8-daagse fietsvakantie 3 eilanden Rügen, Hiddensee & Usedom

Oostzee, Duitsland

  • Fietsvakantie van eiland naar eiland langs de Oostzee
  • Inclusief de eilanden Hiddenseee, Rügen, en Usedom
  • Een tour langs prachtige kusten, musea, en steden
  • Dagetappes van ca. 20 tot 65 km
fietsen rugen en eilanden
oostzee
fietsen rugen en eilanden
fietsen rugen en eilanden
7-daagse fietsvakantie Eilanden Oostzee
fietsen rugen en eilanden
Bekijk alle fotos (7 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Stralsund

U reist op eigen gelegenheid per eigen vervoer vanuit Nederland naar Stralsund. Deze mooie fietsvakantie start in Stralsund. Deze Duitse stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een prachtige startplaats voor uw 8-daagse fietsvakantie. Stralsund is een oude Hanzenstad, en heeft veel bezienswaardigheden, zoals de 'Gorch Fock', een Duitse driemaster gebouwd in 1933, die majestueus in de haven van Stralsund ligt. U verblijft de eerste nacht in Stralsund of directe omgeving.

Dag 2: Stralsund - Hiddensee - Wittow (ca. 57 km)
Afstand ca. 57 km

Op de 1e dag van uw fietsvakantie neemt u 's ochtends de veerboot naar het Hiddensee eiland. Hier kunt u genieten van de stilte van de natuur, aangezien er op dit eiland geen auto's zijn toegestaan. Dit prachtige woongebied was ooit de woonplaats van literaire schrijver, en Nobelprijswinnaar G. Hauptmann. Vanaf de vuurtoren van Hiddensee, de Dornbuscher leuchtturn, kunt u Noord-Rügen, Granitz en Stralsund zien, ook kunt u de kliffen van het Deense eiland Møn zien. Geniet van het uitzicht wanneer u over het eiland fietst. In de middag neemt u de veerboot naar Rügen. Overnachting op het schiereiland Wittow of omgeving (Trent, Bohlendorf, Wiek, Breege, Juliusruh en omgeving). Door de verschillen in de overnachtingsplaatsen kan de dagafstand variëren tussen ca 20 tot 57 km.

Dag 3: Wittow - Bergen of omgeving (ca. 67 km)
Afstand ca. 67 km

U vervolgt uw reis en fietst vandaag over een landtong genaamd de 'Schaabe' richting het schiereiland Jasmund. Deze dag geeft u verschillende routes om naar Bergen te fietsen, zo kunt u via de kaap de 'Köningsstuhl' en de krijtrotsen van Rügen naar Sassnitz, u kunt door de vakantieoorden fietsen in het midden van het eiland (langer), of u kunt vanaf Glowe langs Sagard naar Bergen (kortere fietsroute). U verblijft en overnacht in Bergen of omgeving. Vanwege de overnachting op Wittow of omgeving kan de dagafstand variëren tussen ca 35 tot 67 km.

Dag 4: Bergen of omgeving - Greifswald of omgeving (ca. 51 km)
Afstand ca. 51 km

Vandaag staat een fietstocht naar het zuiden van Rügen op het programma en gaat u richting de veerboot van Glewitz naar Stahlbrode (kosten van deze veerboot is ca. € 3,- per persoon en kan betaald worden bij de veerboot). Tijdens deze reis richting de veerboot kunt u door Putbus fietsen, Putbus is een stad met geschiedenis aangezien het gesticht is door kroonprins Wilhelm-Malte, die deze stad ook als zijn woonplaats koos. De orangerie en de stallen van de oude stad hebben de oorlog overleefd, en bevinden zich in een prachtig park. Nadat u de veerboot heeft genomen komt u aan in Greifswald, dit is de stad waarin C.D. Friedrich, een 19e-eeuwse landschapsschilder is geboren. Ook staan in Greifswald de ruïnes van het Eldena klooster, een universiteit, authentieke pubs, en een haven. Kort samengevat is Greifswald een centrum van westerse cultuur. Overnachting in Greifswald of omgeving. Door de verschillen in de overnachtingsplaatsen kan de dagafstand variëren tussen ca. 45 tot 51 km.

