 km)
Afstand ca. 46 km

Het uitzicht op de rit van vandaag - de 14 toppen van het Bauges-gebergte aan de ene kant, evenals de Mont de la Charvaz en Col-du-Chat aan de andere kant - zijn enkele van de belangrijkste hoogtepunten van deze tour.
Steile kliffen lijken op magische wijze uit het water te springen en de bergen omringen je in beschermende rust. Het meer van Bourget (Lac du Bourget) is het grootste natuurlijke gletsjermeer en het diepste geheel binnen Frankrijk. Het was het enige huis van de nu uitgestorven Bezoule, een zoetwatervis die op modderige dieptes van 70 - 80 meter (230 - 260 ft) voer en naar verluidt in de jaren zestig verdween.
Fiets langs de indrukwekkende locatie van het middeleeuwse Château de Montverran in Culoz, dat in 1316 op een rots werd gebouwd . Fiets naar het kuuroord Aix-les-Bains, dat bekend stond om zijn baden zo ver terug als het Romeinse rijk. Tegenwoordig kunt u de talrijke overblijvende Romeinse ruïnes ontdekken.

Dag 4: Aix-les-Bains - Sainte-Hélène-sur-Isére of Saint-Pierre-d'Albigny (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Vandaag fietst u door het hart van Savoye naar Chambery, een stad met kunst en geschiedenis. Gelegen in een brede vallei tussen de bergketens Bauges en Chartreuse, op het kruispunt van oude handelsroutes, is het oude stadsgedeelte van Chambery een van de meest opmerkelijke in Frankrijk. Bekijk onderweg de ruïnes van het 10e-eeuwse fort, Chateau de Miolans, dat uitkijkt over het rijke wijnbouwgebied van de Combe de Savoie-vallei (inclusief het dorp Chignin, met overblijfselen van het 8e-eeuwse Sarasin-bolwerk en zijn 6 torens). De rivier de Isère leidt de route naar Grésy-sur-Isère, een grotendeels agrarische gemeenschap die sinds het Neolithicum door de mens wordt bewoond.

Dag 5: Sainte-Hélène-sur-Isére of Saint-Pierre-d'Albigny - Annecy (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Onderweg naar Grésy-sur-Isère via Albertville, gelegen aan de rivier de Arly, dicht bij de samenvloeiing met de rivier de Isère. Albertville was gastheer van de Olympische Winterspelen van 1992 en is een behoorlijk industrieel centrum geworden, maar omvat ook de middeleeuwse stad Conflans, waarvan de gebouwen dateren uit de 14e eeuw. De bergketens Beaufortain en Bauges zullen je verbazen terwijl je naar het prachtige meer van Annecy (Lac d’Annecy) fietst. Het Aravis-gebergte heerst over het schoonste meer van Europa; de hoogten zijn beroemd om de haarspeldbochten en steile bochten in de Tour de France. De prachtige stad Annecy, genesteld op de noordelijke punt van het meer van Annecy, doet je misschien denken aan Venetië, met kanalen die door delen van het historische dorp in alpine stijl lopen. Als je rondloopt, kom je het Palais de l'Isle tegen (een 12e-eeuwse gevangenis op een eiland, het is nu het symbool van de stad), het Chateau d'Annecy, de 16e-eeuwse kathedraal van Saint-Pierre en de 20e eeuw Pont des Amours (Lover's Bridge) gemaakt van ijzer.

Dag 6: Vertrek

Geniet van een ontspannen ontbijt, geniet van meer van de bezienswaardigheden en geluiden van Annecy en vertrek op uw gemak. Of voel je vrij om het plezier te verlengen en ervoor te kiezen om langer in Annecy te blijven om het meeste uit deze buitengewone stad en omgeving te halen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie De Drie Meren Route?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid