5-daagse wandelvakantie Gastvrij Twente

Overijssel, Nederland

  • Standplaats wandelvakantie
  • Wandelen door bossen en over heidevelden
  • Ontdek gezellige stadjes
  • Afwisselingen tussen mooie landschappen en cultuur
Twente Ootmarsum
Mosbeek
Mosbeek omgeving
Mosbeek
Stockfoto fiets-wandel
Mosbeek omgeving
Bekijk alle fotos (6 )

Verken gastvrij Twente

Vanuit het gezellige en gastvrije hotel in De Lutte, nabij de Duitse grens, kunt u in 5 dagen Twente verkennen. U kunt wandeltochten ondernemen door bossen, over heide velden en door het prachtige Twentse landschap.

In de omgeving van De Lutte lopen de Sagenroute en de Hellehondroute, deze twee routes zijn gebaseerd op oude verhalen en mythes. Ook nabij is het Arboretum, een prachtig botanisch park met vele verschillende bomen. Naast natuur biedt Twente ook bruisende steden en gezellige dorpen!

Niveau van de route:
Het Twentse landschap kent enkele heuvels en is eenvoudig te bewandelen. De routes variëren in afstand tussen de 11 en 22 km. In het hotel waarin u verblijft zijn huisdieren toegestaan. De wandelvakantie bestaat uit 4 wandelingen, welke u op welke dag aflegt is geheel naar eigen invulling.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in De Lutte

Vandaag begint uw wandelvakantie en reist u af naar Oost-Nederland. Trek gelijk uw wandelschoenen aan en verken het buitengebied van De Lutte, namelijk het Lutterzand. Hier loopt u langs het riviertje de Dinkel en door een zeer afwisselend landschap met vele bomen en struiken.

Dag 2: Beuningen

Vandaag kunt u Beuningen gaan verkennen. U kunt met de auto naar Beuningen rijden om vervolgens daar een prachtige wandeling te maken. Beuningen behoort net als De Lutte tot de gemeente Losser. Ook in Beuningen komt u het riviertje de Dinkel weer tegen. Vandaag kunt u een bezoek brengen aan Kasteel Singraven en haar prachtige tuinen.

Dag 3: De Lutte

Vandaag vertrekt u vanuit het hotel in De Lutte voor een wandeltocht richting Oldenzaal. Het gebied tussen Oldenzaal en De Lutte is prachtig met zijn vele bomen en bossen. Op de route ligt ook het Arboretum, dit prachtige park met vele verschillende bomen is zeker een bezoek waard.

Dag 4: Vasse

Voor de vierde wandeling gaat u met de auto richting Vasse voor een wandeling door het dal van de Mosbeek. U wandelt over heide, langs beekjes en met vele vogels om u heen. In dit prachtige Natura 2000 gebied is het landschap afwisselend met haar bronnen en beekjes. Door de beekjes en de ligging op de stuwwal, geeft het prachtige uitzichten en een gevarieerde flora en fauna.

Dag 5: Terugkeer naar huis

Na het ontbijt is uw wandelvakantie afgelopen. U kunt er voor kiezen om nog een wandeling te maken of om terug te reizen naar huis.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 5-daagse wandelvakantie Gastvrij Twente?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 5-daagse wandelvakantie Gastvrij Twente.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.3
Locatie/gebied: 9.3
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.3
Route: 8.3
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 7.7
Reisbescheiden: 8.7
9.0
Prima verzorgd!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2021
Met "Het Ros van Twente" als standplaats-hotel kan het al eigenlijk niet meer fout gaan. Een heerlijk hotel waar we ons echt te gast voelden. De routebeschrijvingen waren goed, alles was prima verzorgd.
9.0
Alles goed verzorgd
Met vrienden
Op vakantie in Mei 2021
Prachtig hotel, zeer gastvrij en heerlijk eten. De route voor dag 1 was erg lang dus hebben we de route van dag 2 gedaan die was korter en past beter bij de dag van aankomst. Sommige aanwijzingen in de route waren niet duidelijk aangegeven. Daar door een paar keer verkeerd gelopen. Maar desondanks wel weer op de route. De routes waren prachtig. We hebben genoten.
7.0
Een mooie wandelvakantie, mooie omgeving.
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2020
De routes waren niet helemaal goed beschreven. Misschien kan er een kaart bij de routes. Het is heel vervelend als routes niet kloppen. Ik heb nog gebeld, er werd gezegd dat we bij een landgoed weer verder konden, maar bij het landgoed wisten we niet uit welke richting de route verder werd beschreven. Redelijk goed hotel, mooie omgeving. De eerste dag was dit, de route was ook lang voor de eerste dag. De derde dag was een hele mooie route.
Lees meer