8-daagse fietsvakantie Ostseeradweg Lübeck - Stralsund

Oostzee, Duitsland

  • Cultuurrijke stad Lübeck
  • Talrijke bezienswaardigheden langs de route
  • Handelsstad Stralsund
  • Darsser, romantisch strand gelegen aan de wilde bossen
Oostzee Rügen-Göhren
strand oostduinkerke
7-daagse fietsvakantie Eilanden Oostzee
oostzee
Bekijk alle fotos (4 )

Deze afwisselende tocht leidt u langs prachtige kustlandschappen en mooie stranden die u uitnodigen om een duik te nemen. Een mooie hanzestad met typische baksteen-architectuur en een echt vissersplaatsje. Afwisselend met deels vlakke landschappen en deels heuvelachtige landschappen. In deze omgeving zijn prachtige fietspaden en bossen aangelegd waar u de fantastische natuur kunt ruiken. Met deze prachtige reis komt u door grote cultuurrijke steden als Lubeck en Rostock en kunt u genieten van de prachtige bezienswaardigheden. U fietst naar het mooie Stralsund waar u zich zult verbazen over het mooie centrum.

Niveau van de tour:
Meestal vlak, op de eerste drie dagen licht heuvelachtige fietsroutes. Fietsroutes lopen deels direct aan de kust of langs de kades.

Dag 1: Individuele aankomst Lübeck

De eerste dag van uw vakantie is aangebroken en deze dag brengt u door in Lübeck, een prachtige grote hanzestad waar u zich niet zult vervelen door de vele mogelijkheden en bezienswaardigheden.

Dag 2: Lübeck - Hohen Schönberg / Boltenhagen

Afstand ca. 45 km

U reist door het wonderbaarlijke mooie natuurreservaat naar Boltenhagen. U fietst kort langs de steile kust waar u een werkelijkwaar prachtig uitzicht heeft over de baai. U zult overnachten in uw hotel in Boltenhagen of Hohen Schönberg

Dag 3: Boltenhagen - Wismar

Afstand ca. 40 km

U fietst langs de kust naar de hanzestad Wismar. Vanaf hier loont het zich om een excursie naar het eiland Poel te maken, hier kunt genieten van prachtige zandstranden.

Dag 4: Wismar - Bad Doberan

Afstand ca. 60 km

Op de weg naar Kühlungsborn zult u mooie steile kusten tegen komen die bestaan uit lekkere luierstranden. U kunt wandelen door het engelse park of een stukje over het strand Molli wandelen. Met mooi weer kunt u eventueel lekker een duik nemen in de oostzee. Kiest u voor de Comforttour, dan fietst u vandaag van Wismar naar Kühlungsborn of Warnemünde.

Dag 5: Bad Doberan - Wustrow / Ahrenshoop

Afstand ca. 60 km

In Warnemünde zult u op het breedste strand van de oostzeekust een pauze inlassen. U zult op het schiereiland Fischland arriveren, de voormalige grens tussen Mecklenburg en Pommeren en tevens eindpunt van deze dag. U zult overnachten in uw hotel in Wustrow of Ahrenshoop.

Dag 6: Wustrow / Ahrenshoop - Barth

Afstand ca. 45 km

Vandaaf heeft u genoeg tijd om het Darßer oerwoud en het wilde en romantische Weststrand te verkennen, dat tot de mooiste stranden ter wereld kan worden gerekend. Vanuit Prerow is het alleen te voet, per fiets of per bus bereikbaar. Via Zingst fietst u terug naar het vasteland en het voormalige Zweedse Barth. Kiest u voor de Comforttour dan is het mogelijk dat u overnacht in Zingst in plaatst van Barth.

Dag 7: Barth - Stralsund

Afstand ca. 55 km

Vanuit de verte kunt u de bekende hoge 3 torens uit Stralsund al zien. Stralsund is van vroeger uit bekend als handelsstad en dit valt nog steeds goed te zien. Geniet tijdens de laatste avond van uw fietsvakantie van de oude stad vol met UNESCO-werelderfgoed.

Dag 8: Individuele terugreis

De laatste dag van uw vakantie is aangebroken en u vertrekt naar huis, het is ook mogelijk uw reis te verlengen.

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Ostseeradweg Lübeck - Stralsund?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Ostseeradweg Lübeck - Stralsund.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 7.0
Hotels: 7.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.5
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.5
9.0
Schitterende reis gemaakt ,prima organisatie !
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jun 2018
Schitterend en afwisselend landschap . Goede afwisseling tussen verrassende cultuur en geschiedenis enerzijds en anderzijds de mooie natuur , de plons in de Oostzee , de zeer goed verzorgde fietspaden -grûndlich aangeduid overigens . Je fietst een groot deel in voormalig DDR wat het een deel ongereptheid meegeeft . Overweldigend om te zien hoe de EU-gemeenschap ,samen met Unesco de totaal verwaarloosde hanzesteden Wismar en Stralsund volledig in hun glorie heeft hersteld . Wat een pareltjes , samen met Lübeck natuurlijk . Het hotel in Zingst (4 Jahreszeiten) was de enige valse noot . Een mega industrieel hotel , gelegen in het industriegebied van een vosltrekt oninteressant toeristisch plaatsje . Bovendien : klein kamertje in een hotel zonder ziel .
9.0
Helemaal naar wens verzorgt!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2017
De vakantie was prima, goed fietsweer mooie omgeving,hotels naar wens en alles prima geregeld. Toen de koffers een keer wat later kwamen werd er naar het hotel gebeld om dat te melden!!
Lees meer