6-daagse wandelvakantie Camino Frances, Logroño naar Burgos

La Rioja, Spanje

  • Wandel het 2e deel van de Camino Frances
  • Van Logroño, de hoofdstad van La Rioja, tot Burgos, de stad van El Cid
  • Het gebied van de Iberische kruistochten
  • Wijngaarden, heuvels en akkers
  • Wandeletappes van ca. 25 km per dag
Burgos Spanje Camino Frances
Camino Frances van Logrono naar Burgos
Camino Frances van Logrono naar Burgos
Camino Frances van Burgos naar Hontanas
Logrono Spanje Puente de Piedra
Uitzicht over Burgos Spanje Camino Frances
Bekijk alle fotos (6 )

Wandel over de klassieke pelgrimsroute!

De oudste pelgrimsroute van Europa is zondermeer de Camino de Santiago, de Sint Jacobsweg. Maar er zijn vele wegen die naar Santiago leiden. De meest bekende en meest populaire is de Camino Frances. Deze start in Saint Jean Pied de Port in de Franse Pyreneeën en loopt via Logroño, Burgos naar Léon om te eindigen in Santiago de Compostella.

Deze wandelvakantie bevat het 2e deel van de Camino Frances van Logroño naar Burgos. Ook als uw hoofddoel niet het lopen van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella is, is dit een heerlijk traject voor een wandelvakantie rijk aan geschiedenis en door de wijngaarden van de bekende Rioja druif.

Uw wandelvakantie start in Logroño, de hoofdstad van La Rioja. U volgt de Camino door de wijngaarden, over de heuvels en door de graanvelden zover het oog reikt. Deze regio is rijk aan geschiedenis. In de Middeleeuwen was dit het strijdtoneel en de grens tussen de Islamitische Moren en de Christenen, het gebied van de reconquista of ook wel de Iberische kruistochten. Uw wandeltocht eindigt in Burgos, de stad van El Cid en de voormalige hoofdstad van Castilië.

Wandel met ADE van Logroño naar Burgos over de Camino Frances!

Niveau van de wandelvakantie:
De wandeletappes zijn niet moeilijk. U wandelt per dag ca. 5 tot 7 uur. Het gemiddelde hoogteverschil is ca. 300 meter. De af te leggen afstanden liggen tussen de 21 en 28 km. Een goede lichamelijke conditie is wel een vereiste gezien de lengte van de etappes.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Logroño

Aankomst in Logroño, de hoofdstad van Rioja. Bent u op tijd, verken dan deze karaktervolle stad met de kathedraal en de kerk van Santiago, met de beroemde gevel van "St Jacques Matamaure".

Dag 2: Logroño - Nàjera (ca. 28 km)
Afstand ca. 28 km

Deze eerste wandeletappe is lang maar niet moeilijk. U wandelt door de wijngaarden en de akkers van Logroño naar Nàjera. Deze stad was ooit de hoofdstad van Navarra. Het stadje ligt midden op de vlakte aan de voet van verrassende roodachtige kliffen.
Wandeltijd: ca. 7 uur.

Dag 3: Nàjera - Santo Domingo de la Calzada (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km

De route leidt u over een rustige landweg en door de Sierra de la Demanda. U passeert het klooster Valvanera wat zeker een bezoekje waard is. Dan bereikt u Santo Domingo de la Calzada dat zeker een van de mooiste steden van Spanje is. Volgens een legende zorgde een wonder van Saint Vincent er voor dat een gegrilde kip ging zingen om een onschuldige man van de dood te redden. Als eerbetoon aan deze legende worden in de kerk van Santo Domingo nog steeds levende kippen gehouden.
Wandeltijd: ca. 5 uur.

Dag 4: Santo Domingo de la Calzada - Belorado (ca. 24 km)
Afstand ca. 24 km

Vanuit Santo Domingo gaat de route eerst door dennenbossen en dan door het weidse graanlandschap naar Belorado. Bezoek in Belorado vooral even de Chiesa di Santa Maria.
Wandeltijd: ca. 6 uur.

Dag 5: Belorado - San Juan de Ortega (ca. 24 km)
Afstand ca. 24 km

Wandel vanuit Belorado door de Montes de Oca en de bossen die ooit door pelgrims werden gevreesd vanwege de vele struikrovers. U arriveert in het dorp San Juan de Ortega, de laatste stop voor de pelgrims voordat Burgos bereikt werd. San Juan de Ortega is vernoemd naar een beroemde architect die in de 12e eeuw kerken en bruggen bouwde en het dorp stichtte.
Wandeltijd: ca. 6 uur.

Dag 6: San Juan de Ortega - Burgos - individuele thuisreis (ca. 28 km)
Afstand ca. 28 km

Het is nog even flink doorwandelen op deze laatste dag van uw wandelvakantie. Als u het Oca gebergte achter u laat, volgt u de Pico rivier naar Burgos. Burgos is een van de belangrijkste steden in Castilië met o.a. een gotische kathedraal die bestempeld wordt als een van de juwelen van de Spaanse architectuur. In Burgos eindigt uw wandelvakantie. Wij adviseren u een verlengingsnacht te boeken zodat u even bij kunt komen van uw wandeling en de volgende dag fris kunt beginnen aan de terugreis.
Wandeltijd: ca. 6,30 uur.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse wandelvakantie Camino Frances, Logroño naar Burgos?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.