Wandelvakanties aan de Oostzee

De Oostzee of ook wel Baltische Zee genoemd ligt o.a. tussen Scandinavië, Polen, Duitsland en Denemarken.

Met ongeveer 900 km² is Rügen het grootste eiland van Duitsland en een van de grootste eilanden van de Oostzee. Op het eiland Rügen beleeft u als het ware eilanddromen. Ontdek de prachtige witte krijtrotsen waaronder de bekende Königsstuhl, uitgestrekte stranden en historische badplaatsen. 's Avonds is het goed toeven in de gezellige badplaatsen zoals Sellin met de Seebrücke of Putbus. Vergeet niet de ondergaande zon te bewonderen vanuit een strandkorb.

Tijdens een wandelvakantie over Rügen mag een bezoekje aan het Nationalpark Jasmund niet ontbreken. De oude beukenbomen staan op de Unesco Werelderfgoedlijst. Aan de rand van het park lopen de bossen over in de krijtrotsen die stijl naar beneden lopen.

Een ander mooi Duits eiland in de Oostzee is Usedom dat gedeeltelijk ook tot Polen behoort. Het eiland kenmerkt zich door een prachtige flora en fauna en een rijke historie. Vooral de keizerlijke badplaatsen zoals Karlshagen en Heringsdorf vormen een belangrijke aantrekkingskracht voor de toeristen.

Maar u kunt de Oostzee ook bewonderen tijdens een wandelvakantie langs de kust van Litouwen.

Oostzee Rügen-Göhren
Krijtrotsen Rügen Oostzee
Greifswald Oostzee wandelen
Bekijk alle fotos (4 )