7-daagse fietsvakantie Bodensee Klassieker

Bodensee, Duitsland

  • Een mooie fietsreis rondom de Bodensee
  • Gezien als de klassieke fietsvakantie
  • Start- en eindpunt in Konstanz
  • Uitstekend fietsroutenet
Bodensee Hagnau
Bodensee boot Langenargen
Wasserburg Bodensee fietsen echtpaar
Bodensee - Konstanz
Bodensee - Bregenz
Bodensee - Bregenz
Bekijk alle fotos (19 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Konstanz - individuele heenreis

Het middeleeuwse Konstanz is de grootste stad aan de Bodensee. Kenmerk is het Imperia standbeeld dat herinnert aan de prostitutie uit de concilietijd. Een bezoekje waard zijn het aquarium van Sea Life en het archeologisch Landsmuseum. Of neem de tijd en geniet van de stad en de prachtige gebouwen.

Dag 2: Vanuit Konstanz langs de Untersee (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Standaard hotels: Konstanz - Gailingen / Stein am Rhein, ca. 40/30 km
Comfort hotels: Konstanz - Gailingen / Stein am Rhein / Wangen, ca. 30/40 km
Luxe hotels: Konstanz - Wangen / Hemmenhofen, ca. 35 / 40 km

Vandaag begint u aan de eerste etappe van uw fietsvakantie, via de oever van de Untersee fietst u via Zwitserse vissersdorpjes naar Stein am Rhein met zijn middeleeuwse huizen. Vanaf daar is het nog een klein stukje naar het stadje Gailingen, een van de meest zuidelijke plaatsen van Duitsland.

Dag 3: Van de Untersee naar de Überlinger See (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Standaard hotels: Gailingen - Ludwigshafen / Sipplingen / Überlingen, ca. 40 - 60 km
Comfort hotels: Stein am Rhein - Überlingen, ca. 40 - 60 km
Luxe hotels: Wangen - Überlingen, ca. 45/50 km

Vandaag fietst u om het schiereiland Höri waar Otto Dix en Hermann Hesse leefden. Neem een pause in de prachtige stad Radolfzeill om vervolgens via een kleine klim de Bodanrug te overwinnen om bij de Überlinger See uit te komen, vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de Bodensee. Wandel vanavond over de vijf kilometer lange lange promenade en geniet van de heerlijke maritieme sfeer of bewonder een mooie zonsondergang.

Dag 4: Van de Überlinger See naar Obersee (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Standaard hotels: Überlingen - Kressbronn / Nonnenhorn, ca. 50/55 km
Comfort hotels: Überlingen - Kressbronn / Lindau, ca. 50/60 km
Luxe hotels: Überlingen - Lindau, ca. 60 km

Van Überlingen fietst u door wijngaarden naar Friedrichshafen. Maak vandaag een stop bij de prachtige barokke bedevaartskerk in Birnau. Verder liggen het Pfahlbaumuseum in Unteruhldingen en het middeleeuwse Meersburg op uw route. Na Meersburg fiets u naar een andere moderne stad, Friedrichshafen is een bezoek aan het Zeppelin Museum de moeite waard. Geniet bij een overnachting in Lindau van de mooie binnenstand op het eiland.

Dag 5: Om de Bregenzer Bocht (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Standaard hotels: Kressbronn – Höchst / Rorschach, ca. 40 / 50 km
Comfort hotels: Lindau – Arbon, ca. 50 km
Luxe hotels: Lindau – Horn, ca. 45 km

Vandaag vervolgt u eerst uw weg naar het Beierse Lindau (als u daar niet heeft overnacht), vanwaar u de grens oversteek naar Oostenrijk en u Bregenz bereikt, de hoofdstad van Vorarlberg. Neem hier tijdens een pauze het kabelbaantje naar de Pfänder, hier heeft u prachtig uitzicht over de Alpen en de Bodensee. Bregenz is ook beroemd om de jaarlijkse Festspiele op het grootste Seebühne ter wereld. Hierna steekt u Hard de Bregenzer Ach en de Alpenrijn over. Daarna fiets u verder in Zwitserland. Bezoek in Roscharch de historische badhut en fiets verder langs het water verder naar Arbon.

