6-daagse fietsvakantie Korte Rügen tour

Oostzee, Duitsland

  • Ontdek Rügen
  • Startpunt vanuit Stralsund
  • Nationale Park Jasmund met de beroemde krijtkusten
  • Bezoek Prora (Kraft durch Freude)
fietsvakantie rugen
6-daagse fietsvakantie Ostseeradweg
6-daagse fietsvakantie Ostseeradweg
6-daagse fietsvakantie Ostseeradweg
6-daagse fietsvakantie Ostseeradweg
Oostzee Rügen-Göhren
Bekijk alle fotos (10 )

Fiets een kort rondje Rügen!

Ga voor een korte variant van de populaire Rügen fietsvakantie. Deze 6-daagse fietsvakantie begint in de oude Hanzestad Stralsund. Van daaruit fietst u naar de mooiste plekjes van het eiland Rügen waarbij u voldoende tijd heeft om Kap Arkona te bezoeken evenals de beroemde krijtrotsen bij het Nationale Park Jasmund. Fiets langs de kolos van Prora naar de bekende badplaatsen Binz en Sellin.

Niveau van de fietsvakantie
Vlakke tot licht heuvelachtige route (tot een hoogteverschil van ca. 150 meter). U bepaalt uw eigen tempo om volop te genieten van de omgeving en de bezienswaardigheden onderweg.

Dag 1: Individuele aankomst in Stralsund

U start uw fietsvakantie in Stralsund. De middeleeuwse oude stad is een UNESCO Werelderfgoed en nodigt u uit om te ontspannen en te wandelen. U overnacht in Stralsund.

Dag 2: Stralsund - Trent of Wittow

Afstand ca. 58 km

De fietsdag begint met het oversteken van de Rügendam naar het eiland Rügen. U fietst langs de westkant van het eiland naar het noorden. U kunt overnachten in Trent of gaat per ferry (exclusief) naar het schiereiland Wittow.

Dag 3: Tour naar Kaap Arkona

Afstand ca. 50 km

Vanuit uw hotel maakt u een tour naar Kaap Arkona. Kaap Arkona is een geliefde excursie en u heeft ruim de tijd om alles te bekijken. U overnacht weer in uw hotel in Trent of Wittow.

Dag 4: Trent of Wittow - Sassnitz

Afstand ca. 59 km

Via het "Lange Moor" gaat de fietstocht naar het noordoosten van Rügen. Hier voert de weg u door het Nationaal Park Jasmund met de mooie beukenbossen en de beroemde krijtrotsen zoals de "Königsstuhl". Uiteindelijk bereikt u Sassnitz voor de overnachting.

Dag 5: Sassnitz -Putbus of omgeving

Afstand ca. 51 km

U fietst vanuit Sassnitz naar het zuiden en komt langs de kolos van Prora dat zich over ca. 5 kilometer uitstrekt alvorens u bij de badplaats Binz komt. Een stukje verder ligt Sellin. Dan gaat het verder in westelijke richting naar Putbus. U kunt vanaf Sellin rechtstreeks naar Putbus fietsen of een omweg maken langs het schilderachtige Mönchgut in het zuidoostelijke puntje van Rügen. In Putbus of omgeving overnacht u.

Dag 6: Putbus - Stralsund - terugreis of verlenging

Afstand ca. 50 km

De fietstour gaat verder naar het zuidwesten en via mooie paden en authentieke dorpen fietst u terug naar Stralsund waar uw fietsvakantie eindigt. Wij adviseren u een verlengingsnacht in Stralsund te reserveren om een bezoek te brengen aan het Ozeaneum.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 6-daagse fietsvakantie Korte Rügen tour?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse fietsvakantie Korte Rügen tour.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.3
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 7.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.3
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.8
Bezienswaardigheden: 7.5
Reisbescheiden: 8.2
8.0
Prima verzorgde reis
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jun 2022
Goede hotels en mooie routes. Wij hebben een fijne vakantie gehad. Klimmetjes zijn op een gewone fiets soms wel pittig, redelijk conditie wel nodig.
8.0
prima verzorgd
Op vakantie in May 2022
We hebben het erg leuk gehad. We vonden het heel leuk om van hotel naar hotel te fietsen. De routes waren soms niet zo goed aangegeven maar omdat we het adres hadden van het volgende hotel, kwam het helemaal goed. Een min puntje vonden dat we 2 overnachtingen hadden in een hotel. Het is toch leuker om elke dag een ander hotel te hebben.
8.0
als eerste kennismaking een goede ervaring, mooie tour in mooie streek
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2021
geslaagde vakantie, met mooie fietstochten in een zeer mooi landschap. Meer info wat de eetgelegenheden betreft is wel wenselijk, zeker wanneer het restaurant van hotel op die dag gesloten is. ook moglijkheid om reeds op voorhand te reserveren in hotel open laten.
Lees meer
9.0
Prachtige omgeving om te fietsen
Jong (echt)paar
Op vakantie in Aug 2020
De reis per fiets is de perfect manier om van de wisselende landschappen te genieten. De afstanden zijn niet te lang zodat je ook tijd onderweg hebt om uitstapjes te maken of ergens wat te gaan eten of te drinken. Let wel op dat op vele locaties de deuren pas om 11 uur open gaan. De route is het beste via een gpx route bestand te fietsen zodat je extra van de omgeving kan genieten. Je hoeft niet constant op de kaart te kijken bij elke afslag. Wij hebben zelfs twee fietsdagen gecombineerd om nog een dag uitstapje te kunnen maken naar Hiddensee om aldaar te wandelen. De accommodaties zijn goed ingericht op een kort bezoek van de fietsers en hebben de juiste faciliteiten. De omgeving kent verschillende landschappen die soms doen denken aan een eiland en soms ook meer aan het licht glooiende van Limburg. De krijtrotsen zijn het beste te zien vanaf de zee. Via wandelroutes kan je dan op de mooiste rustige plaatsen komen. Zelfs in een tijd dat er meer afstand gehouden moet worden is dit de perfecte vakantie om van de natuur te genieten en het comfort te ervaren dat de bagage automatisch verhuisd wordt.
8.0
Mooie reis!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2019
Alles was goed verzorgd, qua infomapje, kaarten etc. De papieren werden naar ons hotel gebracht terwijl wij bij het kantoor waren. gemiste informatie wellicht. De aanzet van onze vakantie was wat verwarrend, de hotels klopten niet zoals in de fietsvakantie stond, maar dat is uiteindelijk goed opgelost. Het antwoord liet wel wat lang op zich wachten.
9.0
Heerlijk fietsen op een rustig eiland
Op vakantie in Jul 2019
Het is lekker en afwisselend fietsen op Rugen. Net alle wegen zijn geasfalteerd, er zitten aardig wat min of meer off road paden in. Ook kom je nog wel eens een helling tegen. De natuur is prachtig en de zee lekker, als hij diep genoeg is om te kunnen zwemmen. De westkant is meer vissersdorp en de oostkant meer badplaats. De sfeer is die van jaren terug, gemoedelijk en alles in een lager tempo, precies wat prettig is op vakantie. En de bevolking is erg vriendelijk en weet nog wat gastvrijheid is. De hotels zijn eenvoudig, maar schoon en, op het eerste in Stralsund na, stil en met een redelijk tot zeer goed ontbijt. We hebben een fijne vakantie gehad, zijn er helemaal uit geweest en als extra hadden we prachtig weer. Reis was goed georganiseerd, niets op aan te merken.
Lees meer