7-daagse fietsvakantie Bodensee Klassieker

Bodensee, Duitsland

  • Een mooie fietsreis rondom de Bodensee
  • Gezien als de klassieke fietsvakantie
  • Start- en eindpunt in Konstanz
  • Uitstekend fietsroutenet
Door onze gasten
beoordeeld met een:
8.8

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
7-daagse fietsvakantie Bodensee Klassieker
Lindau aan de Bodensee
7-daagse fietsvakantie Bodensee Klassieker
Bekijk alle fotos (3)

Fietsen langs de Bodensee

De Bodensee is één van de meest geliefde fietsbestemmingen. Veel fietsers komen al jaren aan de oever van het drielandenmeer in het hart van Europa. Duitsland en de buurlanden geven het meer zijn eigen charme en de regio laat zich graag als deel van Noord-Italie aanduiden.De verschillende bezienswaardigheden weerspiegelen de culturele veelzijdigheid in het bijzonder de historische conciliestad Konstanz met haar middeleeuwse stadskern, het bloemeneiland Mainau, het eiland Reichenau (UNESCO wereldcultuurerfgoed), de barokke bedevaartskerk Birnau, het unieke Stadtensemble in Weil am Rhein, Lindau, Bregenz enz. 

Om in deze sfeer te blijven fiets u over heerlijke fietspaden in een wondermooi landschap – boomgaarden direct aan het meer, het unieke Alpenpanorama meestal direct aan de oever van het meer, dus vergeet uw badspullen niet. Er zijn veel afwisselende varianten om de Bodensee rond te fietsen. Er zijn weinig gasten die in één fietsweek de Bodenseeregio kunnen verkennen. Daarom komen vele hier graag terug.

Karakter: De 1e etappe is glooiend, maar verder gaat het voornamelijk over vlakke fietspaden direct langs de Bodensee. Ook zeer geschikt voor families.

Dag 1: Konstanz - individuele heenreis

Het middeleeuwse Konstanz is de grootste stad aan de Bodensee. Kenmerk is het Imperia standbeeld dat herinnert aan de prostitutie uit de concilietijd. Bezienswaardig zijn ook het aquarium van Sea Life en het archeologisch Landsmuseum.

Dag 2: Konstanz – Stein am Rhein en omgeving

Afstand ca. 50 km

Eerste hoogtepunt is het eiland Reichenau, in de middeleeuwen belangrijk centrum van de geestelijken en tegenwoordig wereldcultuurerfgoed van UNESCO. Per schip vaart u naar het schiereiland Höri waar de kunstenaars Hermann Hesse en Otto Dix een tijd woonden.

Dag 3: Stein am Rhein/Omgeving – Überlingen

Afstand ca. 50 km

Slentert u door Stein met de vele met fresco's beschilderde huizen. Vervolgens fietst u steeds langs het meer door kleine Zwitserse vissersdorpjes. Via Konstanz fietst u verder naar Wallhausen van waar u per schip naar de oude rijksstad überlingen wordt gevaren.

Dag 4: Überlingen – Kressbronn / Wasserburg / Lindau

Afstand ca. 50 km

Van Überlingen fietst u door wijngaarden naar Friedrichshafen. De barokke Wallfahrtskirche Birnau en het oeroude Meersburg liggen op uw route. In Friedrichshafen is een bezoek aan het Zeppelin Museum de moeite waard.

Dag 5: Kressbronn/omgeving – Höchst/omgeving

Afstand ca. 43 km

Vandaag vervolgt u eerst uw weg naar het Beierse Lindau, vanwaar u Bregenz bereikt, de hoofdstad van Vorarlberg beroemd om de jaarlijkse Festspiele op het grootste meerpodium ter wereld.

Dag 6: Höchst/omgeving – Konstanz

Afstand ca. 45 km

De laatste dag van uw tocht voert u door Romanshorn met de grootste Bodenseehaven van Zwitserland. Vervolgens gaat u langs de Bodensee terug naar Konstanz. Bezoekt u hier het eiland Mainau ( cat. A inclusief) en sluit uw reis af met een wandeling door de Altstadt of een ijsje aan de haven.

Dag 7: Konstanz - terugreis of verlenging

Verblijft u rustig nog een paar dagen aan de schilderachtige Bodensee. Wij reserveren graag voor u verlengingsnachten in een overnachtingsplaats van deze tour.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Bodensee Klassieker.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.8
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 7.8
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.5
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.8
Bezienswaardigheden: 8.3
Reisbescheiden: 9.3
9.0
Supertocht
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2018
Het was een supermooie tocht, verrassende hotelletjes, mooie stadjes en vriendelijke mensen.
10
Erg leuke vakantie fietstocht
Gezin met oudere kinderen
Op vakantie in Aug 2018
Wij hebben de Bodensee fietstocht als zeer leuk ervaren, hadden van te voren niet verwacht dat het zo mooi zou zijn. De reis was goed voorbereid door ADE, Radweg reise heeft ons de fietsen netjes geleverd, overigens waren het hele goede kwaliteit fietsen. We zouden ze zo thuis ook willen hebben :-) De fietstocht is overal goed aangegeven, we zijn bijna niet verkeerd gereden. We passeerden sprookjesachtige dorpjes, zoals Stein am Rhein, Meerburgt en Lindau. De afstanden waren goed af te leggen op één dag en de hotels waren ok. Eigenlijk vonden we het jammer toen het afgelopen was en we weer naar huis gingen. Waren net lekker getraind en konden nog wel een paar dagen doorfietsen!
9.0
Ontspannende, sportieve vakantie aan de Bodensee
Jong (echt)paar
Op vakantie in Jul 2018
Mede dankzij de geweldige organisatie was het voor ons een topvakantie! Voor ons was het de eerste keer dat we op zulke, georganiseerde manier op vakantie zijn geweest. Zeker voor herhaling vatbaar.
8.0
Een relaxte, goed verzorgde fiestocht
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jun 2018
Alles goed geregeld alleen bij de eerste overnachting in Gailingen vond ik het hotel te ver van het dorp af liggen en zooo steil. Dat was niet fijn aan het eind van de dag. Uitblinker was het hotel in Lindau. De ligging leuk midden in het dorp en comfortabel. Dat geldt voor alle hotels. Prima keuzes qua comfort, qua ligging liever in het dorp. De routebeschrijving was o.k., mag iets uitgebreider. Prima, dat koffers al op onze kamer stonden bij annkomst. Overall: een aanrader!
8.0
Was goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jun 2018
De meeste hotels waren prima en voldeden aan de comfort eis. Echter de hotels in Ardon en in Lindau zijn de kwalificatie comfort niet waard. Het ontbijt was in beide hotels redelijk basic en de kamer in Lindau was erg klein. De routes zijn over het algemeen goed weergegeven, een enkele keer Google maps gebruikt. De Bodensee route is zeker aan te bevelen. Wij hebben op onze gewone fietsen met acht versnellingen de tocht prima kunnen volbrengen. Een aanrader dus.