5-daagse wandelvakantie Gastvrij Twente

Overijssel, Nederland

  • Standplaats wandelvakantie
  • Wandelen door bossen en over heidevelden
  • Ontdek gezellige stadjes
  • Afwisselingen tussen mooie landschappen en cultuur
Twente Ootmarsum
Mosbeek
Mosbeek omgeving
Mosbeek
Stockfoto fiets-wandel
Mosbeek omgeving
Bekijk alle fotos (6 )

Verken gastvrij Twente

Vanuit het gezellige en gastvrije hotel in De Lutte, nabij de Duitse grens, kunt u in 5 dagen Twente verkennen. U kunt wandeltochten ondernemen door bossen, over heide velden en door het prachtige Twentse landschap.

In de omgeving van De Lutte lopen de Sagenroute en de Hellehondroute, deze twee routes zijn gebaseerd op oude verhalen en mythes. Ook nabij is het Arboretum, een prachtig botanisch park met vele verschillende bomen. Naast natuur biedt Twente ook bruisende steden en gezellige dorpen!

Niveau van de route:
Het Twentse landschap kent enkele heuvels en is eenvoudig te bewandelen. De routes variëren in afstand tussen de 11 en 22 km. In het hotel waarin u verblijft zijn huisdieren toegestaan. De wandelvakantie bestaat uit 4 wandelingen, welke u op welke dag aflegt is geheel naar eigen invulling.

Dag 1: Aankomst in De Lutte

Vandaag begint uw wandelvakantie en reist uw af naar Oost-Nederland. Trek gelijk uw wandelschoenen aan en verken het buitengebied van De Lutte, namelijk Lutterzand. Hier loopt u langs het riviertje de Dinkel en door een zeer afwisselend landschap met vele bomen en struiken.

Dag 2: Beuningen

Vandaag kunt u Beuningen gaan verkennen. U kunt met de auto naar Beuningen rijden om vervolgens daar een prachtige wandeling te maken. Beuningen behoort net als De Lutte tot de gemeente Losser. Ook in Beuningen komt u het riviertje de Dinkel weer tegen. Vandaag kunt u een bezoek brengen aan Kasteel Singraven en haar prachtige tuinen.

Dag 3: De Lutte

Vandaag vertrekt u vanuit het hotel in De Lutte voor een wandeltocht richting Oldenzaal. Het gebied tussen Oldenzaal en De Lutte is prachtig met zijn vele bomen en bossen. Op de route ligt ook het Arboretum, dit prachtige park met vele verschillende bomen is zeker een bezoek waard.

Dag 4: Vasse

Voor de vierde wandeling gaat u met de auto richting Vasse voor een wandeling door het dal van de Mosbeek. U wandelt over heide, langs beekjes en met vele vogels om u heen. In dit prachtige Natura 2000 gebied is het landschap afwisselend met haar bronnen, beekje. Door de beekjes en de ligging op de stuwwal, geeft het prachtige uitzichten en een gevarieerde flora en fauna.

Dag 5: Terugkeer naar huis

Na het ontbijt is uw wandelvakantie afgelopen. U kunt er voor kiezen om nog een wandeling te maken of ervoor kiezen om terug te reizen naar huis.

Meer weten over de 5-daagse wandelvakantie Gastvrij Twente?

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 5-daagse wandelvakantie Gastvrij Twente.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.0
Route: 7.0
Dag-tot-dagprogramma: 6.0
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 7.0
7.0
Een mooie wandelvakantie, mooie omgeving.
Met vrienden
Op vakantie in Jul 2020
De routes waren niet helemaal goed beschreven. Misschien kan er een kaart bij de routes. Het is heel vervelend als routes niet kloppen. Ik heb nog gebeld, er werd gezegd dat we bij een landgoed weer verder konden, maar bij het landgoed wisten we niet uit welke richting de route verder werd beschreven. Redelijk goed hotel, mooie omgeving. De eerste dag was dit, de route was ook lang voor de eerste dag. De derde dag was een hele mooie route.
Lees meer