Dag 5: Greifswald of omgeving - Kaiserbäder (ca. 57 km)
Afstand ca. 57 km

In de ochtend reist u per trein van Greifswald naar Anklam, over de rivier Peene op het Usedom eiland. U daalt de wasserschloss mellentin in om een zelfgebrouwd biertje te proven. U overnacht in de keizerlijke plaats waar u in de avond nog heerlijk kan genieten van de Kaiserbäder. Door de verschillen in de overnachtingsplaatsen kan de dagafstand variëren tussen ca. 50 tot 57 km.

Dag 6: Kaiserbäder - Nord Usedom (ca. 34 km)
Afstand ca. 34 km

Op de 5e dag van uw fietsvakantie gaat u in de richting van het noorden fietsen en komt u langs de adembenemende Baltische Zeekust te fietsen. Fiets van dorp naar dorp vanwaar u in Peenemünde gaat komen. Hier kunt u een tussenstop maken en een kijkje nemen in het Historisch-Technisch Museum, waar exposities worden gehouden van Von Brauns Raket installaties en testgebieden. Overnachting in Zinnowitz of in Karlshagen of directe omgeving. Hierdoor kan de dagafstand variëren tussen ca. 22 tot 34 km.

Dag 7: Nord Usedom - Greifswald - Stralsund (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

U vervolgt uw reis langs Wolgast en Peenemünde langs de baai, door een dennenbos en langs de kustlijn richting Greifswald. Hier kunt u een bezoek brengen aan het Staatsmuseum met prachtige kunstgalerie. Vanuit Greifswald neemt u vanuit het lokale treinstation de trein (tickets inclusief) terug naar Stralsund (de trein vertrekt elk uur). Uw startpunt is tevens het eindpunt van deze fietsvakantie. Bij aankomst in Stralsund kunt u onder andere een kijkje gaan nemen in diverse musea; waaronder het Meeresmuseau/Ozeaneum, het grootste publieke aquarium van Europa, het stadhuis en de Marienkirche. U overnacht in Stralsund. Door de verschillen in de overnachtingsplaatsen kan de dagafstand variëren tussen ca. 41 tot 60 km.

