4-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz sportief

Moezel, Duitsland

  • Korte fietsvakantie langs de Moezel
  • Ideaal voor een weekendje fietsen
  • Volg de Moezel van Trier naar Koblenz
  • Bezoek Cochem en Bernkastel-Kues
  • Voor de sportieve fietsers
4-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz
4-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz
4-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz
Bekijk alle fotos (3 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Trier

Uw fietsvakantie start in de oudste stad van Duitsland, Trier. Zorg dat u tijdig in het 'Rome van het Noorden' arriveert en ontdek 2000 jaar geschiedenis. Bezoek de oude stad, de keizerlijke baden en de Porta Nigra.

Dag 2: Trier – Bernkastel-Kues - Zeltingen (ca. 76 km)
Afstand ca. 76 km

Vanuit Trier fietst u over de Moselradweg richting Bernkastel-Kues en Zeltingen. Het fietspad keidt u langs brede lussen van de Moezel naar de wijnstad Trittenheim en daarna, een paar kilometer verder, naar Neumagen-Dhron, het oudste wijnstadje Duitsland. Bewonder hier het reliëf van het oude Romeinse schip. Dan verder naar de oude stad in van Bernkastel-Kues. Wandel over het prachtige marktplein, langs trotse vakwerkhuizen en verbazingwekkende fonteinen en bezoek het Wijnmuseum. Hier vindt u informatie over de wijnbouw op de steile hellingen, de verschillende druivensoorten, het werk in de wijngaard en in de wijnkelder. Zo komt u meer te weten over de rijke wijncultuur van deze regio. Stap dan weer op de pedalen en fietst langs de oevers van de Moezel naar Zeltingen. Met ongeveer 171 ha wijngaarden en de wereldberoemde wijngaarden Zeltinger Himmelreich, Schlossberg, Zonnewijzer en Deutschherrenberg, is deze plaats een van de grote en bekende wijnbouwgemeenschappen aan de Midden-Moezel.

Dag 3: Zeltingen - Treis Karden (ca. 82 km)
Afstand ca. 82 km

U fietst door het wijnbouwgebied Kröver Nakedarsch naar Traben-Trarbach, dat indruk maakt met zijn unieke charme. Na een waardevolle pauze volgt u de fietspaden rechts en links van de Moezel en passeert u Enkirch, een pareltje van de vakwerkarchitectuur zo typisch voor de Moezel. Dan gaat het door het wijnbouwgebied "Zeller Schwarzen Katz" naar Cochem. Natuurlijk moet u hier even het pittoreske centrum bezoeken en het oude keizerlijke kasteel (11e eeuw). Het is echt de moeite waard! De laatste kilometers (ca 12 km) van uw fietstocht brengen u naar uw hotel in Treis-Karden.

Dag 4: Treis Karden - Koblenz (ca. 42 km)
Afstand ca. 42 km

Wij raden u aan tijdens de fietstocht van vandaag even een omweg te maken (ca. 16 km) om een bezoek te brengen aan kasteel Eltz, een van de mooiste en best bewaarde kastelen in Duitsland. Het kasteel is heerlijk romantisch gelegen, ingebed in de ongerepte natuur. Dan weer terug naar de oevers van de Moezel voor de laatste kilometers in het Moezeldal met de authentieke wijnstadjes zoals Kobern-Gondorf en Winningen. Dan arriveert u in Koblenz bij de "Deutsche Eck" waar de Moezel uitmondt in de Rijn - een prachtige afsluiting van uw fietstocht.

Heeft u fietsen gehuurd dan kunt u deze inleveren in de late namiddag in Koblenz. Wij wensen u vervolgens een veilige reis naar huis. Wilt u de bezienswaardigheden van Koblenz intensief verkennen? Dan raden wij u aan om aan het einde van uw fietstocht een extra nacht te boeken. U kunt dan tevens gebruik maken van de retourtransfer naar Trier. Zo komt u comfortabel terug bij het startpunt van uw fietsvakantie.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 4-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz sportief?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 4-daagse fietsvakantie Trier - Koblenz sportief.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 7.8
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 7.8
Dag-tot-dagprogramma: 7.8
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 7.3
8.0
Prima georganiseerd alleen laatste twee hotels hadden we meer van verwacht. Zeker gezien de andere hotels en onze prijs
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Keer overdoen bij goed weer dus fijn
8.0
Mooie reis
Jong (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Gevraagd of we de reisbeschrijving en de route in het Nederlands konden krijgen. Dat was niet mogelijk volgens medewerker van ADE. Ik bestel een reis bij een Nederlands bedrijf, maar krijg mijn informatie in het Duits! “Ja mevrouw dat staat op de site” Voordat we op vakantie gingen werd er gevraagd of we één route wilden veranderen, de route werd 75 ipv 65kilometer. Liever niet maar het kon niet ander. De route was geen 75 maaar 83 kilometer. Veel te veel. De hotels waren prima. De route was ook erg mooi. Route via telefoon zou prettig zijn. Soms mis je wel eens een bordje…
8.0
Mooie vakantie.
Op vakantie in Augustus 2022
We hebben genoten van onze vakantie in Trier. Het weer zat mee en alles was super geregeld. Enkel de tweede dag hadden we meer dan 80 km in plaats van de vooropgestelde 68 km. Het was ook niet altijd heel goed aangegeven waarheen we moesten fietsen. Soms stonden er twee bordjes met dezelfde eindbestemming. De laatste dag fietsten we ook heel lang langs de baan met druk verkeer.
Lees meer
8.0
Prima organisatie!
Jong (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Goede selectie van hotels. Steeds proper en met een ideale ligging. Organisatie van de trip verliep prima. Zeker een aanrader!
Lees meer