9-daagse fietsvakantie Bodensee - Allgäu

9-daagse fietsvakantie Bodensee - Allgäu

Bodensee, Duitsland

  • Prachtige variatie in landschappen
  • Met Konstanz, de Rheinfall en de Donau
  • Met leuke extra's
  • Dagetappes van 45 tot 65 km
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
9-daagse fietsvakantie Bodensee - Allgäu
9-daagse fietsvakantie Bodensee - Allgäu
9-daagse fietsvakantie Bodensee - Allgäu
9-daagse fietsvakantie Bodensee - Allgäu
9-daagse fietsvakantie Bodensee - Allgäu
Bekijk alle fotos (5)

Maak uw fietsvakantie in Duitsland nog gevarieerde met deze combinatie van de Bodensee, Rijn, Donau én Allgäu! In 7 fietsdagen komt u langs de mooiste plekjes van de beroemde Bodensee, beleeft u het hoogtepunt van de Rijn met de Rheinfall, fietst u langs het ongerepte en prille gedeelte van de Donau en neemt u de afslag door Oberschwaben en de Allgäu. Zoveel afwisseling zult u zelden treffen in een fietsvakantie.

Levendig stadsleven, internationale flair en stille natuurlandschappen doen uw geest goed en bezorgen u een onvergetelijke fietsreis. Daarbij ontvangt u leuke extra's zoals de boottocht naar de rotsen van de Rheinfall en toegang tot Schloss Sigmaringen.

Karakter: Vaak vlakke, maar ook heuvelachtige fietspaden. Zeker in het laatste gedeelte.

Dag 1: Individuele aankomst in Konstanz

U reist aan in Konstanz, hét verzamelpunt voor fietsvakanties vanuit de Bodensee. Hier heeft u voldoende gelegenheid om hoogtepunten zoals Bloemeneiland Mainau of Sealife te bezichtigen.

Dag 2: Konstanz - Schaffhausen

Afstand ca. 50 km

De eerste fietsdag voert u langs de romantische Untersee met kleine vissersdorpjes en het letterlijk en figuurlijk schilderachtige Stein am Rhein. Hier maakt de Rijn een doorstart naar Schaffhausen, de kantonhoofdstad met de vesting Munot.

Dag 3: Schaffhausen - Rheinfall - Radolfzell

Afstand ca. 55 km

Na het ontbijt beleeft u een verticale Rijn, de beroemde waterval de Rheinfall. De boottocht naar de rotsen in de waterval zult u nooit meer vergeten. Hierna maakt u de oversteek naar schiereiland Höri, bekend van kunstenaars Herman Hesse en Otto Dix.

Dag 4: Radolfzell - Mühlheim

Afstand ca. 60 km

Voorbij aan slot Langenstein en de Aachtopf fietst u richting Engen. Vanaf hier kunt u kiezen tussen een treinreis naar Tuttlingen (niet inbegrepen) of u fietst dit gedeelte met een korte klim (15 km langer). Eenmaal aangekomen bij de Donau wacht u de fijne vlakke Donauradweg.

Dag 5: Mühlheim - Sigmaringen

Afstand ca. 45 km

U beleeft een nog ongerept stukje Donau met hoog oprijzende klaksteenrotsen en u fietst slingerend naar Sigmaringen. Hier wacht u een rondleiding in de in het heden bewoonde residentieslot Schloss Sigmaringen.

Dag 6: Sigmaringen - Bad Waldsee

Afstand ca. 65 km

Vandaag verlaat u de Donauradweg weer bij het plaatsje Hundersingen, in de bronstijd een invloedrijke Keltische stad. U fietst zuidwaarts het Oberschwäbische landschap in. Bad Waldsee is het dagdoel met een mooi klooster een het meer.

Dag 7: Bad Waldsee - Wangen im Allgäu

Afstand ca. 45 km

U zult merken dat het gebied wat heuvelachtiger wordt. U fietst namelijk langs de uitlopers van de Württembergse Allgäu. Onderweg treft u Slot Wolfegg en de plaats Kisslegg met oude binnenstad.

Dag 8: Wangen im Allgäu - Konstanz

Afstand ca. 65 km

Uw laatste fietsdag van uw fietsvakantie komt u langs hopteeltgebieden. Snel bent u bij de Bodensee bij Kressbronn. U fietst hier langs de oever naar het oude Meersburg waarna u de boot neemt naar Konstanz.

Dag 9: Terugreis of verlenging

Na het ontbijt kunt u op eigen gelegenheid huiswaarts gaan of verlengen in Konstanz.