7-daagse fietsvakantie Bodensee Klassieker

Bodensee, Duitsland

  • Een mooie fietsreis rondom de Bodensee
  • Gezien als de klassieke fietsvakantie
  • Start- en eindpunt in Konstanz
  • Uitstekend fietsroutenet
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Lindau aan de Bodensee
7-daagse fietsvakantie Bodensee Klassieker
Bekijk alle fotos (3)

Fietsen langs de Bodensee

De Bodensee is één van de meest geliefde fietsbestemmingen. Veel fietsers komen al jaren aan de oever van het drielandenmeer in het hart van Europa. Duitsland en de buurlanden geven het meer zijn eigen charme en de regio laat zich graag als deel van Noord-Italie aanduiden.De verschillende bezienswaardigheden weerspiegelen de culturele veelzijdigheid in het bijzonder de historische conciliestad Konstanz met haar middeleeuwse stadskern, het bloemeneiland Mainau, het eiland Reichenau (UNESCO wereldcultuurerfgoed), de barokke bedevaartskerk Birnau, het unieke Stadtensemble in Weil am Rhein, Lindau, Bregenz enz. 

Om in deze sfeer te blijven fiets u over heerlijke fietspaden in een wondermooi landschap – boomgaarden direct aan het meer, het unieke Alpenpanorama meestal direct aan de oever van het meer, dus vergeet uw badspullen niet. Er zijn veel afwisselende varianten om de Bodensee rond te fietsen. Er zijn weinig gasten die in één fietsweek de Bodenseeregio kunnen verkennen. Daarom komen vele hier graag terug.

Karakter: De 1e etappe is glooiend, maar verder gaat het voornamelijk over vlakke fietspaden direct langs de Bodensee. Ook zeer geschikt voor families.

Dag 1: Konstanz - individuele heenreis

Het middeleeuwse Konstanz is de grootste stad aan de Bodensee. Kenmerk is het Imperia standbeeld dat herinnert aan de prostitutie uit de concilietijd. Bezienswaardig zijn ook het aquarium van Sea Life en het archeologisch Landsmuseum.

Dag 2: Konstanz – Stein am Rhein en omgeving

Afstand: 50 km

Eerste hoogtepunt is het eiland Reichenau, in de middeleeuwen belangrijk centrum van de geestelijken en tegenwoordig wereldcultuurerfgoed van UNESCO. Per schip vaart u naar het schiereiland Höri waar de kunstenaars Hermann Hesse en Otto Dix een tijd woonden.

Dag 3: Stein am Rhein/Omgeving – Überlingen

Afstand: 50 km

Slentert u door Stein met de vele met fresco's beschilderde huizen. Vervolgens fietst u steeds langs het meer door kleine Zwitserse vissersdorpjes. Via Konstanz fietst u verder naar Wallhausen van waar u per schip naar de oude rijksstad überlingen wordt gevaren.

Dag 4: Überlingen – Kressbronn / Wasserburg / Lindau

Afstand: 50 km

Van Überlingen fietst u door wijngaarden naar Friedrichshafen. De barokke Wallfahrtskirche Birnau en het oeroude Meersburg liggen op uw route. In Friedrichshafen is een bezoek aan het Zeppelin Museum de moeite waard.

Dag 5: Kressbronn/omgeving – Höchst/omgeving

Afstand: 43 km

Vandaag vervolgt u eerst uw weg naar het Beierse Lindau, vanwaar u Bregenz bereikt, de hoofdstad van Vorarlberg beroemd om de jaarlijkse Festspiele op het grootste meerpodium ter wereld.

Dag 6: Höchst/omgeving – Konstanz

Afstand: 45 km

De laatste dag van uw tocht voert u door Romanshorn met de grootste Bodenseehaven van Zwitserland. Vervolgens gaat u langs de Bodensee terug naar Konstanz. Bezoekt u hier het eiland Mainau ( cat. A inclusief) en sluit uw reis af met een wandeling door de Altstadt of een ijsje aan de haven.

Dag 7: Konstanz - terugreis of verlenging

Verblijft u rustig nog een paar dagen aan de schilderachtige Bodensee. Wij reserveren graag voor u verlengingsnachten in een overnachtingsplaats van deze tour.