Fietsvakanties in Drenthe

“Drenthe, waar rust ruimte krijgt!”…en met recht!

Geniet tijdens een fietsvakantie in Drenthe van dé natuurprovincie van Nederland met uitgestrekte bos- en heidegebieden, vennen en duinen en waar de natuur nooit ver weg is. Daarnaast is komt u ook veel geschiedenis tegen tijdens een fietsvakantie door Drenthe, van hunebedden tot de Koloniën van Weldadigheid.

Met ADE kunt u een mooie standplaats fietsvakantie maken in Drenthe, hierbij verblijft u in 1 hotel of u kiest voor een mooie fietsrondreis door Drenthe. Tijdens deze fietsvakantie komt u meer te weten over de geschiedenis van de regio!

Als u een fietsvakantie maakt met ADE 'Actief door Europa' wordt uw bagage voor u vervoerd van hotel naar hotel en is het mogelijk om een e-bike te huren zodat u Drenthe op uw gemak kunt verkennen!

Drenthe hunebedden
Drenthe
Drenthe
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsvakantie door de Drentse natuur

Drenthe beschikt over ca. 1.400 km goed onderhouden fietspaden. Rustige wegen leiden u ‘op fietse’ langs uitgestrekte natuurgebieden, Nationale Parken en typisch Drentse verschijnselen, zoals hunebedden en eeuwenoude es- of brinkdorpen. Het grootste hunebed van Nederland en het Nationaal Hunebedcentrum vindt u in Borger.

Stap gedurende uw fietsvakantie door Drenthe ook eens van de fiets. Wandel tussen de boomtoppen door en beleef het Drentse bos ‘vanuit de lucht’ op het Boomkroonpad. Net over de grens met Overijssel ligt het ‘Venetië van het Noorden’, Giethoorn. De leukste manier om dit schilderachtige dorp te verkennen, is door een bootje te huren.