8-daagse fietsvakantie Altmühl-Donau sporti

8-daagse fietsvakantie Altmühl-Donau Sportief

Donau, Duitsland

  • Voor de sportievelingen
  • Van Rothenburg o.d. Tauber naar Passau
  • Dagetappes van 55 tot 85 km
  • Gemakkelijk te fietsen routes
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
8-daagse fietsvakantie Altmühl-Donau sporti
8-daagse fietsvakantie Altmühl-Donau sporti
8-daagse fietsvakantie Altmühl-Donau sporti
Bekijk alle fotos (3)

Een sportieve fietsvakantie welke u de natuur rondom de Altmühl en de Donau laat zien. De Altmühl-Donau-fietsroute is één van de bekendste en meest geliefde van Duitsland. De start in Rothenburg aan de Tauber is zeer indrukwekkend. Een nachtje verlengen is hier zeker aan te raden. En daarnaast bezoekt u ook nog de culturele juwelen Regensburg en Passau. Het romantische Altmühltal is een belevenis op zich met de imposante dalen en rotsformaties. De drierivierenstad Passau is uw einddoel. Hier ontdekt u goed bewaard gebleven bezienswaardigheden en het mooie oude centrum. Een basisconditie is voor deze fietsvakantie aan te raden.

Karakter: Voornamelijk vlakke fietsroutes over afgezonderde fietspaden, heel af en toe over verharde bos- en veldwegen.

Dag 1: Individuele heenreis Rothenburg o.d. Tauber

Uw fietsvakantie start in het romantische Taubertal. Het oude centrum is zo goed als bewaard gebleven na de oorlogen. Wanneer u fietsen heeft gehuurd staan deze in uw starthotel klaar.

Dag 2: Rothenburg - Gunzenhausen

Afstand ca. 80 km

De fietsreis leidt u het Taubertal uit richting de bron van de Altmühl. U kunt hier kiezen om een omweg naar de residentie Ansbach te nemen of u fietst direct naar Herrieden. Verder gaat het naar Gunzenhausen in het Fränkische Merengebied.

Dag 3: Gunzenhausen - Eichstätt

Afstand ca. 70 km

Vandaag fietst u door maisvelden richting Graben, een kleine stad die ooit wegens de aanleg van een kanaal in het middelpunt van de belangstelling stond. U zult merken dat het dal steeds nauwer wordt. Vrij snel komt u aan bij de universiteitsstad Eichstätt.

Dag 4: Eichstätt - Riedenburg

Afstand ca. 75 km

De kern van het Altmühldal doorkruist u vandaag. U kunt even bijkomen bij de burcht Kipfenberg. Vervolgens fietst u door naar Beilngries met middeleuws karakter en Riedenburg wat de parel van de Altmühl wordt genoemd.

Dag 5: Riedenburg - Regensburg

Afstand ca. 55 km

Vandaag maakt u de overstap vaan de Altmühl naar de Donau. Hier zult u over de Donauradweg naar Regensburg fietsen. U heeft hier ruim de tijd om deze prachtige stad behorende tot het UNESCO-Werelderfgoed te bezichtigen.

Dag 6: Regensburg - Deggendorf

Afstand ca. 90 km

Na een korte klim wordt u boven beloond met het Walhalla. Dit is een reconstructie van het Pantheon op de Acropolis welke door Ludwig I in 1842 is laten bouwen. De fietsreis gaat verder langs de Donau. Via Straubing fietst u door naar Deggendorf.

Dag 7: Deggendorf - Passau

Afstand ca. 60 km

Vandaag de laatste etappe van uw sportieve fietstour door het Altmühl en langs de Donau. Via het historische plaatsje Vilshofen komt u aan in het eindpunt van deze fietsvakantie, de Drie-rivierenstad Passau. Verken de Donau, Inn en Ilz per boot, breng een bezoek aan het Veste Oberhaus en maak een wandeling door het oude centrum.

Dag 8: Terugreis of verlenging Passau

Einde van u fietstour. U kunt uiteraard ook verlengen in het mooie Passau.