Hallstatt in Oostenrijk

8-daagse wandelvakantie Dachstein Höhenrundweg

Steiermark, Oostenrijk

  • Dachstein-gletsjer
  • Gosausee
  • Hallstatt zoutmijn
  • Goisern vallei
  • bischofmutze
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Wandel Oostenrijk
Hallstatt in Oostenrijk
Landschap oostenrijk
Bekijk alle fotos (3)

Een unieke fascinerende en veelzijdige tocht met tal van high-level paden, een prachtig uitzicht op de bergen en overnachting in hutten, omgeven door een natuurlijke omgeving. Gelegen op uw wandeling rond de "Majesteit" Dachstein, precies op de grens tussen Stiermarken, Salzburg en Oberösterreich. U zult afgelegen valleien ontdekken en weiden en plateaus die imponeren met hun eenzaamheid en stilte. De geselecteerde routes zal u door het prachtige landschap rond de Dachstein leiden, deze reis is avontuurlijk en ontspannend tegelijk, iets wat u nooit vergeet.

Dag 1: Individuele aankomst in Ramsau

U komt vandaag aan in uw hotel in Ramsau waar u de nacht doorbrengt.

Dag 2: Ramsau - Hofpürglhütte

Afstand ca. 13 km

Een korte busrit brengt u naar de plek waar uw waneling start, namelijk naar de top van Sulzenschneid. Over het Linz pad gaat u door de hoge velden waar u alle soorten vee zult tegenkomen. Onder de rotsachtige pieken leidt de route u richting de indrukwekende Bischofsmutze aan de voet van Hofpürglhütte waar u in een gezellige hut de avond doorbrengt.

Dag 3: Hofpürglhütte - Gosau

Afstand ca. 11 km

Een veelbelovende wandeling onder de rotsachtige toppen van de Goasaukamm door. U wandelt over weilanden met grazend vee naar Stuhlalm waar u even zult stoppen om te genieten van het uitzicht. U heeft een adembenemend uitzicht op de Dachstein-gletsjer, de vallei van Gosau en de Gosausee. Avontuurlijk met de kabelbaan gaat u naar de Gosausee.

Dag 4: Gosau - Bad Goisern

Afstand ca. 15 km

Vanuit Gosau leidt de route u door de bospaden naar de bergrug die u een prachtig uitzicht over de Goisern vallei en het Hallstatt meer biedt. U daalt af door het bos met een geweldig parcour en vervolgens over de rodelbaar naar Bad Goisern.

Dag 5: Rondwandeling

Afstand ca. 13 km

Vanaf Bad Goisern kunt het paviljoen Giselawarte bekijken en wandelen over de Soleweg die leidt langs de historische zout pijpleidingen naar de Hallstatt zoutmijn, wat zeker een bezoekje waard is. Op Rudolfsturm is er een enorm uitkijkplatform die u een fantastisch uitzicht biedt over Hallstatt, de stad van bijzondere schoonheid. U reist terug per boot/trein naar Bad Goisern.

Dag 6: Bad Goisern - Stoderzinken

Afstand ca. 19 km

Na een korte transfer wandelt u door het bos naar de top Hochmühleck. Over de Top Viehbergalm waar de traditionele hutten staan kunt u uit rusten. Een stukje naar beneden en dan weer omhoog door Lonely Karst en het Latsch gebied voor Brünnerhütte op Stoderzinken. U besteedt een rustige nacht in de bergen net onder de rotsachtige top van de Stoderzinken

Dag 7: Stoderzinken - Ramsau

Afstand ca. 19 km

Vandaag steekt u de plateaus van Stiermarken Dachstein over. Door de Mountain Pine en de lariks bossen, langs kleine bergmeren wandelt u terug naar de majestueuze Dachstein. Deze high-hoogte wandeling direct onder indrukwekkende pieken is door de ongerepte natuur voor klimmers prachtig. Guttenberghaus biedt een perfecte afsluiting voor uw week rond de Dachstein!

Dag 8: Individueel vertrek

De laatste dag is vandaag en u vertrek individueel naar huis, het is ook mogelijk uw vakantie te verlengen.