Dag 6: Terug naar Konstanz (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Standaard hotels: Höchst - Konstanz, ca. 60 km
Comfort hotels: Arbon - Konstanz, ca. 35 km
Luxe hotels: Horn - Konstanz, ca. 40 km

De laatste dag van uw tocht fiets u gemakkelijk over het goed aangelegde fietspad langs het water terug naar Konstanz. Op de route ligt nog Romanshorn met de grootste Bodenseehaven van Zwitserland. Vervolgens gaat u langs de Bodensee terug naar Konstanz en sluit uw reis af met een wandeling door de Altstadt of een ijsje aan de haven. In Konstanz kunt u nog een bezoekje brengen aan het Rosgarten Museum.

Dag 7: Konstanz - terugreis of verlenging

Verblijft u rustig nog een paar dagen aan de schilderachtige Bodensee. Wij reserveren graag voor u verlengingsnachten in een overnachtingsplaats van deze tour.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Bodensee Klassieker?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Bodensee Klassieker.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.5
Locatie/gebied: 8.7
Hotels: 7.7
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.3
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.5
10
Goed verzorgde reis
Senioren (echt)paar
Op vakantie in April 2023
Op deze fietstocht waren zowel de routebeschrijving als de gekozen hotels goed. Helaas zat het weer niet helemaal mee, zodat we niet al het moois konden bekijken. Jammer dat we de Voucher voor het bezoek aan de Rozentuin in Konstanz niet konden gebruiken omdat de tuin op maandag dicht is.
8.0
Alles zo als het hoort, goed geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Mooie omgeving prima te doen. Lengte route had beter verdeeld kunnen worden.
8.0
Alles goed verzorgd
Op vakantie in Augustus 2022
We hebben een hele mooie vakantie gehad. Hotels waren prima. Alles goed kunnen vinden. Enige minpunt we zouden het fijn hebben gevonden als we de reisbescheiden vooraf hadden ontvangen, hadden we thuis al eens alles kunnen doorlezen.
Lees meer
8.0
Ideaal
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Door het mooie weer, de mooie afzonderlijke fietspaden, en de goede hotels hebben wij een fantastische fietsvakantie gehad.
8.0
Alles goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
een mooie reis in een prachtige omgeving
9.0
Een hele leuke verzorgde en afwisselende vakantie!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Helemaal Top! Wij deden dit voor het eerst, normaal verblijven wij in een appartement of hotel en gaan daar vanuit fietsen maar dit was zo afwisselend. Nu hadden wij ook prachtig weer en dit scheelt ook enorm. Eén plaatsje was lastig via de omschrijving te vinden maar zodra we de kaart in ons hand hadden stopte er iemand om ons te helpen. De gebieden waar we doorheen fietsten waren ook prachtig ,af en toe wwaande je in Frankrijk (door de vele zonnebloemen) af en toe Italie (Italiaans eten aan het meer) en Duitsland (met de vele druiven)
Lees meer
9.0
Fantastisch!
Alleen reizend
Op vakantie in Juli 2022
Goed georganiseerd. Zeer duidelijke reisinfo. Zeer vriendelijk en behulpzaam personeel.
8.0
ALLES VOLGENS AFSPRAAK
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2022
ZO FIETS VACANTIES MOGEN VEEL MEER GEORGANIZEERD WORDEN , OOK DICHTERBIJ
8.0
Wisselende kwaliteit in hotels
Met vrienden
Op vakantie in Juni 2022
De fietsroute was goed te doen en de route was prima aangegeven. Jammer dat we met name in Zwitserland erg veel langs de spoorweg fietsten ipv langs het water. De hotels waren over het algemeen prima met uitzondering van hotel Wiestor in Überlingen . De omschrijving in het boekje ( .. frisheid met Toscaanse sfeer.... exclusief ingerichte kamers) komt niet overeen met onze ervaring. Een bedompt, muffe eetruimte annex receptie. Een lift met daarin het bordje ' gebruik voor eigen risico'; een kamer zo klein dat de koffers op het bed moesten worden gelegd anders blokkeerden deze de deur; een badkamertje waarin je alleen zijdelings de douche ruimte in kon stappen; 's nachts niemand aanwezig. Het ontbijt was wel goed. Dit hotel was ver onder de maat.
