7-daagse wandelvakantie Tiroler Alpen

Tirol, Oostenrijk

  • Standplaats wandelvakantie vanuit Kitzbühel
  • Geniet van het uitzicht vanaf de Kitzbüheler Horn
  • Wandel over hangbruggen
  • Dwaal door de uitgestrekte alpenweiden
Oostenrijk - Tiroler Alpen
Oostenrijk - Tiroler Alpen - jakobsweg
Oostenrijk - Tiroler Alpen
Oostenrijk - Tiroler Alpen - hut onderweg
Oostenrijk - Tiroler Alpen - rust bij meer
Oostenrijk - Tiroler Alpen -
Bekijk alle fotos (20 )

Verken Tirol vanuit Kitzbühel

Uw vakantie begint in Kitzbühel, in de winter is dit dé plek voor wintersporters en in de zomer kunt u in de omgeving heerlijk wandelen door idyllische alpenweiden met het uitzicht op hoge bergtoppen.

Vanuit uw hotel maakt u tijdens deze wandelvakantie prachtige tochten door de Tiroler Alpen. Zo staat de Kitzbüheler Horn op uw programma net als de waterval van Sintersbach en de Griesbach kloof.
Tijdens deze wandelvakantie in Oostenrijk kunt u heerlijk tot rust komen als u wandelt over de alpenweiden en door de prachtige natuur. Én u hoeft maar 1 keer uw koffer uit te pakken, de hele reis verblijft u in een fijn hotel in Kitzbühel.

Niveau van uw tour:
U wandelt over goede wandelpaden door de bergen, over alpenweides en door bossen. Een goede basisconditie is belangrijk voor deze wandelvakantie evenals tredzekerheid op sommige stukken. De dag etappes kunnen oplopen tot ca. 5 uur. Omdat u de hele week in hetzelfde hotel verblijft in Kitzbühel is het mogelijk om een wandeling over te slaan voor een dagje rust.

Wandelen met de hond:
Uw hond is van harte welkom op deze vakantie. Graag horen wij bij boeking of u uw hond mee neemt, dan houden wij er rekening mee.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Kitzbühel

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar het mooie Kitzbühel.

Dag 2: Rondwandeling Bichlach (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 250 m

Vanuit het hotel maakt u de eerste tocht van uw wandelvakantie. U loopt door een prachtig heuvellandschap met mooie paden door weelderige weilanden, idyllische heidevelden en uitgestrekte bossen. Vanaf de Schwarzsee wandelt u langs traditionele boerderijen en kunt u genieten van het uitzicht op het imposante rotsmassief van de Wilder Kaiser.
Wandeltijd ca. 4 uur.

Dag 3: Wandeling Kitzbüheler Horn (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 700 m

Met de kabelbaan gaat u naar de Kitzbüheler Horn, de hoogste top in het midden van deze mooie bergen. Neem voldoende tijd om met volle teugen te genieten van het panoramische uitzicht op de omliggende bergketens en talloze toppen. Tijdens uw wandeling door de alpenweides komt u vele bergplanten tegen. Om terug te komen bij uw hotel daalt u af over weilanden en langs idyllische alpenweiden, een panoramische tocht op zijn best!
Wandeltijd ca. 4,5 uur.

Dag 4: Wandeling Griesbachklamm (ca. 11 km)
Afstand ca. 11 km
Hoogteverschil ca. 500 m

Na het ontbijt start u met een korte busrit naar Erpfendorf, waar de wilde en romantische Griesbachklamm op u wacht voor een mooie klim. U wandelt door de kloof over indrukwekkende hangbruggen en avontuurlijke loopbruggen, vaak net boven het water. Via een mooi bospad daalt u af naar de oevers van de Großache, waarvan het mooie oeverpad u naar het pittoreske dorpje St. Johann leidt.
Wandeltijd ca. 4,5 uur.

Dag 5: Wandeling Tiroler Jakobsweg (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 350 m

Vandaag wandelt u in de voetsporen van pelgrims op de Tiroolse Jacobsweg. Via de Öfenschlucht komt u bij de historische bedevaartskerk St. Adolari en bij de oevers van de turkooisgroene Pillersee. De steile rotsnaalden van de Steinberge en het blauwe schelpsymbool van de pelgrims leidt u naar Flecken, waar de stoeltjeslift u naar de Buchensteinwand brengt. Het toegankelijke "Jakobskreuz" met zijn bergkapel en panoramaplatform ligt op een hoogte van ca. 1.450 meter.
Wandeltijd ca. 5 uur.

Dag 6: Wandeling Sintersbach waterval (ca. 11 km)
Afstand ca. 11 km
Hoogteverschil ca. 500 m

De laatste wandeletappe brengt u naar de Sintersbach waterval. Vanuit Jochberg klimt u door de schaduwrijke Sintersbacher Graben naar de gelijknamige waterval, die op ca. 85 meter hoogte over de steile rotsen stroomt. Bewonder de kracht van de natuur voordat u begint aan de afdaling naar het dal over de imposante Drachensteig.
Wandeltijd ca. 4,5 uur.

Dag 7: Vertrek naar huis

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw wandelvakantie in Kitzbühel. U reist op eigen gelegenheid weer naar huis.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse wandelvakantie Tiroler Alpen?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse wandelvakantie Tiroler Alpen.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 4.0
Route: 4.0
Dag-tot-dagprogramma: 4.0
Bezienswaardigheden: 6.0
Reisbescheiden: 2.0
7.0
Pittige wandelingen, goed hotel.
Jong (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
De beschrijvingen van de wandelingen kregen we pas in het hotel en alleen maar in het Duits. De wandelingen waren behoorlijk zwaar, dus we hebben er maar 2 gedaan.
Lees meer