5-daagse wandelvakantie Hof van Twente

Overijssel, Nederland

  • Standplaats wandelvakantie in Markelo
  • Verblijf in een mooie B&B
  • Wandel door de Twentse heuvels
  • Kom meer te weten over de geschiedenis van de regio
5-daagse fietsvakantie Bentheim - Twente
voorbeeld kamer 3 Hoestinkhof
voorbeeld kamer Hoestinkhof 2
Bekijk alle fotos (3 )

Ga op verkenning in Hof van Twente!

Ontdek vanuit de mooie B&B in Markelo de gemeente Hof van Twente en haar omgeving.

U wandelt door de heuvels van het Twentse landschap en kunt u meerdere mooie wandeltochten maken vanuit uw standplaats hotel. Uiteraard is de keuze aan dag invullingen geheel aan u. Mooie wandelroutes vanuit de comfortabele B&B de Hoestinkhof zijn onder andere richting de Markelose Berg, Huis Westervlier en langs het Schipbeek. Hof van Twente heeft veel geschiedenis en was in de Tweede Wereldoorlog een plek waar veel gebeurde vanwege de strategische ligging. Tijdens de wandelingen in Hof van Twente komt u langs monumenten en historische plekken terwijl u door een mooie groene omgevingen wandelt.

Geniet van de rust in het Twentse landschap tijdens deze 5-daagse wandelvakantie!

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Markelo

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar de B&B in Markelo. Deze historische Bed & Breakfast accommodatie gelegen in het Twenste platteland is uw uitvalbasis voor iedere dagetappe. U verblijft in een luxe kamer mer een authentiek landelijke sfeer. Voor deze eerste avond is het diner inclusief.

Dag 2: Wandeling Westerflier

Wandel richting Diepenheim, het kleinste stadje Twente en bewonder huis Westerflier. Rondom Westerflier ligt een prachtig natuurgebied die zeer geschikt is voor een mooie wandeltocht.

Dag 3: Wandeling Markelose Berg

Vandaag kunt u vanuit de Hoestinkhof een mooie wandeltocht maken richting de Markelose Berg, Onderweg kunt meer leren over de geschiedenis van Markelo. Markelo iwas een zeer strategisch punt in tijdens de Tweede Wereld oorlog. Op de Marklose Berg zult u ook een monument zien.

Dag 4: Wandeling Schipbeek

Na het ontbijt kunt u vandaag kiezen voor een wandeling langs het Schipbeek, dit water is een zijtak van de IJssel en loopt door de Achterhoek en Twente richting Deventer. Langs het Schipbeek ligt een mooi wandelpad. Vanwege de vele zijpaden kunt u de route zo lang maken als u zelf wenst.

Dag 5: Wandeling Markelo en vertrek naar huis

Op de laatste dag van uw wandelvakantie in Markelo kunt u een mooie wandeling maken door Stokkum en langs de Herikerberg. Ondewerg komt u de Mariakapel op de Hulpe tegen voordat u het centrum van Markelo binnen loopt. Waarvanuit u weer terug kunt wandelen naar uw overnachtingadres om vervolgens op eigen gelegenheid naar huis te gaan. Een andere mooie wandeling is om per auto richting de Herikerberg te rijden voor een mooie wandeling in dit bosgebied. Hier kunt u nog meer te weten komen over de geschiedenis van Markelo en door oude loopgraven wandelen. Aan het einde van de dag is er een einde gekomen aan uw wandelarrangement in Markelo.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 5-daagse wandelvakantie Hof van Twente?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid