14-daagse fietsvakantie Bodensee - Königssee

Bodensee, Duitsland

  • Fiets langs de Alpen van de Bodensee naar Salzburg
  • Bezoek Neuschwanstein, Hohenschwangau en de Weiskirche
  • Bodensee, Tegernsee, Schliersee, Chiemsee, Königssee
  • Begeleidt door Alpenpanorama's
  • Fietsetappes van ca. 25 tot 65 km
Bodensee - Königssee Bergen
Bodensee - Königssee Neuschwanstein
Bodensee - Königssee - St Bartholomae
Bodensee - Königssee Chiemseebahn
Bodensee - Königssee Lindau
Bodensee - Königssee Wieskirche
Bekijk alle fotos (21 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Konstanz bij de Bodensee

Uw fietsvakantie start in Konstanz, de grootste stad aan de Bodensee. In 1414 was het de locatie voor de enige kerkenraad ten noorden van de Alpen. Een klein museum herdenkt de Tsjechische hervormer Jan Hus, die hier werd verbrand. Het herkenningspunt van de stad is het standbeeld van Imperia, een monument voor de prostituees uit de periode van het Concilie. Ook de aquaria van het Sea Life Centre en het Staats Archeologisch Museum zijn echte aanraders.

Dag 2: Konstanz – Lindau (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

U neemt de veerboot naar Meersburg. Verken eerst de oude binnenstad aan het meer en beloon uzelf voor de steile klim naar het pittoreske kasteel met een fantastisch uitzicht over de Bodensee. U vervolgt uw weg langs de Bodensee via Friedrichshafen, de geboorteplaats van de Zeppelin, naar Lindau. De beroemde vuurtoren en de eilandhaven zijn een avondwandeling waard.

Dag 3: Lindau - Oberstaufen (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

U verlaat de Bodensee en met een beetje geluk heeft u een prachtig panoramisch uitzicht op de Alpen. Uw bestemming van vandaag is Oberstaufen, gelegen in de Oberallgäu. Bekijk hoe de heerlijke lokale kaas wordt gemaakt in de showroom van de kaasfabriek of verdiep u in de geschiedenis van de streek in één van de plaatselijke musea.

Dag 4: Oberstaufen - Nesselwang (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

U fietst door prachtige valleien langs de grote Alpsee naar Immenstadt. De oude rechtbank, die dienst deed als stadsappartement voor heersende families, of de Villa Edelweiß zijn bezienswaardig. Beklim ook de Kalvarienberg met het kleine kerkje. Fietsend langs de Grüntensee passeert u vele liefdevol versierde kapelletjes. Het mooie Nesselwang is een veel bezocht luchtkuuroord.

Dag 5: Nesselwang - Füssen/Schwangau (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km

Een indrukwekkend bergdecor begeleidt u naar Füssen aan de Forggensee. Naast de landschappelijke indrukken is het Hoge Kasteel, waar de Staatsgalerij is gevestigd, de moeite van het bekijken waard. Ook het benedictijnenklooster van St. Mang is een bezoek waard. Met uitzicht op de Allgäuer Alpen fietst U verder langs de Romantische Strasse naar Schwangau. Al van verre ziet u de prachtige en bekende kastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau.

Dag 6: Füssen/Schwangau - Murnau am Staffelsee (ca. 70 km)
Afstand ca. 70 km

U laat de Neuschwanstein en Hohenschwangau achter u en gaat op weg naar Murnau am Staffelsee. U fietst door de idyllische weidelandschappen met alpenromantiek. U passeert de wereldberoemde Wieskirche, een toonbeeld van de Beierse Rococo en een uitstekende plek om even te pauzeren en de kerk te bekijken. De Staffelsee met zijn zeven eilanden verschijnt in een droomerig meren- en heidelandschap met als decor de Opper-Beierse Alpen op de achtergrond.

Dag 7: Murnau am Staffelsee - Bad Tölz (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Langs de Kochelsee en de Benediktbeuern fietst u door een bijzonder sfeervol landschap naar Bad Tölz. De stad ligt op het kruispunt van twee oude handelsroutes, de Isar en de oude zoutweg van Reichenhall naar de Allgäu. De stad ontwikkelde zich al snel tot een bloeiend goederenoverslagcentrum. De rijkelijk versierde herenhuizen getuigen nog steeds van deze hoogtijdagen. Een wandeling door de historische marktstraat is een must voor iedere bezoeker.

Dag 8: Bad Tölz - Schliersee (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Door het charmante landschap nabij de Tegernsee fietst u over glooiende heuvels tot aan de Tegernsee. Bij Gmund kunt u genieten van een heerlijk uitzicht over het meer. Een boottocht of een zwemstop behoort tot de mogelijkheden! Het fietspad Bodensee-Königssee loopt verder met als eindpunt van vandaag de Schliersee.

Dag 9: Schliersee - Bad Feilnbach (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Eerst fietst u direct langs de oever van het meer en vervolgens gaat het licht heuvelachtig verder naar Bad Feilnbach. Vanwege het milde klimaat en de ruim 30.000 fruitbomen wordt het heidekuuroord ook wel het “Beierse Merano” genoemd. Al net zo kleurrijk is de etappeplaats ingericht.

Dag 10: Bad Feilnbach - Chiemsee (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Via het grootste turfwinningsgebied van Beieren, de Kollerfilze, bereikt u al snel Neubeuern. Overal in de stad ziet u twee gekruiste scheepshaken, het wapen van de Innmarkt, dat verwijst naar de belangrijkste bron van inkomsten: de scheepsbouw. Via Frasdorf aan de voet van de Chiemgauer bergen gaan we verder naar de Chiemsee. Uw overnachtingsaccommodatie ligt aan de zuidelijke oever van dit grootste Beierse meer. Maak zeker een boottocht naar de eilanden Herrenchiemsee en Frauenchiemsee.

Dag 11: Chiemsee - Inzell (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

De bergen worden steeds hoger. Maar de fietsroute blijft vrijwel vlak. Via de “Bergener Moos” aan de voet van de huisberg van Chiemgau, de Hochfelln (1.674 m), voert het fietspad u via Bad Adelholzen (geneeskrachtige bron) naar Siegsdorf (natuurhistorisch museum). Van daaruit langs de rode Traun naar het bij schaatsliefhebbers bekende Inzell. Het Lüftl-schilderij op de met bloemen versierde herenhuizen karakteriseert het luchtkuuroord.

Dag 12: Inzell - Berchtesgaden/Königssee (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

De fietsroute loopt dicht langs de bergen over de Duitse 'Alpenstrasse" via Schneitzlreuth langs de Saalach naar Bad Reichenhall. Bad Reichenhall is sinds 1890 een erkend kuuroord. Probeer zeker een stukje taart in de beroemde banketbakkerij Reber voordat het fietspad u verder brengt naar het beroemde Berchtesgaden.

Dag 13: Berchtesgaden/Königssee - Salzburg (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Bezoek de Obersalzberg en het Kehlsteinhaus of fiets een paar kilometer naar de Königssee. Aanrader is een boottocht over het beroemde meer en een bezoek aan het Bartholomä-klooster aan de voet van het machtige Watzmann-massief. Dan is het nog slechts een paar keer trappen over de Beiers-Oostenrijkse grens naar Salzburg met zijn vele bezienswaardigheden.

Dag 14: Salzburg - individuele thuisreis of verlenging

In Salzburg eindigt uw fietsvakantie. Wij raden u aan nog een verlengingsnacht te boeken zodat u Salzburg kunt ontdekken. In eigen regie keert u huiswaarts.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 14-daagse fietsvakantie Bodensee - Königssee?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid