8-daagse wandelvakantie Almwandelen in Salzkammergut

Tirol, Oostenrijk

  • De Wolfgangsee
  • Melkerij van de Labenberghut
  • Postalmhut en gelijknamige kapel
  • Natuurgebied Blinklingmoos
  • Overnachten in comfortabele alpenhutten
Salzkammergut
Salzkammergut
Salzkammergut
Salzkammergut
Salzkammergut - meer panorama
Salzkammergut - gennerhorn bergpanorama
Bekijk alle fotos (24 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Wolfgangsee

U komt individueel aan in hotel Aberseehof bij het meer Wolfgangsee. Hier brengt u de nacht door.

Dag 2: Rondwandeling Wolfgangsee (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 500 m

Vanaf de oever van de Wolfgangsee loopt u bergopwaarts naar de eerste alpenweiden. Misschien ziet u wel wilde dieren. Aan de achterzijde van de bergtop Sparber loopt u naar de Schartenalm, een idyllisch gelegen alm temidden van torenhoge en ruige bergtoppen. Maak op de terugweg een stop bij het kleine, traditionele Oostenrijkse bergrestaurant. Hier kunt u genieten van heerlijke wildgerechten en heeft u een geweldig uitzicht op St. Wolfgang.
Wandeltijd: ca. 4 tot 5 uur.

Dag 3: Wolfgangsee - Genneralm (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 700 m

Vandaag ontdekt u de hoogvlaktes van deze regio. Vanuit het Mozart-dorp St. Gilgen brengt de kabelbaan u naar de Zwölferhorn. Bij mooi weer kunt u zelfs de gletsjers zien. Via de panoraweg en de Illingeralm loopt u naar de ¨Königsbachalm¨. In de bossen van de Nöckelberg kunt u zich verheugen op de bruisende watervallen en klimt u naar de ¨Genneralm¨. Temidden van de heerlijke alpenweiden en de hoge bergtoppen verblijft u 2 nachten in een comfortabele alpenhut.
Wandeltijd: ca. 5 uur.

Dag 4: Rondwandeling Genneralm

Geniet van het leven op alpenweiden! Wandel naar de aangrenzende Moosangerl of Gruberalm. Beklim ruige bergtoppen, loop over bergkammen of eenvoudige bergpaden en geniet van het uitzicht. U bepaalt vandaag uw eigen moeilijkheisgraad ten aanzien van de wandelingen.

Dag 5: Genneralm - Postalm (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 550 m

Temidden van de steile bergwanden loopt u door een dal met talrijke alpenhutten. Grazende koeien vormen het decor langs uw route die leidt naar de Ackersbachklamm. Via de imposante Postalmstrasse komt u bij het natuurmonument Zinkenbachklamm. Van daaruit leiden eenzame bergpaden u achtereenvolgens naar de Außerlienbachalm, de Innerlienbachalm tot aan het uitgestrekte gebied van de Postalm.
Wandeltijd: ca. 4 tot 5 uur.

Dag 6: Rondwandeling Postalm

Loop de Almblumenweg, maak een grote almenronde of beklim een of meerdere bergtoppen. Deze dag biedt volop mogelijkheden! Ook een bezoek aan de melkerij en de kaasmakers van de Labenberghut is de moeite waard. Een uitgebriede maaltijd is dan natuurlijk onvermijdelijk. De historische Postalmhut en de bijbehorende kapel, gebouwd ter ere van keizerin Sissi, zijn slechts enkele van de vele mooie plekjes om te bezoeken.

Dag 7: Postalm - Wolfgangsee (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 500 m

Tenslotte loopt u over de Wiesleralm omhoog over de kleine pas tussen de Windkogel en Thorhöhe. Vanaf hier kunt u de Wolfgangsee al zien. Dan gaat het over de Niedergadenalm en de Schwarzeneckalm dalafwaarts tot aan de oevers van de Wolfgangsee. Het natuurgebied Blinklingmoos brengt u terug naar het beginpunt.
Wandeltijd: ca. 4 tot 5 uur.

Dag 8: Individueel vertrek

Helaas is het tijd om afscheid te nemen van de alpenweides en bergtoppen. Na het ontbijt keert u terug naar huis. Natuurlijk kunt u uw verblijf ook verlengen met een of meerdere nachten.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Almwandelen in Salzkammergut?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse wandelvakantie Almwandelen in Salzkammergut.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.5
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 7.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.0
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Reisbescheiden: 8.0
8.0
Goed verzorgde vakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2024
Hotel was goed, vooral het eten. Santair is aan vernieuwing toe. Hutten waren eenvouding maar prima. Wandelingen waren langer dan aangegeven stond. De wandeling op de 2e dag begon mooi boven aan een cabine lift, maar werd na een uurtje erg saai met tot slot nog een saaie klim. De andere wandelingen waren afwisselend en prachtig qua uitzichten en natuur! De beschrijving tijdens de wandelingen, vooral de 1e wandeling kan beter. Zonder app was de wandeling niet te doen, maar soms is er geen bereik.....
9.0
Geweldig, prima verzotgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2024
Een fijne vakantie. Alles klopte. Genoten van een intensieve en prachtige week
Lees meer