8-daagse wandelvakantie Lechweg

Vorarlberg, Oostenrijk

  • Wandelen door een van de laatste wilde rivierlandschappen van Europa
  • Genieten van de cultuur in de traditionele bergdorpen
  • Sprankelende Formarinsee & donderende watervallen
  • Duizelingwekkende hangbruggen
  • Sprookjesachtige kastelen in Füssen
Lechweg- formarinsee
Lechweg - uitzicht wandelaar
Lechweg wegwijzer
Lechweg - accommodatie
Lechweg-ausblick-lech
füssen slot Neuschwanstein
Bekijk alle fotos (20 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Lech am Arlberg

U reist op eigen gelegenheid naar het starthotel in Lech am Arlberg.

Dag 2: Wandeling naar de Formarinsee (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 500 m

's Ochtends brengt de wandelbus u naar de idyllische Formarinsee. Hier begint de Lechweg op een hoogte van 1.793 meter. Geniet van het fantastische uitzicht op het glinsterende bergmeer voordat u via de Lechuferweg, die midden in de bergen ligt, terugkeert naar Lech am Arlberg. Wandeltijd: ca. 4,5 uur.

Dag 3: Lech am Arlberg - Steeg of omgeving (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 400 m

U wandelt hoog boven de Lech over weelderige bergweiden en met uitzicht op de wilde Lech-kloof. Het pad loopt licht bergopwaarts naar het Walserdorp Warth, waar een natuurlijk zwemmeer en de hoogste alpenmelkerij en slagerij in Vorarlberg uitnodigen tot een pauze. U verlaat de deelstaat Vorarlberg en komt in Tirol. Uw pad leidt u naar Lechleiten. De bochtige weg leidt u dan terug naar de oever van de rivier en via kleine dorpjes komt u bij het mooie stadje Steeg.
Wandeltijd: ca. 5,5 uur.

Dag 4: Steeg of omgeving - Elbigenalp (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 400 m

U loopt comfortabel over de Jochweg langs de oevers van de Lech naar het mooie dorp Holzgau. De felgekleurde huizen kenmerken het traditionele stadsbeeld. Hier bevindt zich ook een heel bijzonder hoogtepunt van uw wandelvakantie met de oversteek over een van de langste en meest spectaculaire voetgangershangbruggen van Europa. Dan gaat het verder over bloeiende weiden en rustige bospaden naar Elbigenalp, het geografische centrum van het Lechtal en bolwerk van traditioneel houtsnijwerk.
Wandeltijd: ca. 5 uur.

Dag 5: Elbigenalp - Stanzach (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 500 m

Door een pittoresk natuurgebied komt u bij Häselgehr. Vergeet niet de parochiekerk te bezoeken. De prachtige inrichting zal ook u bekoren. Dan gaat het verder naar de Doser-waterval. Er zijn veel legendes en verhalen over dit mysterieuze natuurverschijnsel. Via een hoog pad met fantastisch uitzicht op de “wilde rivier” bereikt u Stanzach, een rustig dorpje midden in de bergwereld.
Wandeltijd: ca. 5,5 uur

Dag 6: Stanzach - Höfen of omgeving (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 150 m

Vandaag laat de Lech zich weer van zijn wildste kant zien: u doorkruist een ruig rivierlandschap, langs de Lechzopf naar Forchach. De hangbrug bij Forchach is voor de echte durfals. Over de Johannesbrücke en door het natuurreservaat Moosberg wandelt u naar Weissenbach, u steekt de Rotlech over en bereikt het rustige dorpje Höfen.
Wandeltijd: ca. 5 uur

Dag 7: Höfen of omgeving - Füssen (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 150 m

Via het panoramapad loopt de weg naar een prachtig uitkijkpunt hoog bij de Costarieskapel. Langs de Frauensee gaat u naar de Pflacher Au en Pflach. Dan laat u de Lech achter u en loopt door weilanden en bossen omhoog en passeert de staatsgrens naar Beieren. Al snel kunt u de kastelen van Hohenschwangau en Neuschwanstein in de verte zien! De indrukwekkende Lechfall markeert het einde van de Lechweg. In Füssen nodigen de koninklijke kastelen op het einde uit om te bezoeken.
Wandeltijd: ca. 5 uur

Dag 8: Füssen - individuele thuisreis

Het einde van uw wandelvakantie is aangebroken en u keert op eigen gelegenheid huiswaarts. Natuurlijk kunt u uw wandelvakantie ook verlengen. Vraag de ADE wandelspecialisten naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Lechweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse wandelvakantie Lechweg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.5
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 7.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 4.0
Reisbescheiden: 6.0
8.0
Een zorgeloze trajectwandeling
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2022
We hebben genoten van elke dag!
7.0
Prachtig gebied!
Gezin met oudere kinderen
Op vakantie in Augustus 2022
Relaxt en mooie natuur. Aardige hotelmedewerkers. Goed georganiseerd. Echter: alle info in het Duits. 2 pakketjes info is niet zo duurzaam, 1 mapje volstaat, met evt een extra kaartje ofzo. We hadden een paar schoenen op het balkon van onze eerste hotelkamer laten staan, maar deze zijn helaas niet terug gevonden. De Lech pas krijg je bij ieder hotel weer opnieuw, misschien handiger om 1 pas voor de hele reis uit te geven. De kwaliteit van het ontbijt verschilt enorm van hotel tot hotel van basic tot zeer luxe. Het avondeten is doorgaans niet afgestemd op vegetariërs. Er is ook veel meer te doen, daar kwamen we zelf achter, rodelbaan, rafting, canyoning, paragliding! Wel goed om te vermelden bij bezienswaardigheden
Lees meer