8-daagse fietsvakantie Bornholm & Rügen

Oostzee, Duitsland

  • Combineer 2 prachtige eilanden
  • Deense charme en Duitse Gründlichkeit
  • Korte "cruise" over de Oostzee
  • Nationaal Park Jasmund met de "Königsstuhl"
  • Fietsetappes van gemiddeld ca. 40 tot 50 km per dag
Rugen - Duitsland - fietsers
Bornholm - Denemarken - Arnager
Ostsee - Rugen
Bornholm - Denemarken - Bodils
Bornholm - Denemarken - kust
Rugen - Duitsland - fietsers
Bekijk alle fotos (11 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele reis naar Stralsund

U reist op eigen gelegenheid naar Stralsund. Wij raden u aan op tijd bij het starthotel in Stralsund te arriveren zodat u ook kunt genieten van de oude binnenstad en de haven.

Dag 2: Stralsund – Trent of omgeving/Wittow (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Over de Rügendamm gaat het direct al naar het eerste eiland van deze fietsvakantie: Rügen. Via de ca. 1 kilometer lange brug over de Strelasund, de zeestraat tussen het vaste land en het eiland Rügen, fietst u via de westkant van het eiland richting het noorden. Overnachting in Trent of omgeving of op het schiereiland Wittow.

Dag 3: Trent of omgeving/Wittow – Sassnitz (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Vanuit Wittow gaat het over de “Lange Morin” naar het noordoosten van het eiland Rügen. De weg loopt door het prachtige Nationale Park Jasmund, vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hier bevindt zich ook de beroemde krijtrots “Königstuhl”. Het eindpunt van vandaag is Sassnitz.

Dag 4: Sassnitz – Mukran – Rønne (ca. 10 km)
Afstand ca. 10 km

Deze ochtend fietst U vanuit Sassnitz naar de veerboot in Mukran. Hier wordt u opgewacht door onze lokale partner die de bagage bij zich heeft. U dient dan zelf uw bagage mee te nemen naar en op de veerboot. Na de ca. 3,5 uur durende overtocht bereikt u het eiland Bornholm. Vanaf de terminal wordt uw bagage naar het hotel in Rønne gebracht. Rønne is de kleine hoofdstad van het eiland en biedt diverse musea, pittoreske steegjes en winkelgalerijen.

Dag 5: Rønne – Svaneke/Balka (ca. 34 km)
Afstand ca. 34 km

Over de uitgestrekte vlakten van het zuiden van het eiland fietst U via Aakirkeby, waar u het NaturBornholm Museum vindt, naar de stranden van Dueodde en dan door naar Balka of Svaneke. Het zand op het strand van Dueodde is zo fijn dat men het zelfs kan gebruiken voor zandlopers.

Dag 6: Svaneke/Balka – Allinge - Rønne (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

's Ochtends fietst u langs de schilderachtige kust van het eiland naar Gudhjem, prachtig gelegen op een heuvel aan zee. De "heiligdoms"-kliffen met het kunstmuseum en Allinge in het noorden zijn bijzondere hoogtepunten tijdens de fiets etappe van vandaag. Maak een kleine omweg naar het binnenland van Østerlas om daar de Ronde kerk te bezichtigen. Van Hammershus met haar kasteelruïne gaat de tocht verder langs de westkust via Hasle, bekend om haar traditionele visrokerij, terug naar Rønne.

Dag 7: Rønne - Mukran – Binz - Putbus of omgeving (ca. 48 km)
Afstand ca. 48 km

Het is tijd om afscheid te nemen van Bornholm. U fietst terug naar de veerboot waar u uw bagage weer in ontvangst neemt en deze meeneemt aan boord. De veerboot brengt u terug naar Mukran op Rügen. HIer geeft u de bagage weer af en fietst u via Binz door het romantische zuiden van het eiland naar Putbus.

Dag 8: Putbus of omgeving – Stralsund - individuele thuisreis of verlenging

Op deze laatste dag van uw fietsvakantie stapt u op de pedalen voor de tocht van Putbus naar Stralsund. In Stralsund staat uw bagage voor u gereed zodat u dan ook meteen door kunt reizen naar huis. Wij adviseren u echter nog een verlengingsnacht te boeken in Stralsund zodat u nog even kunt bijkomen van de fietstocht van deze dag.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Bornholm & Rügen?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Bornholm & Rügen.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.5
Locatie/gebied: 7.5
Hotels: 8.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 6.0
Route: 7.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 6.0
8.0
Mooi en prima geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Heerlijk mooi gebied, fijne hotels, goed geregeld
7.0
Mooi gebied, prachtige hotels, maar gebrekkige reisinformatie over route en hotels.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
We hebben genoten van onze fietstocht over Rügen en Bornholm. Wel vonden we het jammer dat de benodigde informatie over hotels, route en bezienswaardigheden onderweg niet aanwezig was of alleen in het Duits. De hotels waren prachtig, diverse met wellnessvoorzieningen. Omdat dat niet bekend was, hadden we geen badkleding bij ons. Erg jammer. Ook hadden we tijdens het verblijf op Rügen geen contactpersoon waar we met vragen terecht konden. Op Bornholm was Günter ons aanspreekpunt, wat we als er prettig hebben ervaren. Als we tijdig uitvoeriger informatie hadden ontvangen, hadden we ons beter kunnen voorbereiden en meer uit onze vakantie kunnen halen. We waren al onderweg toen we via mail een hotellijst ontvingen. De overige info kregen we pas in het starthotel. Ook de staat van de fietspaden viel af en toe erg tegen. Maar Rügen en Bornholm zijn prachtige eilanden en zeker de moeite waard om te bezoeken.
Lees meer