Lees meer
9.0
Met recht een klassieker
Met vrienden
Op vakantie in Juni 2022
Beter dan met de vorige reisorganisatie. Fraai routeboekje op naam Heldere kaartjes met lokaliseren van hotels. Zelfs fietsenmakers lijst
9.0
Ontvangst en begeleiding prima
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2022
Door de indeling en de goede service hebben wij de vakantie als zeer relaxed ervaren. Ook de routeplanning en documentatie waren zeer duidelijk.
8.0
Mooie fietsroute Bodensee
Jong (echt)paar
Op vakantie in Mei 2022
We hebben een mooie fietsvakantie gehad , je moest in Konstants en Radolf zell wel goed opletten waar je heen moest er waren toch wel onduidelijk heden . Dan is dat niet duidelijk genoeg volgens het kaartje en album. Ook de overnachting in Hochst had je toch wel google maps nodig . Is anders zo niet te vinden. Verder is alles goed verlopen , koffers waren op tijd , goed geregeld. Het was ook goed te doen fietsen zonder ondersteuning.
Lees meer
8.0
Alles goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2020
Heerlijke vakantie.
9.0
Coronaproof rond de Bodensee
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2020
Wij hebben van het begin tot het einde heel erg genoten van de tocht. De hotels verschillen van heel erg superluxe tot familiair en zijn allemaal oké ondanks de toch wel strenge maatregelen I.v.m. de coronaperikelen. De routebeschrijving was erg duidelijk, op een aantal plaatsen kan de beschrijving naar de hotels wat duidelijker maar met het prachtige weer dat we hadden maakt een paar kilometer meer of minder niet uit. We hadden verwacht dat we in een soort file rond het meer zouden fietsen. Dat viel reuze mee, het was gezellig druk maar beslist niet te! Het transport van de bagage was ook super geregeld. Bij de meeste hotels stond de bagage ‘s-avonds voor de deur. Kort maar krachtig, hoed af voor het hele gebeuren.
9.0
Helemaal top verzorgd!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2020
We fietsten om het Bodenmeer. Prachtige fietstocht, het meer, de bergen en oude plaatjes om het meer. fijne hotels. En goed weer erbij, prima georganiseerd alles. :-)
Lees meer
7.0
Meestal goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2019
Mooie reis, zeer goede hotels, maar nogal duur (maar wij hadden ook voor "comfort" gekozen). Informatie om met de fiets de weg te vinden naar de hotels was niet steeds duidelijk. Het was soms zoeken en vragen.
9.0
was heel goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2019
voldeed aan onze wensen
9.0
Prachtige reis
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2019
Wij vonden dit een prachtige reis in een heel mooie omgeving met goede hotels en heel vriendelijke ontvangst in alle hotels. Goede parkeergelegenheid bij aankomsthotel tegen redelijke prijs. Half pension bijgeboekt en dit is werkelijk aan te raden, want het eten was voortreffelijk. De fietsroute op zich was goed te volgen, maar de aanwijzingen naar de hotels zouden wel wat uigebreider mogen, vooral in een grote stad zoals Konstanz. Ook was de route naar het hotel in Gailingen best wel zwaar met een gewone fiets. De route naar het hotel in Überlingen was erg steil. Bij een 7-daagse fietsvakantie heb je niet de tijd om alle bezienswaardigheden te bekijken.
Lees meer
7.0
Juni prachtige maand aan Bodensee
Met vrienden
Op vakantie in Juni 2019
Vervoer van koffers goed, al staan ze soms in fellezon zoals op camping en stonden op veel plekken voor kwaadwillenden grijpbaar. Camping-restaurant was zeer matig. Hotel Blumenin Zwitserland gaf ons super hete slaapkamers onder dak, was zeer prijzig met eten en drank. Bediening ook niet vriendelijk te noemen. Andere hotels vielen erg mee. Hotel Halm in Constanz was heel erg goed ook wat ontbijt betreft. Daar hadden we ook voor bijbetaald.
