8-daagse fietsvakantie 3 eilanden Rügen, Hiddensee & Usedom

Oostzee, Duitsland

  • Fietsvakantie van eiland naar eiland langs de Oostzee
  • Inclusief de eilanden Hiddenseee, Rügen, en Usedom
  • Een tour langs prachtige kusten, musea, en steden
  • Dagetappes van 20 tot 65 km
fietsen rugen en eilanden
oostzee
fietsen rugen en eilanden
fietsen rugen en eilanden
7-daagse fietsvakantie Eilanden Oostzee
fietsen rugen en eilanden
Bekijk alle fotos (7 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Stralsund

U reist op eigen gelegenheid per eigen vervoer vanuit Nederland naar Stralsund. Deze mooie fietsvakantie start in Stralsund. Deze Duitse staat op de UNESCO WereldErfgoedlijst en is een prachtige startplaats voor uw 8-daagse fietsvakantie. Stralsund is een oude Hanzenstad, en heeft veel bezienswaardigheden, zoals de 'Gorch Fock', een Duitse driemaster gebouwd in 1933, die majestueus in de haven van Stralsund ligt. Uw verblijft de eerste nacht in Stralsund of directe omgeving.

Dag 2: Stralsund - Hiddensee - Wittow (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Op de 1e dag van uw fietsvakantie neemt u 's ochtends de veerboot naar het Hiddensee eiland. Hier kunt u genieten van de stilte van de natuur, aangezien er op dit eiland geen auto's zijn toegestaan. Dit prachtige woongebied was ooit de woonplaats van literaire schrijver, en Nobelprijswinnaar G. Hauptmann. Vanaf de vuurtoren van Hiddensee, de Dornbuscher leuchtturn, kunt u Noord-Rügen, Granitz en Stralsund zien, ook kunt u de kliffen van het Deense eiland Møn zien. Geniet van het uitzicht wanneer u op de fiets over het eiland fietst. In de middag neemt u de veerboot naar Rügen. Overnachting op het schiereiland Wittow of omgeving (Trent, Bohlendorf, Wiek, Breege, Juliusruh en omgeving). Door de verschillen in de overnachtingsplaatsen kan de dagafstand varieren tussen de 20 en 42 kilometer.

Dag 3: Wittow - Bergen (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Uw vervolgt u reis en gaat vandaag fietsen over een landtong genaamd de 'Schaabe' richting het schiereiland Jasmund. Deze dag geeft u verschillende routes om naar Bergen te fietsen, zo kunt u via de kaap de 'Köningsstuhl' en de krijtrotsen van Rügen naar Sassnitz, u kunt door de vakantieoorden fietsen in het midden van het eiland (langer), of u kunt vanaf Glowe langs Sagard naar Bergen (kortere fietsroute). U verblijft en overnacht in Bergen of omgeving. Vanwege de overnachting op Wittow of omgeving kan de dagafstand variëren tussen de 35 en 60 kilometer.

Dag 4: Bergen - Greifswald (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Vandaag staat een fietstocht naar het zuiden van Rügen op het prograam en gaat u richting de veerboot van Glewitz naar Stahlbrode (kosten van deze veerboot is ca. € 2.40 per persoon), en kan betaald worden bij de veerboot). Tijdens deze reis richting de veerboot kunt u door Putbus fietsen, Putbus is een stad met geschiedenis aangezien het gesticht is door kroonprins Wilhelm-Malte, die deze stad ook als zijn woonplaats koos. De orangerie en de stallen van de oude stad hebben de oorlog overleefd, en bevinden zich in een prachtig park. Nadat u de veerboot heeft genomen komt u aan in Greifswald, dit is de stad waarin C.D. Friedrich, een 19e-eeuwse landschapsschilder is geboren. Ook staan in Greifswald de ruïnes van het Eldena klooster, een universiteit, authentieke pubs, en een haven. Kort samengevat is Greifswald een centrum van westerse cultuur. Overnachting in Greifswald of omgeving.

Dag 5: Greifswald - Kaiserbäder (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

In de ochtend reist u per trein van Greifswald naar Anklam, over de rivier Peene op het Usedom eiland. U daalt de wasserschloss mellentin in om een zelfgebrouwd biertje te proven. U overnacht in in de keizerlijke plaats waar u in de avond nog heerlijk kan genieten van de Kaiserbäder.

