8-daagse wandelvakantie langs de kust van Litouwen

Klaipèda, Litouwen

  • Ontdek de Baltische kust van Litouwen
  • Wandel door het Nationaal Park Koerse Schoorwal
  • Ontdek ooievaars in de Ventekaap
  • Start- en eindpunt in het historische Klaipeda
  • Wandeletappes van ca. 5 tot 19 km
Litouwen - Curonian Lagoon
Litouwen - Curonian Spit
Litouwen - Klaipeda - Dutchman
Litouwen - Palanga Beach
Litouwen - Nemuas River
Litouwen - Curonian Lagoon
Bekijk alle fotos (12 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis Klaipèda

U reist op eigen gelegenheid naar uw starthotel in Klaipèda. Klaipèda is de derde stad van Litouwen en staat bekend om haar geschiedenis, cultuur en bezienswaardigheden. Breng zeker een bezoek aan het kasteel en het bijbehorende museum, het oude stadscentrum met de oude markt en het sculpturen park.

Dag 2: Klaipèda - Palanga (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

Deze ochtend start u met een korte transfer per minibus naar het Seaside Regional Park (inbegrepen). Hier begint uw wandelroute langs de Litouwse kust naar Palanga. Onderweg kunt u de Dutchman's Cap bezoeken. Dit is een ca. 24 meter hoge klif aan de kust, beroemd vanwege het prachtige panorama over de Oostzee. In Palanga kunt u het Botanische Park en het Ambermuseum bezoeken. Verken het voetgangersgebied J. Basanavicius dat bekend staat om de vele cafés en restaurants en de ca. 470 meter lange pier in de Oostzee. U keert met de openbare bus (niet inbegrepen) terug naar uw hotel in Klaipèda.
Wandeltijd ca. 4 uur.

Dag 3: Klaipèda - Vente (ca. 5 km)
Afstand ca. 5 km

Een transfer brengt u landinwaarts waar u over kleine landwegen en bospaden langs de Koerse Haf kunt wandelen richting de Nemunas River delta Regional Park. Uw wandelroute vervolgd zich naar Vente en leidt u langs de rivier de Minija en langs het dorp Minija (Minge) dat lijkt op het Venetië van Litouwen met huizen aan beide zijden van de rivier en geen bruggen die ze verbinden. U wandelroute eindigt vandaag in uw hotel aan de Koerse Haf in Vente Kaap waar u voor de aankomende nacht in kunt checken.
Wandeltijd ca. 4 uur.

Dag 4: Vente - Nida (ca. 10 km)
Afstand ca. 10 km

Al wandelend gaat u naar Kaap Vente, waar u een museum voor ornithologie en een van de eerste vogelringstations in Europa kunt bezoeken. Op de top van de 19e-eeuwse vuurtoren kunt u genieten van een panoramisch uitzicht op het unieke landschap, het glinsterende water van de Koerse Haf en de grote zandduinen. Tegenwoordig trekken elk jaar een miljoen vogels naar de Vente-kaap. Deze regio heeft een van de grootste ooievaars populaties in Europa. Niet voor niets is de ooievaar de nationale vogel van Litouwen. Aan het einde van de dag neemt u de boot om de oversteek te maken over de Koerse Lagune naar Nida. Dan nog een korte wandeling naar uw overnachtingsadres waar u de komende 3 nachten zult verblijven.
Wandeltijd ca. 1,5 uur.

Dag 5: Nida - vrije dag (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km

Geniet op deze rustig van al het moois dat Nida en de omgeving u kan bieden. Nida was ooit een vissersdorp aan de Koerse Schoorwal, met aan de ene kant de Oostzee en aan de andere kant de Koerse Haf. Tegenwoordig is Nida de populairste vakantiebestemming in de regio Neringa. Fiets of wandel langs indrukwekkende zandduinen, bezoek de populairste bezienswaardigheden, waaronder het Vissershuis, het zomerhuis van de beroemde Duitse schrijver Thomas Mann, en de Amber Gallery.
Wandeltijd ca. 2 uur.

Dag 6: Nida - Pervalka - Preila - Nida (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km

De ochtend start weer met een transfer per minibus (inclusief). Deze brengt u naar de Dode (Grijze) duinen waar uw wandeling begint op het pittoreske pad in het natuurgebied de Nagliai. Dit is de plek waar 4 voormalige dorpen al enkele eeuwen onder het zand zijn bedolven. De sterke wind creëert hier een uniek landschap van steile zandduinen met holtes en uitspoelingen. Uw wandelroute eindigt in Pervalka of u wandelt door langs de lagune naar Preila, waar u onderweg de meest pittoreske plekken in het Koerse schiereiland passeert zoals de Horse Cap en de vuurtoren, in Pervalka en Karvaiciai vindt u baaien met uitkijktorens voor de vogelspotters. Vanuit Preila kunt u met het openbaar vervoer terugkeren naar Nida of u wandelt nog ca. 13 km verder langs de Koerse Haf naar Nida. Onderweg is er nog een klim van ca. 67 meter naar de hoogste Vecekrugas-duin.
Wandeltijd ca. 2 à 5 uur afhankelijk van de route.

Dag 7: Nida - Klaipèda (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km

Neem vandaag het openbaar vervoer naar Juodkrante. Hier kunt u een rondwandeling maken langs enkele natuurlijke en culturele hoogtepunten van de Koerse Schoorwal. Uw wandelroute begint bij Amber Bay, vanaf hier wandelt u verder het oerbos in en passeert u de mystieke houten sculpturen van Litouwse legendes die verspreid liggen langs een bospad op de Heuvel van Heksen. Hier vindt u ook de grootste aalscholverskolonie van Europa. Deze middag heeft u vrije tijd om bijvoorbeeld heerlijk te ontspannen op een wit zandstrand, te zwemmen in de zee of om te genieten van de vele lokale restaurants. Vervolgens brengt een transfer u van Juodkrante naar Klaipeda.
Wandeltijd ca. 3 uur.

Dag 8: Individuele thuisreis

Het einde van uw wandelvakantie is aangebroken. U reist op eigen gelegenheid weer naar huis of reserveer verlengingsnachten. De ADE wandelspecialisten helpen u graag.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie langs de kust van Litouwen?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.