9.0
Goede fietstocht
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2019
Het was een goed georganiseerde rondreis. Alles was goed geregeld. Ik ben wegens een val met de fiets in het ziekenhuis beland maar alles verder oké. Zijn daardoor een dag eerder naar huis gegaan. We zullen zeker nog weer eens via ADE een fietstocht reserveren. Mijn man heeft wel de fietstochten gedaan (ik kon niet meer fietsen) en ik met de auto er achteraan. Bedankt voor de mooie routes. Familie Duteweerd
7.0
Aangename verrassing
Jong (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2018
Fietsen rond de Bodensee biedt aan elk type fietser een uitdaging en wondermooie zichten. Het is gemakkelijk om de route wat uit te breiden want sommige dagprogramma's waren voor ons niet lang en/of uitdagend genoeg. De streek is goed bewegwijzerd al is het toch af en toe wennen aan de verschillende wijzes van bewegwijzering en type bordjes in de verschillende landen. In Zwitserland hadden we de pech dat een bepaalde route niet beschikbaar was en de omleiding nergens aangeduid stond. Qua hotels is mijn review gematigd. Sommige hotels verdienen het niet om nog geselecteerd te worden. Je bent tenslotte met de fiets onderweg. 's Avonds is het veel fijner om een stadje of dorpje te voet te verkennen en een mooie keuze aan restaurants te hebben. Dit is echter niet altijd het geval en is de locatie niet charmant en heb je niet het gevoel ergens aan een meer te vertoeven.
Lees meer
9.0
Supertocht
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2018
Het was een supermooie tocht, verrassende hotelletjes, mooie stadjes en vriendelijke mensen.
10
Erg leuke vakantie fietstocht
Gezin met oudere kinderen
Op vakantie in Augustus 2018
Wij hebben de Bodensee fietstocht als zeer leuk ervaren, hadden van te voren niet verwacht dat het zo mooi zou zijn. De reis was goed voorbereid door ADE, Radweg reise heeft ons de fietsen netjes geleverd, overigens waren het hele goede kwaliteit fietsen. We zouden ze zo thuis ook willen hebben :-) De fietstocht is overal goed aangegeven, we zijn bijna niet verkeerd gereden. We passeerden sprookjesachtige dorpjes, zoals Stein am Rhein, Meerburgt en Lindau. De afstanden waren goed af te leggen op één dag en de hotels waren ok. Eigenlijk vonden we het jammer toen het afgelopen was en we weer naar huis gingen. Waren net lekker getraind en konden nog wel een paar dagen doorfietsen!
9.0
Ontspannende, sportieve vakantie aan de Bodensee
Jong (echt)paar
Op vakantie in Juli 2018
Mede dankzij de geweldige organisatie was het voor ons een topvakantie! Voor ons was het de eerste keer dat we op zulke, georganiseerde manier op vakantie zijn geweest. Zeker voor herhaling vatbaar.
Lees meer
8.0
Een relaxte, goed verzorgde fiestocht
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2018
Alles goed geregeld alleen bij de eerste overnachting in Gailingen vond ik het hotel te ver van het dorp af liggen en zooo steil. Dat was niet fijn aan het eind van de dag. Uitblinker was het hotel in Lindau. De ligging leuk midden in het dorp en comfortabel. Dat geldt voor alle hotels. Prima keuzes qua comfort, qua ligging liever in het dorp. De routebeschrijving was o.k., mag iets uitgebreider. Prima, dat koffers al op onze kamer stonden bij annkomst. Overall: een aanrader!
8.0
Was goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2018
De meeste hotels waren prima en voldeden aan de comfort eis. Echter de hotels in Ardon en in Lindau zijn de kwalificatie comfort niet waard. Het ontbijt was in beide hotels redelijk basic en de kamer in Lindau was erg klein. De routes zijn over het algemeen goed weergegeven, een enkele keer Google maps gebruikt. De Bodensee route is zeker aan te bevelen. Wij hebben op onze gewone fietsen met acht versnellingen de tocht prima kunnen volbrengen. Een aanrader dus.
Lees meer