Dag 8: Individueel vertrek vanuit Stralsund

De laatste dag is aangebroken en u kunt uw dag nog voldoen door naar een tal van bezienswaardigheden te gaan in Stralsund. U vertrekt individueel naar huis of verlengt uw vakantie.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie 3 eilanden Rügen, Hiddensee & Usedom?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie 3 eilanden Rügen, Hiddensee & Usedom.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.8
Locatie/gebied: 8.4
Hotels: 8.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.4
Route: 7.4
Dag-tot-dagprogramma: 7.8
Bezienswaardigheden: 7.9
Reisbescheiden: 7.8
9.0
Top vakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2023
Fijne fietsvakantie op Rugen en Usedom en langst de Ostsee kust. Afwisselende fietspaden, mooie omgeving. Nog wel wat kort klimwerk en soms een pad waarbij het leek of er net een Russische tank overheen gereden was. Bewegwijzering niet altijd geweldig, maar met het ‘boekje’ van Mecklenburger Radtour en de navigatie op de telefoon kwam het goed. Goede hotels, soms middenin een stad, een andere keer wat afgelegen. Hou er rekening mee dat er onderweg weinig horeca aanwezig is en dat je ‘bar’ geld bij je hebt. Mit Karte Zahlen lukt niet altijd.
9.0
Prima verzorgde hotels
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2023
Mooie fietstochten Krijtrotsen bezoek een tegenvaller
8.0
Mooie fietstocht
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
Prima verzorgd qua hotels. Fietspaden op route soms erg slecht. Tip: Reisbescheiden naar woonadres sturen en niet pas bij eerste hotel overhandigen
Lees meer
5.0
Mooie reis, maar niet met de fiets
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
Een prachtige vakantie, omdat we heel veel geluk hadden. Mooie natuur, fraaie stadjes, heel mooi weer. Ik heb heel veel fietsvakantie-ervaring, maar dat deze fietstocht goed af zou lopen, had ik onderweg niet verwacht. Elke dag weer deels (heel) slechte fietspaden, elke dag de vrees voor lekke banden of een slag in het wiel, dan wel een valpartij met lichamelijk letsel. Redelijk onduidelijke routebeschrijvingen, waardoor we regelmatig de weg kwijt waren. Van ellende zijn we soms langs de (auto)weg gaan fietsen, waarbij de auto's met 80 of 100 km per uur langs razen. Gelukkig gedragen de Duitse automobilisten zich dan keurig.
3.0
Slechte uitleg hoe we moesten fietsen
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
De eerste 3 dagen vielen echt tegen in Noord Duitsland. Zeer slechte fietspaden, heel veel kleine keikopjes, dus het was bijna niet te fietsen. Had spijt dat we onze eigen fietsen hadden meegrnomen We moesten zelfs nog naar de fietsenmaker v.w los geschoten schroeven. Het lijkt ook heel veel op Nederland Mijn man was 2 dagen aan het stressen omdat de beschrijving zo slecht was, hij begreep er niks van Op een gegeven moment hebben we zelf maar een weg gezocht met google. Vorig jaar hadden we 1 week in Nederland gefietst, de Zuiderzee route verzorgd door de A.N.W.B, dat was echt geweldig, hele goede uitleg. Een week voordat we gingen fietsen wisten we al precies onze hotels en hadden we de beschrijving al binnen. Nee dit was echt geen aanrader. Wij zijn heel wat gewend, maar dit was echt niet leuk. We kwamen nog een ouder stel tegen en die zeiden precies het zelfde. Echt jammer want het is best een dure vakantie. Wat wel goed geregeld was, dat waren de hotels met vervoer service van Hotel naar Hotel. En de boot en trein waren ook goed geregeld, die kaartjes zaten gelukkig bij onze reisbescheiden
7.0
Zoeken
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
Toch wel positief ongeacht het feit dat we heel veel moeten zoeken hebben. Routebeschrijving en bewegwijzering waren ondermaats. Accommodatie voldeed aan standaard.
Lees meer
10
goed verzorgd / hotels prima/ uitleg ter plekke prima/ vriendelijk ontvngst bij elk hotel
Alleen reizend
Op vakantie in Juli 2022
deze vakantie was boven mijn verwachtingen heel relaxt en goed verlopen heb genoten van de fietstocht ook al was ik deze reis alleen gegaan dus een aanrader ook voor alleengaanden. voor mensen die een e-bike gewend zijn zeker een e-bike erbij huren . ik heb de route op een gewone fiets met versnelling afgelegd wat ook te doen is en een prima goed onderhouden fiets met versnelling. wat ik wel graag van tevoren had willen ontvangen was het pakket[groen pakketje} met info over de fietstocht vooral de routes, want er kan verschillende routes gevolgd worden, dit om mij thuis vast te orienteren. en de kaart van de drie eilanden met daarin de routes ingekleurd. dan had ik mij beter voorbereidt welke ik nam. de beschrijving in het routeboekje was heel duidelijk en goed te doen ter plekke. p.s ik heb geen gps. zal zeker weer een fiets vakantie met u reisorganisatie doen . vriendelijke groeten Marcella Huttner
7.0
Hotels goed en netjes
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Het wegennetwerk voor fietsen is nog niet optimaal op de eilanden. Veel slechte betonwegen en kasseien langs provinciale wegen. Zelf drukke wegen waar helemaal geen fietspad langs lag. Kuststrook van Usedom was wel een plaatje om te fietsen.
10
Alles zeer goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2021
Een fantastische fietsvakantie met veel afwisseling. Heel mooie natuur, nationale parken en niet te vergeten de hansesteden Greifswald en Stralsund. Ook de stranden en badsteden waren de moeite ! Een vlekkeloze organisatie van het bagagevervoer en ook de Hotels waren grote klasse. Kortom een aanrader.
Lees meer
9.0
Goed verzorgd in het algemeen
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2020
Prachtig...wel belangrijk om fietshelmen aan te bevelen.
9.0
prima fietstocht!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2019
We hebben genoten van de fietstocht op Rügen vanuit Strallsund. De hotels waren stuk voor stuk prima! De wegen op Rügen zijn niet altijd mooi geasfalteerde fietspaden, maar over het algemeen best te doen. Ook zijn de bordjes soms moeilijk te vinden. Maar extra kilometers zijn niet erg. Voor Nederlandse fietsers is het misschien handig om een uitgeprinte/verkorte Nederlandse versie van de route erbij te krijgen.
Lees meer