oostzee

8-daagse fietsvakantie 3 eilanden Rügen, Hiddensee & Usedom

Oostzee, Duitsland

  • Fietsvakantie van eiland naar eiland langs de Oostzee
  • Inclusief de eilanden Hiddenseee, Rügen, en Usedom
  • Een tour langs prachtige kusten, musea, en steden
  • Dagetappes van 35 tot 65 km
Vind je vakantie
Aankomst
Verblijfsduur
Toon meer filters
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
fietsen rugen en eilanden
fietsen rugen en eilanden
fietsen rugen en eilanden

Ervaar en ontdek de eilanden van Rügen, de Hiddensee en Usedom per fiets, boot en trein. De hanzesteden Stralsund en Greifswald zijn met liefde gerestaureerd maar laten toch nog de prachtige oude panden zien. De havens en kerken zullen u doen verbazen en zullen u uitnodigen om langs te komen. Met de prachtige kliffen en stranden is het genieten van de natuur, niet te vergeten is dat de stranden één van de mooiste van europa zijn.

Deze 8-daagse tour heeft dagetappes van ongeveer 25 tot 60 km.

Dag 1: Individuele aankomst Stralsund

Aankomst in Stralsund, u overnacht ook in Stralsund.

Dag 2: Stralsund - Hiddensee - Wittow/Breege

Afstand: 25 km

U vertrekt in de ochtend naar de Hiddensee. In de middag neemt u de veerboot naar Rügen en u kunt ook een fietstocht maken langs de kaap Arkona. U overnacht in Wittow/Breege

Dag 3: Wittow/Breege - Bergen

Afstand: 55 km

Over het lange strand van Schaab fietst u naar het schiereiland Jasmund met de beroemde krijtrotsen. Vervolgens reist u naar het nationale park van Sassnitz. U kunt verder reizen via Mukran of een omweg nemen via Binz in het centrum van het eiland naar Bergen.

Dag 4: Bergen - Greifswald

Afstand: 55 km

Via putbus, de witte stad van Rügen, kunt u nog de laatste plekjes bezoeken voordat we per veerboot terug reizen naar het vasteland. U fietst op een schaduwrijke straat naar Greifswald en zult hier ook de nacht door brengen.

Dag 5: Greifswald - Kaiserbäder

Afstand: 60 km

In de ochtend reist u per trein van Greifswald naar Anklam, over de rivier Peene op het Usedom eiland. U daalt de wasserschloss mellentin in om een zelfgebrouwd biertje te proven. U overnacht in in de keizerlijke plaats waar u in de avond nog heerlijk kan genieten van de Kaiserbäder.

Dag 6: Kaiserbäder - Nordusedom

Afstand: 35 km

Vanaf de keizerlijke baden met hun unieke spa-architectuur fietst u vandaag langs de klif bij de zandstranden richting het noorden van het eiland. U overnacht nogmaals in een van de fantastische keizerlijke plaatsen.

Dag 7: Nordusedom - Greifswald - Stralsund

Afstand: 65 km

U verlaat het eiland Usedom via Wolgast per veervoot vanuit de Peenemünde naar Greifswald. U reist verder per trein naar Stralsund. Dit is een inmens grote plaats waar van alles te beleven valt. Geniet van het culturele centrum en de winkelstraat of maak een mooie fietstocht door de omgeving. U overnacht in Stralsund.

Dag 8: Individueel vertrek vanuit Stralsund

De laatste dag is aangebroken en u kunt u dag nog voldoen door naar een tal van bezienswaardigheden te gaan in Stralsund, u vertrekt individueel naar huis of verlengt uw vakantie.