8-daagse fietsvakantie Passau - Wenen

6-daagse fietsvakantie Passau - Wenen

Donau, Duitsland

  • Fietsen langs de Donau tot in Oostenrijk
  • Geschikt voor de sportievelingen
  • Langs cultuurjuwelen Passau en Wenen
  • Schitterende natuur en adembenemende uitzichten
Door onze gasten
beoordeeld met een:
9

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
6-daagse fietsvakantie Passau naar Wenen
6-daagse fietsvakantie Passau naar Wenen
Bekijk alle fotos (3)

De klassieke etappes van de bekende Donau fietsroute zijn niet alleen een uitdaging voor de ontspannen fietsers maar ook een uitdaging voor de ambitieuze fietsliefhebbers.

Voor de sportieve fietsers hebben wij 2 variaties samengesteld. In 4 etappes van 70 tot 80 km per dag wordt de klassieke route tussen Wenen en Passau afgelegd. Of het kan zelfs in 3 etappes met dagelijks afstanden van 100 tot 120 km. Hoe snel u ook wilt fietsen, er blijft voldoende tijd over om te genieten van de prachtige regio’s en romantische atmosfeer.

En vindt u dat alles nog niet uitdagend genoeg dan combineert u toch deze varianten met de sportieve varianten in Duitsland. U fietst dan vanaf Donaueschingen of Ulm naar Wenen.

Dag 1: Individuele aankomst Passau

Daar waar de Donau, Inn en Ilz elkaar ontmoeten ligt de romantische stad Passau. Begin uw reis met een wandeling door de oude stad of een rondvaart per boot.

Dag 2: Passau - Feldkirchen/Aschach

Afstand: 75 km

U begint uw eerste etappe met een boottocht naar Kasten (ca. 20 km). Via talrijke burchten en de bekende "Schlögener Schlinge" bereikt u de vlakte van het Eferdinger bekken. Eenmaal in Linz heeft u nog tijd voor een stadswandeling.

Dag 3: Feldkirchen/Aschach - Grein

Afstand: 80 km

De tocht voert u door het afwisselende landschap van het Machland. Na het lieflijke stadje Grein begint de Strudengau, een gedeelte van de Donau dat in vroeger tijden bij de scheepvaarders zeer gevreesd werd vanwege de vele kliffen en draaikolken. Overnachting in Persenbeug of omgeving.

Dag 4: Grein - Krems

Afstand: 85 km

Een van de hoogtepunten van uw fietstocht zal zeker de tocht door de Wachau zijn. Deze omgeving staat bekend om haar frisse witte wijn. Vele wijnbedrijven en wijnlokalen nodigen u onderweg uit de inwendige mens te verzorgen met wijn en spijzen.

Dag 5: Krems - Wenen

Afstand: 80 km

De Donaumetropool Wenen ligt aan het eind van deze etappe reeds op u te wachten. In deze prachtige stad met de talrijke bezienswaardigheden zou u eigenlijk een paar dagen langer moeten bezoeken.

Dag 6: Wenen - Individuele terugreis

Natuurlijk kunt u vandaag terugreizen naar Passau per trein of per bus (toeslag) maar wij adviseren u nog een paar dagen te genieten van al het moois dat Wenen te bieden heeft.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse fietsvakantie Passau - Wenen.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 9.0
Reisbescheiden: 9.0
9.0
Prima verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2017
Lekker gefietst. 85 tot 106 km per dag was wel pittig maar prima te doen. Heerlijk weer. Prima hotels.