5-daagse wandelvakantie langs de Hunebedden

Drenthe, Nederland

  • Wandelvakantie over de Hondsrug
  • Passeer vele hunebedden
  • Loop over de boomtoppen op het Boomkroonpad
  • Bezoek het Odoornerveen
Drenthe hunebedden
Winter Drenthe
Drenthe herfst
Bekijk alle fotos (3 )

Wandel over de Hondsrug langs de hunebedden

Tijdens deze vakantie wandelt u over de langgerekte zandrug die loopt van Emmen tot Groningen welke is ontstaan in één van de 18 ijstijden duizenden jaren geleden. Op deze bekende Hondsrug zijn ook vele hunebedden te vinden. Hunebedden zijn de oudste monumenten van Nederland en zijn opgebouwd met zwerfkeien welke ook in de ijstijd naar Drenthe zijn meegevoerd. Tijdens deze vakantie verkent u het gebied tussen Ees en Odoorn en brengen de routes u langs grafheuvels, hunebedden en uitgestrekte heidevelden.

Niveau van deze vakantie:
Alle dagen heeft u de keuze tussen verschillende routes van verschillende afstanden, hierdoor kunt u het niveau van uw vakantie aanpassen naar uw wens.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Odoorn

U reist vandaag op eigen gelegenheid richting Odoorn voor de eerste overnachting van uw wandelvakantie.

Dag 2: Rondwandeling Odoorn (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km

Vandaag heeft u de keuze tussen verschillende tochten van ca. 14 km tot ca. 22 km Vanuit het hotel in Odoorn wandelt u langs diverse hunebedden en grafheuvels en door het Valtherbos richting Emmen. Onderweg komt u onder andere het onderduikershol uit de Oorlogswinter tegen. Kiest u voor de lange wandelroute dan komt u ook door de Emmerdennen, een prachtig bos met oude zandduinen. Hier kunt ook een van de grootste hunebedden van Drenthe bewonderen.

Dag 3: Odoorn - Ees (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km

Vandaag laat u Odoorn achter u en maakt u een mooie wandeling naar Ees, hiervoor heeft ook weer verschillende opties: van ca. 12 km tot 21 km. Aan de overkant van de N34 (de Hunebed Highway) vind u het Schapenpark. Dit is een mooi heideveld dat begraasd wordt door vele Drentse Heideschapen. U kunt u hier de uitkijktoren Poolshoogte beklimmen of bij het gelijknamige theehuis een pauze inlassen. Hierna kunt u verder uw wandeltocht vervolgen naar Ees.

Dag 4: Rondwandeling Ees (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km

Ook vandaag heeft u de keuze tussen verschillende routes (ca. 13, 15, 18 of 20 km,). Bij de wandelroute van ca. 20 km wandelt u ook over het Boomkroonpad, hier kunt u van boven af de hondsrug bekijken als u over de boomtoppen wandelt. Kiest u voor de kortere route dan volgt u het spoor van de hunebedbouwers rondom Borger, tijdens de wandeling komt u vele hunebedden tegen terwijl u over de heide en door de bossen wandelt.

Dag 5: Ees - Odoorn (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km

Vandaag maakt u alweer de laatste wandeling in Drenthe, u kunt kiezen tussen een 14, 17 en 19 km lange route. Aan het einde van de dag bent u weer terug bij het hotel in Odoorn. Tijdens de laatste wandeling wandelt u langs een Pingoruïne, ook wel een Gletsjerkuil genoemd. Voordat u Odoorn bereikt wandelt u nog langs de grafheuvel Eppies Bargie. Op deze grafheuvel van ca. 2500 v. Chr. groeien eikenbomen. Na uw aankomst in Odoorn is er een einde gekomen aan uw wandelvakantie en keert u op eigen gelegenheid richting huis.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 5-daagse wandelvakantie langs de Hunebedden?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid