8-daagse wandelvakantie Lechweg

Vorarlberg, Oostenrijk

  • Wandelen door een van de laatste wilde rivierlandschappen van Europa
  • Genieten van de cultuur in de traditionele bergdorpen
  • Sprankelende Formarinsee & donderende watervallen
  • Duizelingwekkende hangbruggen
  • Sprookjesachtige kastelen in Füssen
Lechweg- formarinsee
Lechweg wegwijzer
Lechweg-ausblick-haengebruecke-holzgau
Lechweg ontspannen aan de Lech
Lechweg hut onderweg
Lechweg-Formarinsee-wandelaars
Bekijk alle fotos (20 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Lech am Arlberg

U reist op eigen gelegenheid naar het starthotel in Lech am Arlberg.

Dag 2: Wandeling naar de Formarinsee (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 500 m

's Ochtends brengt de wandelbus u naar de idyllische Formarinsee. Hier begint de Lechweg op een hoogte van 1.793 meter. Geniet van het fantastische uitzicht op het glinsterende bergmeer voordat u via de Lechuferweg, die midden in de bergen ligt, terugkeert naar Lech am Arlberg. Wandeltijd: ca. 4,5 uur.

Dag 3: Lech am Arlberg - Steeg of omgeving (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 400 m

U wandelt hoog boven de Lech over weelderige bergweiden en met uitzicht op de wilde Lech-kloof. Het pad loopt licht bergopwaarts naar het Walserdorp Warth, waar een natuurlijk zwemmeer en de hoogste alpenmelkerij en slagerij in Vorarlberg uitnodigen tot een pauze. U verlaat de deelstaat Vorarlberg en komt in Tirol. Uw pad leidt u naar Lechleiten. De bochtige weg leidt u dan terug naar de oever van de rivier en via kleine dorpjes komt u bij het mooie stadje Steeg.
Wandeltijd: ca. 5,5 uur.

Dag 4: Steeg of omgeving - Elbigenalp (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 400 m

U loopt comfortabel over de Jochweg langs de oevers van de Lech naar het mooie dorp Holzgau. De felgekleurde huizen kenmerken het traditionele stadsbeeld. Hier bevindt zich ook een heel bijzonder hoogtepunt van uw wandelvakantie met de oversteek over een van de langste en meest spectaculaire voetgangershangbruggen van Europa. Dan gaat het verder over bloeiende weiden en rustige bospaden naar Elbigenalp, het geografische centrum van het Lechtal en bolwerk van traditioneel houtsnijwerk.
Wandeltijd: ca. 5 uur.

Dag 5: Elbigenalp - Stanzach (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 500 m

Door een pittoresk natuurgebied komt u bij Häselgehr. Vergeet niet de parochiekerk te bezoeken. De prachtige inrichting zal ook u bekoren. Dan gaat het verder naar de Doser-waterval. Er zijn veel legendes en verhalen over dit mysterieuze natuurverschijnsel. Via een hoog pad met fantastisch uitzicht op de “wilde rivier” bereikt u Stanzach, een rustig dorpje midden in de bergwereld.
Wandeltijd: ca. 5,5 uur

Dag 6: Stanzach - Höfen of omgeving (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 150 m

Vandaag laat de Lech zich weer van zijn wildste kant zien: u doorkruist een ruig rivierlandschap, langs de Lechzopf naar Forchach. De hangbrug bij Forchach is voor de echte durfals. Over de Johannesbrücke en door het natuurreservaat Moosberg wandelt u naar Weissenbach, u steekt de Rotlech over en bereikt het rustige dorpje Höfen.
Wandeltijd: ca. 5 uur

Dag 7: Höfen of omgeving - Füssen (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 150 m

Via het panoramapad loopt de weg naar een prachtig uitkijkpunt hoog bij de Costarieskapel. Langs de Frauensee gaat u naar de Pflacher Au en Pflach. Dan laat u de Lech achter u en loopt door weilanden en bossen omhoog en passeert de staatsgrens naar Beieren. Al snel kunt u de kastelen van Hohenschwangau en Neuschwanstein in de verte zien! De indrukwekkende Lechfall markeert het einde van de Lechweg. In Füssen nodigen de koninklijke kastelen op het einde uit om te bezoeken.
Wandeltijd: ca. 5 uur

Dag 8: Füssen - individuele thuisreis

Het einde van uw wandelvakantie is aangebroken en u keert op eigen gelegenheid huiswaarts. Natuurlijk kunt u uw wandelvakantie ook verlengen. Vraag de ADE wandelspecialisten naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Lechweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse wandelvakantie Lechweg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.7
Locatie/gebied: 8.7
Hotels: 7.7
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.4
Route: 7.3
Dag-tot-dagprogramma: 7.6
Bezienswaardigheden: 7.3
Reisbescheiden: 6.6
8.0
Inderdaad , het meeste was goed verzorgd
Alleen reizend
Op vakantie in September 2023
Een 8. Een enkele dagroute was te lang. Goed dat er bushaltes waren!
7.0
Bijna alles goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Op zich een mooie route , maar wel zwaarder als wij verwacht hadden. Op jullie site komt het over of het een vrij vlakke route is, die zelfs een gezin met jonge kinderen goed te doen is. Maar wij vinden de dag routes van 20 km met veel op en afdalingen zwaar voor de knieën. Van de zesdaagse route hebben we 3 x voor het laatste deel de bus gepakt. En de laatste dag hebben we niet meer gelopen. Zou op papier van de route beschrijving weer een zware en lange route zijn . Route is op zich goed aangegeven met bordjes en de L beschilderingen op bomen. Alleen jammer dat het EuroHike boekje alleen in het Duits is. Een keer vertalen Ade en iedereen is blij. Mijn inziens moet je van deze route 8 dagen maken. We hebben goede wandelschoenen en die heb je ook echt wel nodig. Hotels waren goed. Alleen in alle hotels hadden weer zeer slappe kussen op de bedden. Wij sloegen het kussen dubbel om geen zere nek en schouders te krijgen. Volgend jaar wordt het weer kamperen in Frankrijk. Of daar nog wat fietsen met Ade???? We zien wel. Bedankt. Gr Ton en Jolanda
8.0
Bijna perfekte organisatie
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2023
De wandelvakantie voldeed aan de verwachtingen van de beschrijvingen zowel op de website als op het terrein. Er was wel vergetelheid geslopen in de planning van de terugkeer naar het starthotel. Vermoedelijk heeft een communicatiefout gemaakt dat onze bagage niet ter plekke was de laatste avond in Lärckenhof. Gelukkig waren de mensen in het hotel erg behulpzaam en kregen we het nodige na anderhalf uur. Wij hebben persoonlijk gemaakt dat we de laatste dag gestopt zijn in Plagh en een taxi gecontacteerd ( prijs 180 € ) om ons terug naar Lech te brengen. Reden was dat enkele personen de maandag moesten werken en een terugtocht met bus 3uur ( op zondag ) van Füssen en daarna nog afreis naar België teveel zou geweest zijn. Globaal een aanrader maar met een relatief hoog prijskaartje.
Lees meer
8.0
Hotels super geregeld!
Jong (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
We hebben een heerlijke eerste wandel vakantie gehad! We misten wat uitleg aan het begin! Een Nederlandse route beschrijving zouden we fijn vinden. Bagage moet om 9 uur klaar staan dat wisten we de eerste dag ook niet. Helaas waren de lunchtentjes nog bijna allemaal dicht op de route. Dus lunchpakket meenemen absolute aanrader. Maar de wandeling was fenomenaal en voor herhaling vatbaar.
8.0
Een zorgeloze trajectwandeling
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2022
We hebben genoten van elke dag!
7.0
Prachtig gebied!
Gezin met oudere kinderen
Op vakantie in Augustus 2022
Relaxt en mooie natuur. Aardige hotelmedewerkers. Goed georganiseerd. Echter: alle info in het Duits. 2 pakketjes info is niet zo duurzaam, 1 mapje volstaat, met evt een extra kaartje ofzo. We hadden een paar schoenen op het balkon van onze eerste hotelkamer laten staan, maar deze zijn helaas niet terug gevonden. De Lech pas krijg je bij ieder hotel weer opnieuw, misschien handiger om 1 pas voor de hele reis uit te geven. De kwaliteit van het ontbijt verschilt enorm van hotel tot hotel van basic tot zeer luxe. Het avondeten is doorgaans niet afgestemd op vegetariërs. Er is ook veel meer te doen, daar kwamen we zelf achter, rodelbaan, rafting, canyoning, paragliding! Wel goed om te vermelden bij bezienswaardigheden
Lees meer