8-daagse wandelvakantie Tenerife

Tenerife, Spanje

  • Uitzicht op de met sneeuw bedekte Teide
  • Zwart lavagesteente en wit maanlandschap
  • Indrukwekkende kloof van Masca
  • Authentieke bergdorpen
  • Fantastische kust- en bergpaden
Tenerife Hoogtepad Conde Arona
Tenerife Paradijsbloem
Tenerife wandelaars bij Garachico
Garachico Tenerife
Tenerife Blik op de Teide
Tenerife Los Gigantes
Bekijk alle fotos (11 )

Wandelparadijs Tenerife!

Uw veelzijdige wandelweek leidt van de ruisende Atlantische Oceaan in het noordwesten door het unieke berglandschap van zwarte lavasteen naar het zonnige zuidwesten.

In de betoverende kustplaats Garachico kunt u genieten van adembenemende uitzichten over de uitgestrektheid van de Atlantische Oceaan en de groene noordkust van het eiland. Via verschillende vegetatiezones, die elk hun eigen charme uitstralen, duikt u de bergwereld van het Teno-gebergte in. In het zuidwesten kunt u over oude muilezelpaden lopen en overnachten op de hoogste plek van de Canarische Eilanden, waar u aan het einde van uw wandelvakantie een indrukwekkende wandeling door het grootste natuurpark van het eiland te wachten staat.

Karakter van de tour:
Voor de wandelingen, waarvan sommige over relatief stenige wegen en paden gaan, is een goede basisconditie voor tochten tot ca. 6 uur vereist. Voor zover mogelijk is er elke dag keuze tussen een sportieve (zie tekst) of een comfortabele variant. Ontdek de diversiteit van Tenerife op prachtige berg- en kustpaden.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis naar Garachico

De stad Garachico ligt aan de wilde Atlantische kust in het noordwesten van Tenerife. De prachtige oude binnenstad met prachtige herenhuizen, kerken en het Castillo San Miguel zal uw verbazen. De lavapoelen nodigen uit voor een verfrissende duik. U reist op eigen gelegenheid naar uw eerste overnachtingshotel.

Dag 2: Rondwandeling vanaf Garachico (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 990 m

U blijft in de omgeving van Garachico en wandelt over historische geladen paden door het nog jonge vulkanische gebied van Garachico. De inspanningen van de klim naar de Ermita de San Francisco worden beloond met een fantastisch uitzicht over de stad beneden u. Maar vooral het uitzicht over de Atlantische Oceaan en de hele noordkust van Tenerife is fenomenaal. Na een korte rustpauze in San Juan del Reparo gaat u we door het vruchtbare landschap en langs kleurrijke bloemen, cactussen en agaves terug naar de zee. Wandeltijd: ca. 3 tot 5,5 uur.

Dag 3: Garachico - Santiago del Teide (ca. 10 km)
Afstand ca. 10 km
Hoogteverschil ca. 600 m

Een prachtige wandeling van de zee naar de bergen, dat is wat deze dag u brengt. Het gaat door eenzame kloven, authentiek cultuurlandschap en laurierbossen naar het rustige bergdorp Erjos. U wandelt over prachtige bergpaden door het Teno-gebergte voordat u Santiago del Teide bereikt. Op de etappe van vandaag doorkruist u verschillende vegetatiezones - een paradijs voor planten- en dierenliefhebbers. Wandeltijd: ca. 5 uur.

Dag 4: Wandeling in het Teno-gebergte (ca. 11 km)
Afstand ca. 11 km
Hoogteverschil ca. 850 m

Een panoramische transfertocht voert u door terrasvormige groente- en fruitteeltgebieden en langs grazende geitenkuddes naar het betoverende Teno-gebergte. Uw wandelroute leidt u eerst naar een bergrug, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving. Langs de bergkam wandelt u naar de Tabaiba-pas en verder over een fantastisch hooggelegen pad. Hier heeft u een fantastisch uitzicht op de westkust van Tenerife en de machtige Masca-kloof met zijn zwarte rotsen. Met de bus reist u terug naar Santiago del Teide. Wandeltijd: ca. 5 uur.

Dag 5: Santiago del Teide - Los Gigantes (ca. 9 km)
Afstand ca. 9 km
Hoogteverschil ca. 850 m

Vanauit het hotel wandelt u vandaag over de indrukwekkende Koningsweg naar Los Gigantes met de 450m hoge steile kliffen. Daarnaast heeft u vandaag de tijd om de lavastranden te bezoeken, door de haven te slenteren of voor een duik in het zwembad of de machtige oceaan. Wandeltijd: ca. 2,5 uur.

Dag 6: Los Gigantes - Vilaflor (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 500 m

Allereerst deze morgen transfer naar het mooie dorpje Adeje, Vanaf hier wandelt u door verlaten berggebieden en over oude muilezelpaden, waarover ooit handelsgoederen door de bergen werden vervoerd. Terrasvormige velden en bossen begeleiden uw panoramische pad dat hoog boven de Hel-kloof naar Ifonche leidt. Verschillende paden leiden u naar het idyllische berggebied van Arona onder het machtige Teide-massief. Wandeltijd: ca. 5,5 uur.

Dag 7: Wandeling Teide massief (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 600 m

De Teide begeleidt vandaag uw wandeling. U ervaart deze dag een uniek landschap van Tenerife. U wandelt naar een meer dan 1.800 m hoog uitkijkpunt net onder de TeideHier kunt u het indrukwekkende "witte maanlandschap" van de Teide zien. Door de weersinvloeden van wind en water hebben zich op de hellingen bizarre zandsteenformaties gevormd die tot de verbeelding van de kijker spreken. Een groot contrast met het zwarte lavagesteente van de afgelopen dagen. Wandeltijd: ca. 4,5 tot 5 uur.

Dag 8: Vilaflor - Thuisreis of verlenging

Uw wandeling over Tenerife is ten einde. U heeft een heel ander stuk Tenerife gezien dan de met toeristen overladen kusten en stranden. Natuurlijk kunt u nog heerlijk een paar dagen verlengen en genieten van dit prachtige stuk Tenerife.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Tenerife?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid