Fietsvakanties aan de Oostzee

Ontdek tijdens een fietsvakantie de Oostzeekust met uitgestrekte zandstranden en machtige kliffen afgewisseld met dromerige visserdorpjes en geniet van de rijke flora en fauna, de Hanzesteden en de fraaie vergezichten langs de Noord-Duitse kust. Elke natuurliefhebber kan aan de Oostzeekust met het eiland Rügen zijn hart ophalen en per fiets volop van dit veelzijdige “natuurpark” genieten. Langs de Duitse Oostzee kust loopt ook de 1100 km lange Ostseeradweg, tijdens een fietsvakantie kunt u de Oostzee volgen van Flensburg naar Usedom.

De Oostzeekust staat synoniem voor ontspanning, gezellige badplaatsen en fraaie stranden. De kust bestaat uit vlakke zandstranden, steile krijtrotskusten, baaien en inhammen die vaak tot diep in het vaste land dringen en die u tegen komt tijdens uw fietsvakantie: Flensburger Förde (inham), Schlei, Eckernförder Bucht, Kieler Bucht en Lübecker Bucht. Meest herkenbaar zijn toch wel de mooie krijtrotskusten op het eiland Rügen. Deze zult u tijdens uw fietsvakantie zeker niet missen met ADE "Actief door Europa". Natuurlijk is tijdens een fietsvakantie langs de Oostzee kust het bagagetransport inbegrepen en kunt u goede fietsen huren. Uiteraard overnacht u in nette hotels tijdens uw fietsreis!

Ostsee - Rugen Seelin
Ostseeradweg Stralsund
Ostseeradweg Warnemunde
Bekijk alle fotos (4 )

Ostseeradweg

Met ADE "Actief door Europa" kunt u de Ostseeradweg volgen langs de gehele Duitse kust. De fietsroute kan naar beide kanten gereden worden, maar aangeraden wordt om te starten in Flensburg en te eindigen op Usedom. Dan is de kans op wind "mee" groter, wel zo makkelijk toch?

Het fietspad langs de Oostzee begint in Flensburg, nabij de Deense grens, de Scandinavische invloeden zijn goed herkenbaar in deze stad. U volgt de Ostseeradweg richting Lübeck tijdens de eerste etappe. Vanuit Lübeck vervolgt u de Oostzeekust richting de oude Hanzestad Stralsund tijdens de tweede etappe. Het laatste deel van de Ostseeradweg gaat via eilanden en prachtinge natuurgebieden, zo fiets u over Rügen, Hiddensee en Usedom.

Vanuit Duitsland is het ook mogelijk de Oostseeradweg te volgen in Denemarken. U fietst dan de 7-daagse fietsvakantie Zuid-Jutland en Als.