5-daagse wandelvakantie Nationaal Park Drentsche Aa

Drenthe, Nederland

  • Wandelen door het mooie Drentse Landschap
  • Langs Hunebedden en over heidevelden
  • Ontspannen wandelvakantie
  • Verblijf o.a. in het brinkdorp Zuidlaren
Landschap in Drenthe
Drenthe winter
Drenthe winter
Bekijk alle fotos (3 )

Ontdek Nationaal Park Drentsche Aa

Tijdens deze individuele wandelvakantie ontdekt u voor mooi Drenthe te bieden heeft. U wandelt door het landschap Drentsche Aa tussen Anloo en Zuidlaren. Het Drentsche Aa landschap ontstond eeuwen terug, tijdens de ijstijden. Hierna hebben de mens en de natuur het landschap ingevuld. U wandelt door heidevelden, langs veenmeren en via hooilanden door verschillende Veendorpen.

Niveau van de tour:
U heeft dagelijks de keuze tussen verschillende wandelroutes van verschillende afstanden. Zo kunt u zelf de uitdaging van de dag bepalen. De kortste wandeltochten zijn ca. 15 kilometer en de langere tochten zijn tot ca. 23 km.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Anloo

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar het esdorp Anloo, in het hotel van vanavond zult u de komende twee nachten te gast zijn.

Dag 2: Rondje Anloo (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km

Vandaag heeft u de keuze tussen verschillende routes: ca. 15, 19 of 21 km. En alle routes brengen u door het Evertsbos / Boswachterlij Anloo. Kiest u voor de langste route dan komt u ook over het Balloërveld. Dit heideveld ligt op een hooggelegen plateau tussen de dalen van het Looner Diep en het Rolderdiep. Tijdens uw wandeltocht vandaag komt u ook langs enkele veenmeertjes, wandelt u door dennenbossen en komt u zandverstuivingen tegen. Misschien komt u ook wel een kudde schapen tegen, de schapen beweiden namelijk de heidevelden.
De wandelroute volgt zandwegen en karrensporen welke deels nog dateren uit de middeleeuwen en bewaard zijn gebleven.

Dag 3: Anloo - Zuidlaren (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km

Na het ontbijt begint u met de wandeltocht naar Zuidlaren. Ook vandaag kunt u weer kiezen tussen verschillende route van minimaal 15 km tot maximaal 19 km.
Tijdens het eerste gedeelte van uw wandeling komt u door het archeologische reservaat Kniphorstbosch en de Strubbenbossen met vele zware eikenbomen. Hierna ligt het dorp Schipborg op de route, en kunt u hier een pauze inlassen. Onderweg komt u verschillende hunebedden en grafheuvels tegen. In de loop van de middag wandelt u naar het karakteristieke dorp Zuidlaren.

Dag 4: Rondje Zuidlaren (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km

Vandaag heeft u de keuze tussen twee kortere (14 of 15 km) en twee lange wandelingen (21 of 23 km).
Tijdens de kortere wandelroutes wandelt u door Midlaren, Noordlaren en het Noordlaarderbos. Kiest u voor iets meer uitdaging? Dan staat het Zuiderlaardermeer en het voormalige militaire terrein Appèlbergen ook op uw programma. In de buurt van Noordlaren kunt u één van de weinige hunebedden van de provincie Groningen bezoeken. Na de wandeling komt u weer terug voor u laatste overnachting van deze reis. U overnacht wederom in Zuidlaren.

Dag 5: Zuidlaren - Anloo (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km

Na het ontbijt begint u aan de laatste wandeletappe van uw wandelvakantie. U laat het brinkdorp Zuidlaren achter u en volgt de weg terug naar Anloo. Onderweg zult u vele wisselende landschappen tegen komen. Ook vandaag heeft u weer verschillende routes die u kunt volgen (van 14 km tot 19 km). Onderweg komt u verschillende waterstromen tegen die het landschap van de Drentsche Aa gevormd hebben. In de loop van de middag ziet u de toren van de Magnuskerk steeds dichterbij komen en bent u weer terug van het beginpunt van uw vakantie.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 5-daagse wandelvakantie Nationaal Park Drentsche Aa?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid