6-daagse fietsvakantie Bodensee Standplaats

Bodensee, Duitsland

  • Ontdek de Bodensee vanaf Konstanz
  • Standplaats vakantie
  • Inclusief diverse boottochten en entrees
  • Gemakkelijk te fietsen paden en wegen
  • Geschikt voor de hele familie
Bodensee Meersburg
Stein am Rhein Bodensee
Bodensee Meersburg
Fietsen Bodensee Seestrasse Konstanz
Rheinfall - Bodensee
Kaart Bodensee standplaats
Bekijk alle fotos (14 )

Ontdek de Bodensee vanaf uw hotel!

Voor fietsliefhebbers die graag vanaf één plek de Bodensee willen ontdekken is dit de perfecte fietsvakantie. U overnacht in uw hotel in Konstanz en van daaruit ontdekt u de Bodensee van oever tot oever. En nog een voordeel: diverse boottochten en entrees zijn inclusief.

Waar de Rijn overgaat van de Obersee naar de Untersee maakt de stad Konstanz met zijn schitterend onderhouden binnenstad en bijzondere ligging op het drielandenpunt tussen Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk nogal indruk. Het historische deel bevindt zich aan de Zwitserse kant van de Rijn en is grotendeels opgegaan in het Zwitserse Kreuzlingen en als een schiereiland omringd door het water van de Rijn en de Bodensee.

Van hieruit kunt u via het zeer goed ontwikkelde fietsroutenet heerlijke tochten maken in de prachtig mooie regio van de Bodensee, o.a. naar Meersburg, Salem, Stein am Rhein, Friedrichshafen en Lindau. U brengt een bezoek aan de sprookjesachtige eilanden Mainau en Reichenau. De altijd ingeplande boottochten zorgen voor een aangename afwisseling en onvergetelijke vakantieindrukken.

Laat u betoveren door één van de bekendste en mooiste vakantieregio’s van Europa. En als u echt de smaak te pakken hebt kunt u uw verblijf natuurlijk verlengen.

Niveau van de fietsvakantie
De Bodensee Radweg verloopt bijna geheel langs de oever van de Bodensee. Er zijn weinig hoogteverschillen en u fietst grotendeels op goed geasfalteerde fietspaden en rustige zijwegen. De bewegwijzering is zondermeer goed. Let u op de bordjes met een fietser waarvan het achterwiel blauw gekleurd is. De etappes tijdens deze fietsvakantie variëren van 15 tot 55 km.

Dag 1: individuele heenreis Konstanz

Uitgangspunt van uw reis is Konstanz, de grootste stad aan de Bodensee. In 1414 was Konstanz het toneel van de enige kerkenraad ten noorden van de Alpen. Het symbool van de stad, het Imperia standbeeld, herinnert aan de prostituees uit de Concilietijd. Interessant is een bezoek aan het Sea-Life Center en het Archeologisch Landsmuseum.

Dag 2: Konstanz - tocht naar Lindau

Afstand ca. 50 km

De fietstocht van vandaag voert u via een overtocht naar Meersburg om vervolgens richting Friedrichshafen en Langenargen te fietsen. U fietst constant langs de Bodensee of beter gezegd langs de Obersee. Aan de oever liggen mooie dorpen zoals Wasserburg en Nonnenhorn waar u altijd de mogelijkheid heeft om een pauze in te lassen in een gezellige "Biergarten" of op het strand. De bestemming is Lindau, de Beierse "metropool aan het meer". De historische oude binnenstad is een populaire bestemming voor de bezoekers. 's Middags neemt u de veerboot terug naar Konstanz.

Dag 3: Eiland Mainau

Afstand ca. 15 km

Deze hele dag staat in het teken van het eiland Mainau, een van de meest bezochte bezienswaardigheden aan de Bodensee. Het milde klimaat van de Bodensee zorgt ervoor dat er zelfs palmbomen groeien. Afhankelijk van het seizoen bloeien verschillende bloemen en planten op het eiland vandaar dat het ook wel bloemeneiland wordt genoemd. Het seizoen begint in het voorjaar met de bloei van duizenden tulpen en hyacinten. Daarna zijn de rododendrons in volle pracht. In september en oktober schitteren, naast dahlia-struiken, ook de ongeveer 30.000 rozenstruiken.

Dag 4: Tocht naar Salem en Meersburg

Afstand ca. 55 km

U gaat per boot van Wallhausen naar de andere kant van het Bodenmeer naar Überlingen. Als u de Bodenseeradweg volgt brengt deze u eerst naar de bedevaartskerk Birnau. Vanaf hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht op het Bodenmeer om vervolgens de route naar Salem volgen. Het kasteel van de voormalige kloosterorde is een indrukwekkend voorbeeld van Zuid-Duitse barok. Van de middeleeuwse stad Meersburg, die een oud en een nieuw kasteel heeft, brengt de veerboot u over het meer terug naar Konstanz.

Dag 5: De Untersee en het eiland Reichenau

Afstand ca. 50 km

De eerste bestemming van de fietstocht van vandaag rond de Untersee is het eiland Reichenau, een UNESCO-werelderfgoed uit 2001, vanwaar een boot u naar Gaienhofen brengt. Hier kunt u het Hermann Hesse House bezoeken. Daarna fietst u over het schiereiland Höri naar Stein am Rhein, een charmant stadje met huizen versierd met fresco's. De terugweg voert over de Bodenseeradweg langs de Zwitserse zuidoever van de Untersee via Steckborn en het kleine dorpje Gottlieben naar Konstanz.

Dag 6: Konstanz - terugreis of verlenging

Einde van uw fietsvakantie. Wilt u de omgeving nog verder verkennen, adviseren wij u verlengingsnachten te boeken.

Meer weten over de 6-daagse fietsvakantie Bodensee Standplaats?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse fietsvakantie Bodensee Standplaats.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 9.0
8.0
Een aangename ervaring
Met vrienden
Op vakantie in Jun 2021
Het was een mooi hotel en goed gelegen ten opzichte van het centrum. Met de huurfietsen is het wel wat misgelopen. Aande telefoon en bij aankomst in het hotel zeiden ze dat de fietsen daar zouden geleverd worden. Op maandagmorgen waren ze er nog niet, zijn ze dan moeten gaan halen. Bij het terugbrengen zeiden ze van het verhuurbedrijf dat ze ze aan het hotel wel hadden opgehaald. Dus veel miscommunicatie. Bij een andere fietsvakantie krijg je de papieren thuis opgestuurd, dat vind ik handiger,dan kan je dit thuis al eens doornemen. Verder een geslaagde vakantie!
Lees meer