Dag 6: Kaiserbäder - Nordusedom (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

Op de 5e dag van uw fietsvakantie gaat u in de richting van het noorden fietsen en komt u langs de adembenemende Baltische Zeekust te fietsen. Fiets van dorp naar dorp vanwaar u in Peenemünde gaat komen. Hier kunt u tussenstop maken en een kijkje nemen in het Historisch-Technisch Museum, waar exposities worden gehouden van Von Brauns Raket installaties en testgebieden. Overnachting in Zinnowitz of in Karlshagen of directe omgeving

Dag 7: Nordusedom - Greifswald - Stralsund (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

U vervolgt u reis langs Wolgast en Peenemünde langs de baai, door een dennenbos en langs de kustlijn richting Greifswald. Hier kunt een bezoek brengen aan het Staatsmuseum met prachtige kunstgalerie. Vanuit Greifswald neemt u vanuit het lokale treinstation de trein (tickets inclusief) terug naar Stralsund (de trein vertrekt elk uur). Uw startpunt is tevens het eindpunt van deze fietsvakantie. Bij aankomst in Stralsund kunt u onder andere een kijkje gaan nemen in diverse musea; waaronder het Meeresmuseau/Ozeaneum, het grootste publieke aquarium van Europa, het stadhuis en de Marienkirche. U overnacht in Stralsund.

Dag 8: Individueel vertrek vanuit Stralsund

De laatste dag is aangebroken en u kunt u dag nog voldoen door naar een tal van bezienswaardigheden te gaan in Stralsund, u vertrekt individueel naar huis of verlengt uw vakantie.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie 3 eilanden Rügen, Hiddensee & Usedom?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie 3 eilanden Rügen, Hiddensee & Usedom.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.7
Locatie/gebied: 8.8
Hotels: 8.2
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 8.3
Dag-tot-dagprogramma: 8.7
Bezienswaardigheden: 8.7
Reisbescheiden: 8.7
10
goed verzorgd / hotels prima/ uitleg ter plekke prima/ vriendelijk ontvngst bij elk hotel
Alleen reizend
Op vakantie in Juli 2022
deze vakantie was boven mijn verwachtingen heel relaxt en goed verlopen heb genoten van de fietstocht ook al was ik deze reis alleen gegaan dus een aanrader ook voor alleengaanden. voor mensen die een e-bike gewend zijn zeker een e-bike erbij huren . ik heb de route op een gewone fiets met versnelling afgelegd wat ook te doen is en een prima goed onderhouden fiets met versnelling. wat ik wel graag van tevoren had willen ontvangen was het pakket[groen pakketje} met info over de fietstocht vooral de routes, want er kan verschillende routes gevolgd worden, dit om mij thuis vast te orienteren. en de kaart van de drie eilanden met daarin de routes ingekleurd. dan had ik mij beter voorbereidt welke ik nam. de beschrijving in het routeboekje was heel duidelijk en goed te doen ter plekke. p.s ik heb geen gps. zal zeker weer een fiets vakantie met u reisorganisatie doen . vriendelijke groeten Marcella Huttner
7.0
Hotels goed en netjes
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Het wegennetwerk voor fietsen is nog niet optimaal op de eilanden. Veel slechte betonwegen en kasseien langs provinciale wegen. Zelf drukke wegen waar helemaal geen fietspad langs lag. Kuststrook van Usedom was wel een plaatje om te fietsen.
10
Alles zeer goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2021
Een fantastische fietsvakantie met veel afwisseling. Heel mooie natuur, nationale parken en niet te vergeten de hansesteden Greifswald en Stralsund. Ook de stranden en badsteden waren de moeite ! Een vlekkeloze organisatie van het bagagevervoer en ook de Hotels waren grote klasse. Kortom een aanrader.
Lees meer
9.0
Goed verzorgd in het algemeen
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2020
Prachtig...wel belangrijk om fietshelmen aan te bevelen.
9.0
prima fietstocht!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2019
We hebben genoten van de fietstocht op Rügen vanuit Strallsund. De hotels waren stuk voor stuk prima! De wegen op Rügen zijn niet altijd mooi geasfalteerde fietspaden, maar over het algemeen best te doen. Ook zijn de bordjes soms moeilijk te vinden. Maar extra kilometers zijn niet erg. Voor Nederlandse fietsers is het misschien handig om een uitgeprinte/verkorte Nederlandse versie van de route erbij te krijgen.
7.0
Afwisselende fietstocht
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2018
De fietstocht is afwisselend, van een autovrij eilandje (Hiddensee) naar een prachtige natuur schiereiland (Rügen) om tenslotte langs badplaatsen met allure te fietsen (Usedom). Er zijn veel goede fietspaden, maar ook nog wel behoorlijke stukken waarvan je ervaart dat je in een voormalig Oostblokland fietst (maar dit verbetert snel). De afstanden zijn op 2 dagen na redelijk pittig (60-70 km). De routebeschrijving is goed. De hotels zijn erg afwisselend van kwaliteit (met pension Mola op Breege als dieptepunt). Jammer is dat je de reisbescheiden pas ontvangt bij het starten van de rondreis. Qua voorpret en voorbereidingen zou het prettiger zijn deze thuis te ontvangen.
Lees meer