Fietsvakanties aan de Oostzee

Ontdek tijdens een fietsvakantie de Oostzeekust met uitgestrekte zandstranden en machtige kliffen afgewisseld met dromerige visserdorpjes en geniet van de rijke flora en fauna, de Hanzesteden en de fraaie vergezichten langs de Noord-Duitse kust. Elke natuurliefhebber kan aan de Oostzeekust met het eiland Rügen zijn hart ophalen en per fiets volop van dit veelzijdige “natuurpark” genieten. Langs de Duitse Oostzee kust loopt ook de 1100 km lange Ostseeradweg, tijdens een fietsvakantie kunt u de Oostzee volgen van Flensburg naar Usedom.

De Oostzeekust staat synoniem voor ontspanning, gezellige badplaatsen en fraaie stranden. De kust bestaat uit vlakke zandstranden, steile krijtrotskusten, baaien en inhammen die vaak tot diep in het vaste land dringen en die u tegen komt tijdens uw fietsvakantie: Flensburger Förde (inham), Schlei, Eckernförder Bucht, Kieler Bucht en Lübecker Bucht. Meest herkenbaar zijn toch wel de mooie krijtrotskusten op het eiland Rügen. Deze zult u tijdens uw fietsvakantie zeker niet missen met ADE "Actief door Europa". Natuurlijk is tijdens een fietsvakantie langs de Oostzee kust het bagagetransport inbegrepen en kunt u goede fietsen huren. Uiteraard overnacht u in nette hotels tijdens uw fietsreis!

Ostsee - Rugen Seelin
Ostseeradweg Stralsund
Ostseeradweg Warnemunde
Bekijk alle fotos (4 )

Ostseeradweg

Met ADE "Actief door Europa" kunt u de Ostseeradweg volgen langs de gehele Duitse kust. De Ostseeradweg, vaak ook Ostseeküstenradweg genoemd in Sleeswijk-Holstein, loopt langs prachtige steile kusten en mooie baaien, zoals die van Kiel en Lübeck, en idyllische vissersdorpjes. Vaak kun je de lange zandstranden en de zee al vanaf het fietszadel zien liggen. De badplaatsen bieden alles voor een ontspannen fietsvakantie.

Fiets vanuit Lübeck, de stad waar marsepein en Thomas Mann vandaan komt, naar Flensburg over de Ostseeradweg, Flensburg ligt nabij de Deense grens, eerste etappe. Vanuit Lübeck vervolgt u de Oostzeekust richting de oude Hanzestad Stralsund tijdens de tweede etappe. Het laatste deel van de Ostseeradweg gaat via eilanden en prachtinge natuurgebieden, zo fiets u over Rügen, Hiddensee en Usedom.

Eilanden van de Oostzee

U kunt met ADE niet alleen over het vasteland van de Oostzee kust fietsen, ook de eilanden die voor de kust liggen zijn per fiets te ontdekken! Zo mag natuurlijk Rügen niet ontbreken, dit is het grootste eiland van Denemarken en staat vooral bekend om de krijtrotsen. Maar met ADE kunt ook de eilanden Hiddensee en Usedom bezoeken tijdens een fietsreis. Het is ook leuk om het Deense eiland Bornholm te combineren met het Duitse eiland Rügen, dat kan tijdens onze 8-daagse fietsvakantie!

De voordelen voor uw fietsvakantie bij ADE "Actief door Europa":

  • Specialist in fietsvakanties door heel Europa
  • Inclusief bagagetransfers
  • Overnachtingen inclusief ontbijt
  • Voeg verlengingsnachten toe of pas rustdagen in
  • Deel uw fietsvakanties zelf in!