6-daagse fietsvakantie Trier

Moezel, Duitsland

  • Standplaats fietsvakantie in Trier
  • Verken de oudste stad van Duitsland
  • De Saarschleife vanaf grote hoogte zien
  • Romeinse cultuur ontdekken
  • Fiets over de Moezel- en Saar Radweg
Moezel - Trier
Keurvorstelijk paleis - Trier
Moselsteig - Trier uitzicht
Moezel & Saar
Moezel - uitzicht
luxemburg
Bekijk alle fotos (7 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis Trier

U reist op eigen gelegenheid naar uw hotel in Trier. Bent u een beetje op tijd ga dan alvast op ontdekkingstocht in deze oudste stad van Duitsland.

Dag 2: Fietstocht Saarschleife (ca. 49 km)
Afstand ca. 49 km

De Saarschleife is een bocht in de rivier Saar en geldt als de mooiste rivierbocht van Duitsland. Als u deze wilt bezoeken adviseren wij eerst een treinreis naar Mettlach (duur ca. 41 minuten). U kunt dan via de Saar en de Moezel stroomafwaarts fietsen naar Trier. In Mettlach kunt u het bezoekerscentrum van Villeroy & Boch bekijken. Hier komen duizenden jaren geschiedenis, eeuwenoude tradities en moderne wooncultuur samen. Fiets dan vanaf Mettlach over de linkeroever van de Saar stroomopwaarts naar de Saarschleife. Klim dan via een wandelpad naar het uitzichtspunt Cloef. Hier heeft u een geweldig uitzicht heeft over de beroemde bocht in de Saar. Terug op de fiets volgt u het fietspad langs de Saar richting de Moezel. Geniet van een korte pauze in Saarburg en fiets dan via Konz terug naar Trier.

Dag 3: Moezel Radweg tot Trittenheim (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Volg de Moezel Radweg in noordoostelijke richting naar Trittenheim. Verheug u op een dag lekker fietsen langs de Moezel op het mooie en goed geasfalteerde fietspad. De route leidt u langs de oude veertoren van Schweich naar Mehring. Neem hier even een rustmoment en bezoek de historische overblijfselen van de romeinse Villa Rustica. Dan gaat het naar het romantische wijnstadje Trittenheim. Voor de terugweg heeft u keuze om of de boot te pakken naar Trier of terug te fietsen langs de andere kant van de Moezel naar Schweich en dan van daaruit het laatste stuk per trein te reizen. Kiest u voor de boot dan is de fietsafstand van vandaag ca. 42 km. Kiest u voor de fiets dan komt er nog ca. 20 km bij.

Dag 4: Stadsbezoek Trier

Vandaag staat de stadswandeling door Trier gepland. Tijdens de ca. 2 uur durende wandeling krijgt u veel te horen over de eeuwenoude geschiedenis van de stad. Trier is de oudste stad van Duitsland en herbergt maar liefst 7 wereldberoemde Romeinse gebouwen en monumenten die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Wandel ’s middags in uw eigen tempo door Trier om op eigen wijze de vele bezienswaardigheden te ervaren. Maar wat zeker niet mag ontbreken zijn: Porta Nigra, de Dom van Trier, het Romeinse amfitheater, de Romeinse brug over de Moezel, het paleis en de Constantijn Basiliek. Eindig op de Hauptmarkt en overdenk deze dag aan het eind van de middag met "Kaffee und Kuchen".

Dag 5: Moezel Radweg richting Luxemburg (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Fiets stroomopwaarts over de Moezel Radweg. Wij adviseren u 's ochtends de trein te nemen naar Nennig (duur ca. 40 minuten). Nennig is bekend om de Romeinse Villa met de mozaïekvloer. In 1852 vond een boer, bij het uitgraven van een bietenkuil, mozaïekstenen die bij een Romeinse mozaïekvloer bleken te horen. Deze vloer lag in de ontvangsthal van de Romeinse Villa Urbana, gebouwd door een Romeinse veldheer aan de Romeinse weg tussen Metz en Trier. Ze overtrof in grootte en inrichting alle Romeinse landhuizen die tot dan in het gebied van de Moezel gevonden waren. Na uw bezichtiging fietst u ca. 42 kilometer terug naar Trier.
Een andere optie voor vandaag is ’s morgens direct vanuit Trier naar Nennig te fietsen en dan door te gaan naar Luxemburg Stad (ca. 32 kilometer extra). 's Avonds neemt u dan vanuit Luxemburg Stad de trein terug naar Trier (ca. 50 minuten).

Dag 6: Individuele thuisreis of verlenging

Veel te snel is uw fietsvakantie voorbij. U reist naar huis of verlengt uw verblijf met nog een nachtje in Trier of misschien wilt u wel de Moezel Radweg volgen richting Koblenz.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie Trier?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid