Fietsvakanties in de Franse Alpen

Ontdek de Franse Alpen tijdens een fietsvakantie door de bergen en langs de mooie meren. Tijdens uw fietsreis kunt u bergen beklimmen welke onderdeel zijn van de Tour de France en langs de mooiste meren van Europa fietsen. Zo kunt u met een fietsvakantie van ADE langs het meer van Genève, het meer van Bourget en het meer van Annecy fietsen.

Maar ook de ViaRhôna gaat door de Franse Alpen. Met start in Genève fietst u door de mooie bergen naar Lyon.

Met ADE wordt het bagage voor u vervoerd tijdens uw fietsvakantie en verblijft u in goede hotels.

De Drie Meren Route
Franse Alpen
wielrennen in de Alpen
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsen in de Franse Alpen

Wanneer u kiest voor een fietsvakantie door de Franse Alpen, kunt u er voor kiezen om de drie grootste meren van de regio met elkaar te verbinden tijdens uw fietsreis. Fiets bijvoorbeeld met ADE langs het meer van Genève, het meer van Bourget en het meer van Annecy! U kunt ervoor kiezen om een sportieve reis er van te maken of juist te kiezen voor de gemakkelijke route.

Fietsvakantie over de ViaRhôna

De EuroVelo 17, oftewel de ViaRhôna is ook met ADE te fietsen. De route start in Genève bij het meer van Genève en kunt u volgen naar de Middellandse Zee. Tijdens dit fietstraject heeft u de rivier de Rhône aan uw zijde. Onderweg fietst u over Voies Vertes, op deze wegen komt u alleen andere fietsers tegen. Hier en daar fietst u ook over wegen welke gedeeld worden met autos en andere weggebruikers. Tijdens uw fietsreis over de ViaRhôna fietst u door verschillende landschappen en kunt onderweg leuke dorpen en steden bezoeken.

Met ADE op fietsvakantie in de Franse Alpen

Bij alle fietsvakanties kunt u een fiets huren of u neemt uw eigen fiets mee. Tegenwoordig wordt ook veel gebruik gemaakt van elektrische fietsen, zodat de fietswegen door iedereen bedwongen kunnen worden. Deze zijn ook te huur. U verblijft in comfortabele 3- en/of 4-sterrenhotels of pensions, inclusief ontbijt en bagagetransfer. Tevens zijn er bij iedere fietsvakantie extra's, zoals routebeschrijvingen, toeristische informatie, kaarten en streekbeschrijvingen en natuurlijk diverse bezienswaardigheden onderweg, inbegrepen. Ook hebben wij voor de meeste fietsvakantie GPX-bestanden beschikbaar, zo kunt u de route eenvoudig volgen op uw telefoon of fietscomputer.

De voordelen voor uw fietsvakantie bij ADE "Actief door Europa":

  • Specialist in fietsvakanties door heel Europa
  • Inclusief bagagetransfers bij rondreizen
  • Overnachtingen inclusief ontbijt of boek op basis van halfpension
  • Voeg verlengingsnachten toe of pas rustdagen in
  • Deel uw fietsvakanties zelf in!