7-daagse fietsvakantie Eilanden Oostzee

9-daagse fietsvakantie Eilanden Oostzee

Oostzee, Duitsland

  • Fietsvakantie van eiland naar eiland langs de Oostzee
  • Met alle hoogtepunten van de Oostzeekust
  • Inclusief de eilanden Hiddenseee, Rügen en Usedom
  • Dagetappes van 15 tot 50 km
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
7-daagse fietsvakantie Eilanden Oostzee
7-daagse fietsvakantie Eilanden Oostzee
7-daagse fietsvakantie Eilanden Oostzee
7-daagse fietsvakantie Eilanden Oostzee
7-daagse fietsvakantie Eilanden Oostzee
7-daagse fietsvakantie Eilanden Oostzee
Bekijk alle fotos (6)

Ontdek drie eilanden tijdens deze fietstocht langs de mooie Oostzeekust: het autovrije eiland Hiddensee, Rügen met de bekende krijtrotsen en het vakantie-eiland Usedom met de keizerlijke badplaatsen. Uw fietsweek begint op het vasteland, in het pittoreske Stralsund, waarvan het historische centrum sinds 2002 een UNESCO werelderfgoed is.  In Stralsund is zeker ook een bezoek aan het Zeemuseum de moeite waard.

Geniet van de levendigheid op de pieren en van de schoonheden van de natuur die u elke dag weer kunt ontdekken. Beleef de uitgestrekte zandstranden, vuurtorens, eenzame dennenwouden. Het nationaal park Jasmund is een natuurparadijs par exellence met zijn 500 hectare beukenwoud, venen, weiden en meren. Geniet ook van de wereldberoemde krijtrotsen.

Fietsend langs de kust waar u de mogelijkheid heeft om aan een van de mooie zandstranden te gaan zwemmen. De route loopt gedeeltelijk over vlak en regelmatig over heuvelachtig terrein. De wegen in het nationaal park Jasmund zijn veeleisend. U fietst voornamelijk langs rustige wegen en fietspaden, veld- en boswegen, af en toe ook over zandig terrein of betonplaten.

Dag 1: Individuele aankomst in Stralsund

Uw startpunt van de fietstocht is de oude Hanzestad Stralsund. Maak een wandeling door de oude stad die werd ontwikkeld door slaven destijds. In deze stad is een gebouw met een Zweeds ontwerp zelfs tot UNESCO werelderfgoed genoemd. Ook is een bezoek aan het Maritiem Museum de moeite waard.

Dag 2: Stralsund – Hiddensee - Breege - Sassnitz

Afstand ca. 15 km

In de ochtend neemt u de veerboot die u naar het eiland Hiddensee brengt. U zult al gauw de hoge vuurtoren van 28m ontdekken. 'S middags gaat u over zee naar het schiereiland Wittow op Rügen. Degene die nog alle energie over hebben en nog steeds niet moe zijn kunnen naar Kaap Arkona gaan. Ca. 15km + boot.

Dag 3: Dagtocht naar de krijtrotsen

Afstand ca. 20 km

Een korte, maar vermoeiende, fietstocht neemt u mee langs de Schaabe, die de schiereilanden Wittow en Jasmund met elkaar verbindt, tot aan de beroemde krijtrots Königsstuhl. Vanaf het plateau kunt u genieten van een indrukwekkend uitzicht over de Oostzee.

Dag 4: Sassnitz - Binz - Göhren

Afstand ca. 40 km

Eenmaal iets buiten Sassnitz vind u een aantal kilometer verderop de indrukwekkende gebouwen van Prora. Hun huidige stadium is benoemd tot de grootste badplaats in Sellin op Rügen, de langste zee brug is gelegen in Binz. Geniet van de Rügen door een langse stadwandeling te maken in de avond.

Dag 5: Rustdag in Göhren

Voor vandaag is er een rustdag in Göhren gepland. Tip, breng een bezoekje aan het schiereiland Mönchgut en geniet van de prachtige natuur. Of maak een ontspannende wandeling door de duinen of over het strand.

Dag 6: Göhren - Greifswald

Afstand ca. 50 km

Vandaag kunt u uitkijken naar een bijzonder hoogtepunt: 'Der Rasende Roland'. Deze historische stoomlocomotief uit de 19e eeuw brengt u naar Putbus. Na een paar kilometer fietsen, gaat u per veerpont terug naar het vaste land naar Hanzestad Greifswald.

Dag 7: Greifswald - Wolgast

Afstand ca. 50 km

U fietst vandaag over het fietspad naar Wolgast, de toeganspoort van Usedom, het laatste eiland van de drie eilanden. Wandel 's avonds door het charmante oude stadje met mooie vakwerkhuizen.

Dag 8: Wolgast - Heringsdorf

Afstand ca. 40 km

U fietst vandaag over de Peenestorm. De tour neemt u mee langs de zogenaamde Krumminer Wiek tot aan Ostseebad Zinnowitz. Vanaf daar vervolgt de tour zich langs de kust. Onderweg kunt u altijd een stop maken om te zwemmen en uit te rusten op de prachtige zandstranden.

Dag 9: Individueel vertrek of verlenging

Uw eilandentour eindigt na het ontbijt. U heeft de mogelijkheid uw verblijf uit te breiden als u nog geen afscheid wilt nemen.